Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Duman Sizce müzikmi yapıyor?

• DeLiCeVaT • 7 Temmuz 2006 02:27 • #503502
    Tek rock grubu? Neyse... Şimdi arkadaşlar burda herkes kendi müzikal eleştirisini yöneltmiş. Böyle Fenerli-Galatasaraylı muhabbeti gibi çığırmanın, aşağılamanın bi anlamı yoktur. Doğrudur Duman Türkiye'de az buçukta olsa Rock müziğin gelişmesinde önemli adımlar atmıştır. Ama ne yazıktır ki Duman bence rock yapmamaktadır. Dumanı ben de severek dinlerdim fakat; Yıllar boyu çıkan tüm albümlerinde tarzına yeni birşeyler katmaması, konser sırasında herkesin önünde ot çekmeleri, canlı performansın içine etmesi gibi durumlar beni yıldırmıştır. Türkiye'de Dumandan daha iyi müzik yapan (bakınız Rock demiyorum) gruplar baya fazladır kanımca. Gitar riffleri v.s. çok basit gelir bana. Konserlerde kullandıkları baştan sağma tonlar ayrı bir şeydir. Bir de Türkiye'de Dumandan iyi ot çeken grup yoktur kanımca. :) Rock müzik yaptıklarına inanmıyorum. Kurban'la Duman'ı karşılaştıralım misal. Şimdi nasıl karşılaştırırsın abi ya falan diyeceksiniz. Konu rock olduğu için, Dumanında Rock Müzik yaptığı iddaa edildiği için karşılaştırıyorum. Bi de Türkiye'de Dumandan iyi Rock yapan grup yoktur lafı garibime gitti. Gerçi Kurban dağıldı ama bu da Duman'ı en iyi rock yapan grup yapmıyor bence. Neyse karşılaştırma yapacaktık biz. Kurban'daki bateri, gitar, bas doyuruculuğu Duman'da yoktur. Canlı performansları zaten karşılaştırılamaz. Duman açık ara ot çeker.:) Yani Kurban daha iyi(idi):P Davul ve basları zaten karşılaştırmaya gerek yoktur. Zaten Dumanın türünün ne Kurban'la ne de saf Rock'la bi alakası yoktur. Tabi Kurban'ında yaptığı bazı cingözlükler vardır. Şimdi sadece Kurban mı var Dumandan iyi müzik yapan diyeceksiniz. Hemen örnekler vereyim; Mor ve Ötesi (Fazla ünlü olmadan önceki albümleri), Mavi Sakal (Yeniden toplandı), Karapak (Mavi Sakal'ın diğer elemanlarının grubu),Anima, Athena (ne kadar haz etmesemde) v.s...
    Şimdi Pentagram'dır, Almora'dır falan diyeceğim ama; "Onlar metale giriyo" falan diyecekler arkadaşlar. Lakin hatırlatmak isterim Metalde Rok'ın bir dalıdır. Neyse bişi olursa gene yazarım. :D
  • DeLiCeVaT • 7 Temmuz 2006 02:29 • #503503
    Tek rock grubu? Neyse... Şimdi arkadaşlar burda herkes kendi müzikal eleştirisini yöneltmiş. Böyle Fenerli-Galatasaraylı muhabbeti gibi çığırmanın, aşağılamanın bi anlamı yoktur. Doğrudur Duman Türkiye'de az buçukta olsa Rock müziğin gelişmesinde önemli adımlar atmıştır. Ama ne yazıktır ki Duman bence rock yapmamaktadır. Dumanı ben de severek dinlerdim fakat; Yıllar boyu çıkan tüm albümlerinde tarzına yeni birşeyler katmaması, konser sırasında herkesin önünde ot çekmeleri, canlı performansın içine etmesi gibi durumlar beni yıldırmıştır. Türkiye'de Dumandan daha iyi müzik yapan (bakınız Rock demiyorum) gruplar baya fazladır kanımca. Gitar riffleri v.s. çok basit gelir bana. Konserlerde kullandıkları baştan sağma tonlar ayrı bir şeydir. Bir de Türkiye'de Dumandan iyi ot çeken grup yoktur kanımca. :) Rock müzik yaptıklarına inanmıyorum. Kurban'la Duman'ı karşılaştıralım misal. Şimdi nasıl karşılaştırırsın abi ya falan diyeceksiniz. Konu rock olduğu için, Dumanında Rock Müzik yaptığı iddaa edildiği için karşılaştırıyorum. Bi de Türkiye'de Dumandan iyi Rock yapan grup yoktur lafı garibime gitti. Gerçi Kurban dağıldı ama bu da Duman'ı en iyi rock yapan grup yapmıyor bence. Neyse karşılaştırma yapacaktık biz. Kurban'daki bateri, gitar, bas doyuruculuğu Duman'da yoktur. Canlı performansları zaten karşılaştırılamaz. Duman açık ara ot çeker.:) Yani Kurban daha iyi(idi):P Davul ve basları zaten karşılaştırmaya gerek yoktur. Zaten Dumanın türünün ne Kurban'la ne de saf Rock'la bi alakası yoktur. Tabi Kurban'ında yaptığı bazı cingözlükler vardır. Şimdi sadece Kurban mı var Dumandan iyi müzik yapan diyeceksiniz. Hemen örnekler vereyim; Mor ve Ötesi (Fazla ünlü olmadan önceki albümleri), Mavi Sakal (Yeniden toplandı), Karapak (Mavi Sakal'ın diğer elemanlarının grubu),Anima, Athena (ne kadar haz etmesemde) v.s...
