Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock saçmalığı müzikle ne alaka

• baltalı ilah • 31 Ağustos 2005 01:46 • #483595
    Biz Barışarocktaki olumsuzluklardan bahsediyoruz. Kominist arkadaşlar verecek cevap bulamayıp işi sağcı solcu yok amerikancı ruscu olayına çekiyorlar. Biz rock müziğin siyasete alet olmasını istemiyoruz.Şu olaya takmış bulunmaktayım verecek mantıklı cevap bulamayınca yok cola içince bir iki filistinli ya da ıraklı içenlerin sayesinde ölecekmiş. Bunu idda edenin beyin taşıdığından şüpheleniyorum. ne alaka kardeşim Coca colanın bilanço defterinimi tuttun. Birde ben kendilerine aydın diyen insanları Barışarocka kadar bilgili sanırdım! ama orada gördüm ki büyük çoğunluğu cahil ve saplantılarıyla yaşayan insanlar. Bu adamlar aydınsa ben kendimi onların yanında filozof gibi hissediyorum. üç beş kelimeden başka bildikleri yok bunlarda 1 kapitalizm. 2 demokrasi 3coca cola 4 devrim vesayre. Bu adamlar devlet yönetse ne olur merak ediyorum. Aslında bunlar muhtarlık bile yapamaz.
    Bunların neden Filistin ve Irakcı olduklarını bilmeyenler için yazayım. 12 eylül 1980 öncesi türk solcuları filistinde El Fetih kamplarında eğitim alıyorlarmış, sonra İsrail bu kampları basıp buradaki türkleride tutuklayıp ceza evlerine atıp kötü muamele yapmışlar. İşte israil karşıtlığının asıl sebebi budur.
    Birde Orada okadar bayrak içinde Türk bayrağı olmaması çok üzücüydü.
  • coke-man • 31 Ağustos 2005 02:45 • #483606
    evet.bayrağına sahip çıkmayan bir topluluk nasıl ulus olup,bir politika belirleyebilir ki kendine?işte bunları soralım kendimize.ayrıca amerika çindeki tayvan daki insanları sömürüyor,bedavaya çalıştırıyor,emperyalizmini yayıyor da karşıt görüşün toplumları bunu hiç yapmamışlar mı.barışçı !! atalarınız sovyet rusyasında kaç bin kişiyi azınlık olduğu için ya da fikirlerine uymadıkları için öldürdüler bilen var mı?çeçenlerin,afganların ya da kırım türklerinin,hatta onu da geçtim 89 a kadar bulgaristandaki soydaşlarımızın,akrabalarımızın çektikleri eziyeti israil ya da a.b.d yapmadı değil mi?ben burada sistem eleştirmiyorum da övmüyorum da.bu iş iki ucu b.klu değnek neresinden tutarsanız elinize sıvaşır.o yüzden hür ve demokratik olarak herkes kendini ifade etsin.bizler koyun değiliz.kendi kendimize düşünebiliriz ve doğru olan sadece bize doğrudur.başkalarına zorla kabul ettiremeyiz
    saygılar
  • zeyna007 • 31 Ağustos 2005 10:18 • #483622
    barışarocka rock dinlemeye giden herkes gibi bende hayal kırıklığı yaşadım.
    anadolurock çadırı hakkında söylenenler doğru etraftakilere karşı çok saygısızdılar. kimse onların dumanını solumak ve gürültüsünü dinlemek zorunda değil.
    daha birbirimize saygı gösteremeyip, yanımızdaki çadırda kalanların temiz hava soluma özgürlüğü olmadığını düşünüyorsak. ırak için özgürlük diye yırtınmak inandırıcı olmuyor.
    heavy metal gruplarına ve izleyicisine yapılan saygısızlık yüzünden bir daha barışarocka gitmemeye karar verdim. adamlar şarkı söylerken araya girip slogan atılmaz. sloganları sahnede kimse yokken atsınlar.sahneden gurup elemanını indirmeye kalkmalarına söyleyecek laf bulamıyorum zaten.
    bütün gün antikapitalistiz diye yırtınanların son model arabalarla alandan ayrılışı,insanların dürüst olmadığının en büyük kanıtıydı.bunu yapanların kendi salaklığı diyenler bilsinlerki birçok insanın davranışı onlar gibi ikiyüzlüydü. yaptıklarınızla, söyledikleriniz çelişiyorsa oturup düşünmek gerek. günü kurtarmak için solcu görünenler yüzünden Türkiyede sol hareket hiçbir yere varamadı ve varamayacak.
  • nick mason • 31 Ağustos 2005 12:06 • #483636
    Rock müzik de dahil bütün müzikler politikayla içiçedir. Ve rock aslında en fazlasıdır. Hiçbir zaman da siyasete alet olmadı siyasetle birlikteydi. Sen bunu inkar ediyorsan böyle olmasın diyorsan dinleyecek birşeyin kalmaz dışında.

