Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

neden buradaki herkes yabancı müzik dinliyo...yani genellikle ...

• karabasann88 • 25 Nisan 2006 20:39 • #497618
    ben burdaki konunun niye yabancı dinliyosunuz yerli müzik varken diye bişe olduğunu düşünmüyorum..herkes iyi bulduğu sevdiği müziği dinler kişinin kendisine kalmış tamamen...ama yerli müziğe verilen önem sanki azalıyor gibi belki bu bizim yeterince iyi olamamamızdan dolayıdır tartışılır bu konu..sadece müzikte değil her alanda bu böyle..aksini düşünenlere bişe diyemem herkes istediğini düşünmekte özgürdür..
  • likablegirl • 25 Nisan 2006 20:39 • #497619
    türküler sevilmez mi yaaa bizi yetiştirenler türkülerle büyümüş biz de öyle... Valla hem söylemeyi hem dinlemeyi çok severim yavuz bingöl orhan hakalmaz , zara en çok dinlediklerimdir. Ve her türk genci de biraz türkü dinlemelidir bence...
  • jubei • 26 Nisan 2006 00:36 • #497633
    niye bir Tower Of Power değil de (mesela yani) Opeth ya da Katatonia?? ilginç gerçekten..
  • kötükedi • 26 Nisan 2006 13:17 • #497643
    ya bişey dicem..dün buraya yazdım bişeyler gittim...şimdi geldim yazılanları okudum da..bazı arkadaşlar ellerinde klavye bekliyolarki biri yazsın bişeyler de biz de onun zıttını savunalım..bazılarıda yazmış once cok sacma diye.sonuna da ekliyo tabi ki turk müziğine destek olmalıyız..hele bazıları turk müziği dinleyin diye insanları zorlayamayız..yaa ne kadar komik şeyler ..çıkarın şu at gözlüklerini.ben de yabancı müzik dinliyorum.türküyü sadece ornek verdim zaten..benim bahsettiğim şey şu. 10 lafın 9u yabancı müzikle alakalı.ayrıca bazılarınız yabancı müzik kültürü olmayanları küçümseyen bi tavır içerisindeler.bu yanlışş.neden bundan 20 yıl once boyle degildi.yine yabancı müzik vardı.ama bilinçli bi toplumvardı.kendi müziğimiz diye bişey yok demeyin var..müzikte ayrım yapılmazmış.elbette yapılmaz ama bu yabancı dinleyenlerin çoğu arkadasından duyup veya küçümsenme korkusuyla dinliyolar..bu yanlışşş diyorum.lütfen at gözlüklerini çıkaralım
  • ibanetze • 26 Nisan 2006 13:20 • #497644
    ahan da gene bi isyankar :D

sana ne lem biz senin türkü dinlemene karışı muyuz :P
  • ga ga • 26 Nisan 2006 14:52 • #497647
    emin ol "türkülerimiz" diye bir başlık açmayı düşünseydin altına bi şeyler yazacak çok adam çıkardı.sen de bunu yapmazsan o eleştirdiklerinden olmazmısın?
  • Mad_Slayer • 26 Nisan 2006 15:47 • #497648
    yerli müziğin fazla tercih edilmemesini son dönemde çıkan albümlerin birbirlerinin kopyası (melodiler, ritimler(örn:dupdız dupdız), abuk subuk sözler) olmasına bağlıyorum, ve ben bu müziğe türk ticari müziği diyorum, plak şirketlerinin sadece satmaya yönelik çıkardığı bu müzik halk arasında bir şablon haline geliyo böylece birbirin benzeyen şarkılar çok kısa aralıklarla çıkıp çabuk meşhur oluyo ve çabuk önemini yitiriyor. bu tip 5 dakikada yapılan piyasa müziği emek verilerek yapılan bir türküden,bir sanat musikisi eserinden, bir türkçe rock parçasında daha kolay piyasaya çıkıyo ve bunların önüne geçerek önemini kaybettiriyor. bakın, Türkiyede müzik para kapısı demektir,plak şirketleri az maliyet ve yüksek kar marjlarına sahip projeler ararlar her zaman için, onların bu projelerine televole cart curt kıl yün tüy destek çıkar ve albüm promosyonunu yaparlar. Hiç bu tip programlarda bir türküyü arka planda gördünüz mü acaba? kendi müziğimizi kaliteleştirmek istiyosak ilkönce basın tarafından koyun gibi güdülmekten kurtulmalıyız. Kendi kültürümüzü iyi bilmeli ama dışarıya da açık olup bizdeki bu tip yanlışları görmeliyiz. Kendime eleştiri yapıcak olursam: evet su anda Türkiye'de yapılan güncel müzikle ilgilenmiyorum. yıllardır peşi sıra gelen kokuşmuş klişeleşmiş aynı kalıplar üzerinden müzik yapanlardan bıktım. kendi seçimlerimi yaptım ve rahatım. ama bu demek olmazda ben türkçe dinlemem. Bu ülke Barış Manço,Cem Karaca, Aşık veysel, MFÖ, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Yavuz Çetin gibi sanat aşkıyla yanıp tutuşan ve orjinal eserler ortaya çıkaran insanlara sahipti, en azından bunlardan bikaçı kaldı. Türkyenin böyle müzisyenlere ihtiyacı var, tabi halkımızın uyanarak hakikatte neler başaran insanları görmesi lazım..

not: anlayamadığım nokta ise çoğu insanların arabesk ile Türküyü ayırt edememesidir.

Saygılar

edit: yabancı müzik dinleyenlerin ilk başta suçlanması yanlıştır, kalitesiz müzik yapıpta kendini dinlettiremeyenler suçlanır.
  • dexter_holland • 26 Nisan 2006 15:57 • #497650
    Yabancı müzik dinlemeyeni küçümsemek? Aslında mantıksız birşey değil. Burası bir MÜZİK sitesi. Ve buraya gelen insanlar gerçekten müziği sevdiklerini iddia ediyorlar. Gerçekten müziği seven bir insan sadece kendi ülkesindeki sayısı 10'u geçmeyen iyi sanatçılarla, kısıtlı müzik türleriyle yetinir mi? Tabii ki hayır. Sonuçta adam karşıma gelip çok sıkı bir müzik dinleyicisiyimdir deyip iki üç tane Türk sanatçı sayarsa onu pek dikkate almam. Olay budur.

Ayrıca bu "destek" olma saplantısı ise çok zavallıca bir tutum. İyi ve özgün müzik yapan herkesi destekleme taraftarıyım ben. Üzgünüm.
  • ibanetze • 26 Nisan 2006 16:08 • #497651
    Demir Demirkan'ın bi röportajını falan görürseniz okuyun ya da izleyin kesin.ben anlatmıyım burda :)
  • kötükedi • 26 Nisan 2006 16:16 • #497652
    dexter holland..cok ayıp bak hala çıkarmamışsın at gözlüklerini