    Şimdi Pentagram'dır, Almora'dır falan diyeceğim ama; "Onlar metale giriyo" falan diyecekler arkadaşlar. Lakin hatırlatmak isterim Metalde Rock'ın bir dalıdır. Neyse bişi olursa gene yazarım. :D
  • mor_kedicik_ • 7 Temmuz 2006 02:30 • #503504
    Müziğin alasını yapıyorlar. Gayet rahatlar ve takmıyorlar, rahatlıklarını ve müziğini sevdiğim Türkiye'deki nadir gruplardandır. Sahne performansları da süper, konser albümünü hala dinlediğim ve dinlemekten keyif aldığım bir gruptur Duman grubu.
  • Rockmanyagim • 7 Temmuz 2006 11:50 • #503528
    bende arkadasa katiliyorum, ama yinede böyle bi forum acmaniz cok sacma oldu duma sizce müzikmi yapiyor demeden önce baska bi grupu koyabilirdiniz anladigim kaderiyle üye sevmiyor domuna.
    dumanin yapdigi müziklere karsi pek bi sikayetim yok ama baze müziklerinde müzigini bi köseye atsaniz sirf bi sözlerini dinleseniz cok ayri düsüneceksiniz.. ondan haric bende melodilerini calarim ama diyorumki benim tanidigim rock asil insani cosduracak ellerinde e gitarinmi var elinde bi bass gitarinmi var batterymi var ozaman cos abi...ayrica daha iyi gruplari dinledigin zaman duman bunlarin yaninda cooook hafif kaliyor, öylede böyle....
  • sidlives • 7 Temmuz 2006 11:56 • #503529
    duman tabiii ki müzik yapıyor. ona bakarsak diğerleride müzik apıyorum diye geçinenler var arkadaşlar olmaz yani... niye duman?
  • sxty • 8 Temmuz 2006 18:42 • #503742
    BU SORUYU BENCE "DUMAN'IN MÜZİĞİ NASIL" DİYE SORSAYDIN DAHA MANTIKLI OLURDU...SONUÇTA YAPTIĞI MÜZİKTİR...
  • Drive-MAN • 8 Temmuz 2006 19:16 • #503745
    duman ıyı abı gıcık olmadıgım tek turk grubu dıyebılırım bu soruyu yuksek sadakat 110 redd veya 84 ıcın sorsaydın tamam eyv ama duman ıyıdır
  • mrs_VaSSaGo • 8 Temmuz 2006 19:45 • #503752
    ehueehueh=)))
  • bienseance • 9 Temmuz 2006 19:03 • #503853
    duman?ilginçtir bi çok kişi dumanın harika müzik yaptığını söylüyor etrafımda ama bi müzikte emek yoksa 4-5 akor,2 kıytırık solo varsa bu adamların yaptığı şey müzikmidir?bence değil.ha birde sürekli biri zorluyormuş gibi şarkı sölemek müzikse daha iyisini yapacağımı garanti ediyorum
  • Hellfire_delay • 9 Temmuz 2006 21:51 • #503886
    Sen herşeyi çok iyi bildiğini zannediyorsun ama aslında hiçbirşey bilmeden konuşuyosun.. Mor ve ötesini ben de pek dinlemem ama böyle küçümseyemezsin, çünkü emin ol kaan ve batuhandan ok daha iyi gitaristleri.. Özellikle keremi bir Şebnem Ferah konserinde izlersen anlarsın.. Ya da belki anlayamazsın bilmiyorum ama yani çok daha iyiler..