Barışarock'da oynanan solculuk ne derece bilmiyrum ama oraya gidip de sadece müzik dinlemeyi düşleyenlere şaşıyorum doğrusu ki sonuçta bu hareket özünde rockn coke a karşı ortaya çıkmıştır.

Bu sene gidemedim umarım seneye orada olacağım müzikle birlikte bütün sesimi haykıracağım.

Coca cola meselesine gelince Coca-cola firması 2003 cirosunun tamamını İsrail ordusuna yardım diye bağışladı ve bugün de Irak işgalini yapan ABD ordusunu serinletiyor maddi destekleriyle. Bunları kendileri açıkladılar benim adamların muhasebelerini yapmama gerek yok.

İsrail karşıtlığı meselesi ise o yazdığınız gibi basit bir intikam değil.İsrail Filistin'i işgal ettiğinden beri İsrail karşıtlığı var, işgal karşıtlığı var. Ve o kamplara sadece Türkler değil dünyanın her yerinden bağımsızlığı savunan insanlar gitmişlerdir. Türkiye'den giden Deniz Gezmiş ve arkadaşları hakkında bilgisi olan varsa aranızda bu insanlar daha sonra da gelip Türkiye'de daha ABDsiz ve kapitalizmsiz bir gelecek uğruna savaşmışlardır ki sonra da yakalanıp ibret olsun denilerek idam edilmişlerdir. Tekrar söylüyorum İsrail karşıtlığı bir intikam iç güdüsünden daha farklı, orada bir işgal vardı ve işgal karşıtları da Filistin'in yanındaydı...
  • jamais_vu • 1 Eylül 2005 03:38 • #483756
    yav arkadaşlar festivale gitmedim ama abartmıyalım herkesin görüşüne saygı duyuyorum sanırım festivalde de bazıları umduğunu bulamamış ve görüş ağırlıklı olduğu sonucuna varmış Paşam bazı yönlerden haklı ama emperyalizme karşı nidalar atıp altında nike giyme çelişkisine düşen solcular olduğu gibi "herşey yolunda ekonomi iyi vs..." diye yan cebinde bulundurduğu tarafsız! medyayla toplumu kandırıp milli kurumları yabancı ağırlıklı şirketlere özelleştiren bir hükümet var? insanlar birşeylere ses yükseltme çabasında ve bu genel olarak bakıldığında olumlu birşey aslında bence orda önemli olan her görüşten kesimin ve özellikle gençliğin demokrasi ve uygarlık çerçevesinde festivalde fikrini beyan edip tartışmak ve bu ülke için olumlu sonuca varmak kimbilir belki gelecek sene böyle bir durum olur? yoksa sağcısı solcusu ya da artık ne kadar bölmüşlerse bu vatanı hiç kimse emperyalizmi desteklemez hiç kimse amerika fanatiği değildir ama bunlar tabi lafta kalır sen yine kolanı levisını nikeını giyersin! ama ben uzak durmaya çalışıyorum benimkiler lafta değil kendi tişortümü kendim yapıyorum şarap içiyorum ev şarabı :) gelin buyrun ikram edeyim...
    kotumda yerli malı ayakkabımda ama şu bilgisayar gavur malı onu yerli malı alacağım ilk öğrenimden :)
    artık büyütmeyelim zaten hassas bir dönemdeyiz toplum çok kolay galeyana geliyor herkese saygılar!.......
  • gitarTELi • 1 Eylül 2005 12:25 • #483764
    Bilmediğimiz bayraklar/Barış & adaletle yöneten bayrak

Yıllarca alanlarda toplandık
    Yaşasın sevgimiz diye bağırdık
    Yaşasın Filistin Direnişimiz diye..
    Her yer bağdat bizde bağdatlıyız..
    İstanbulun semalarını seslerimizle yankılandırdık..
    Yürüyüşlerimiz oldu, bilmediğimiz bayrakların altında..
    Masum insanların yanında olmak adına..

