Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

kızlar ve gitar

• ibanetze • 18 Temmuz 2006 14:51 • #550795
    kızlar genelleme yapılıp yapılmadığını bile ayırt edemezler :P
  • s i r o n a • 18 Temmuz 2006 15:40 • #550800
    (ha bu arada, bu ekipman uzmanı müzikle son derece ilgili arkadaşların çoğu nota okumayı bile bilmez).arkadaşlar böyle gereksiz forum tartışmalarından asla hoşlanmam ama kkurt nickli arkadaşın yukardaki cümlesinde GENELLEME yapmadığı yazıyo.

sevgili ibanetze,istersen defalarca okuyabilirsin...:))
    kolay gelsin
  • ibanetze • 18 Temmuz 2006 16:00 • #550801
    hakkaten bilmiyosun genelleme yapılıp yapılmadığını :)

sözü geçen cümlede "çoğu" ya da "herkes" gibi bi kelime geçiyosa daha dikkatli bak derim,adam resmen "çoğu bilmiyo" demiş,daha bariz ne desin :)

kısa bi not düşiyim;genelleme yapmak ille de herkes öyle yapıyor demek değildir,geneli öyle yapıyor desen de GENELleme yapmış olursun..öptüm kardeşim,kolay geldi cidden,sıradaki :P
  • s i r o n a • 18 Temmuz 2006 16:13 • #550802
    hey allahım ya..
    bir cümlede ÇOĞU kelimesinin geçmesi demek, dilbilgisi yönünden SAYISAL BİR BÜTÜNLÜĞÜNÜN bir kısmıdır arkadaşım !... bu kısım ama az ama çk.. hiç farketmez..
    ayrıca senin ve senin gibi düşünenlerin düşüncesine de doğru dersek, demek ki daha fazla müzikle ilgilenen kız araştırmanız ve daha sora genelleme yapma cesareti göstermelisiniz arkadaşım...........

kolay gelsin!
  • kkurt • 18 Temmuz 2006 16:34 • #550803
    ya arkadaşlar boşverin adı isterseniz 'genelleme' olsun isterseniz 'niceleme' ya da yeni bir kelime uyduralım 'çoğullama' olsun. bence bir sakıncası yok. aslında bu tür ifadelerin hepsine birden 'niceleyici' denir ama o sadece dilbilimcilerin kullandığı teknik bir terim. geriye kalıyor 'çoğullama', onu da ben az önce uydurduğuma göre en yaygın ifadeyle buna ancak 'genelleme' denilir gibi geliyor bana ama arada bir de 'çoğu' kelimesi olduğu için belki de düpedüz genelleme denecek cümlelerden değildir, ne bileyim, ne önemi var boşverin gitsin.
  • s i r o n a • 18 Temmuz 2006 16:39 • #550804
    burda takıldığım konu sadece KONUŞMA TARZIYDI. çünkü son derece saygısızca. nese son mesajım bu
  • Lars_rockeR • 20 Temmuz 2006 03:40 • #550858
    Kızlar ve Solo!!!

kızlar tabi ki calabilirler ama kızlara elktro gitar yakışmıyo bence ayrıca davul da.ama bass gitar gayet guzel oluyo kızların o narin ellerinde :D
  • -maJestY- • 25 Temmuz 2006 22:12 • #551039
    Bas çalan kızlar baya karizma duruyo :)
  • emrmrt2663 • 25 Temmuz 2006 22:44 • #551040
    baba karizmayı bırak acayip hoş oluyorlar ben gördüm bitane bizden önce girmişlerdi stüdyoya 20 dk kızı izledim :D
  • _betrola_ • 25 Temmuz 2006 23:27 • #551041
    aman be..sizin için kız olması yetiyo zaten..bass falan boş..