Gece karanlığında yola çıktık..
    Adı bilinmez adama seslendik..
    Ver elini götür bizi..
    Götür dedik bizi..
    Özgürlüğün diyarına...
    Götür dedik bizi..
    Uzaklara...

Boykot ettik
    Kurşun atmamak için masuma!

Barışarock'a katıldık
    Barış adına bizimde tuzumuz olsun diye..
    Bilmediğimiz bayrakların altına girdik..

Yüz yıllarca dünyaya hakim olan,
    Barış & adaletle yöneten bayrağı
    Barış & adaletle yöneten bayrağımızı göremedik..

Paşam herşeyi açıklamışsın
    Vesselam..

kopmayantekteL
  • erdyy • 1 Eylül 2005 13:43 • #483772
    barısa rock aslında amacında kullanıldıgında coook haklı bir tepki ama (bu sene gidemedim)ögrendiğim izlenimler ve duyduklarım paşam'a hak verdiriyor.iyiki git(E)memisim.
    her sene dozu yükseliyor.bazı fikirleri doktirin etme amaclarıda artıyor...
  • Rebelfire • 1 Eylül 2005 14:00 • #483782
    biz demiştik

barışarock ın siyasi amaçlar taşıdığını biliyoruz hepimiz..keşke hepiniz siyasi görüşlerinizi böyle açıkça ortaya koyabilseniz..beğenmiyorsan gelme ya kimse seni zorlamadı oraya gitmen için ordaki insanların bir siyasi görüşü var ve istekleri için mücadele ediyorlar ellerini kollarını bağlayıp seyretmiyorlar..tabii ki yapılan şeyler daha iyi olabilir ama bunlar zaman ister biraz da..hiçbişey yapmadan bıt bıt bıt laf yetiştirceğinizie yardımcı olsaydınız..kendi atmadığım çöpü niye ben toplıyım demişsin eğer toplamıyorsan pis diye eleştirme hakkın yok..sen o festivalin ne şartlarsda yapıldığını biliyor musun da yok niye yemek alınmadı niye şöyle olmadı böyle olmadı diyorsun hayret bişey ya
  • rickenbacker • 1 Eylül 2005 14:27 • #483784
    iyi küçültüyorum kendimi ama bana cevap vererek sende küçültüyosun kendini. beyin konusuna gelince bilemiyorum koca kafalıyım biraz ezebilir o kafa seni... dedim tekrar diyorum kısır döngü içindesin sabetaycılara 1 sana 2... bu ülkede kaç tane yahudi var ki sen hepsi yahudi dir diyosun... çelişiyosun hem vatan millet hem bunlar yahudi... türkiyenin ana "dini" islamdır birşey denmiyor. kimlere inanıyosun merak ediyorum,medyayla ilgili ne söyledim ben ? at gözlüklerimi çıkaralı ve hayat bilgisi kitaplarına inanmamayı 3. sınıfta bıraktım ben. ama sen hala kör düşüncelisin ve sen daha fazla medyaya inanıyosun.at gözlükleri benden sana geçti heralde. küçük fikirlere gelince benim anam değilsin bacım değilsin nerden biliyorsun? gt4 topiğinde yaşa bakma diyen sen şimdi kendinle çelişiyosun. bunları çok gördüm. bu arada 40 satır aynı şeyi yazdın farklı fikrin yok?doğru gerçi bir s.bilgiler kitabına bakıyim dimi ben?töbe töbe töbe!türkiye cumhuriyeti siyasi tarihi kitabından baktım.pek de solcu bir adam yoktu 1990da yazılmiş. okul kitaplarında anne ev işlerini yapar baba para getirir yazıyor. senin düşüncen tamda buna uyuyo.gir sen musula ordaki olay türkmen lik i
    nsanlık falan değil petrol. biz girersek de sanki türkmenler için girecektik? hıhı çok ddoğru konuşuyosun.solcu adamlar inan senden daha fazl a düşünüyo bu ülkenin çıkarlarını ama onlar teoriler yürütüyolar düşünüyolar sen ise düz mantıkla hareket ediyosun. bugün musul yarın dünya türk!
  • Paşam • 1 Eylül 2005 20:20 • #483833
    biz demiştik

vah vah vah içim sızladı bak şimdi yazık yaaaa...