-
arkadaşlar klişe şeyler yazmiicam.madem atamızdan bahsediyiruz ve madem burası bir müzik ile alakalı bir site,şöyle bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.Cumhuriyet tarihinde,Atamızın 'medeniyeti simgeler' dediği vals,tango,opera gibi eserler ilk ne zaman Türkiye'ye girdi? cevap:Cumhuriyet zamanında. peki bunlardan vals ve tango en son ne zaman çalındı,söylendi,baloları yapıldı? cevap:yine Atatürk zamanında...Kendimize başka kahramanlar bulmayalım (che gibi).kendimizi başka müziklerde de bulmayalım.kendimiz olalım önce.umarım bazı şeyleri anlatabilmişimdir.
-
Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım! Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir! İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"
M.Kemal Atatürk
-
__________*** Nice 67 Yıllar Geçse de İzlerin silinmez ATAM!***______
-
senin gibisi bir daha gelmedi bu ülkeye.sen kurdun birileri yıkmaya uğraşıyor.''Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir'' zaten oluyor tüm bunlar.bize savaşmak düşerse sonuna kadar savaşırız.bu toprakların bir çakıl taşına tüm kanımı dökmekten çekinmeyeceğim.muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcuttur.Rahat uyu...
-
türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. araya girişimde ve eylemimde haklıyım. eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği !
M.KEMAL ATATÜRK
10 Kasım 2005 Perşembe | Yazan: mad
ilk defa okuyorum bunu, harika konuşmuş, +1000
ayrıca nutella nın yazdığı atatürk'ten son mektup şiiri de insanı düşünmeye sevketmiyor değil...
-
O'nu görmek demek resimlerine bakmak, bant kayıtlarına bakmak demek değildir.Aynaya baktığımızda O'nu görebiliyorsanız, Ne Mutlu Türküm Diyene!
İzindeyim Atam..
-
"yaşa mustafa kemal paşa yaşa
adın yazılacak mücevher taşa"
bedenen aramızdan ayrılışı derin bir yara olsa da içimizde; çizdiği yolda, her zaman onunla el ele yürümekteyiz. vatanı emanet ettiğimiz saygı değer yöneticilerimizin, vekillerimizin; bağımsızlığımızı, 'Türk milleti'nin şerefini, saygınlığımızı satılığa çıkardığı; dört bir yandan ülkemizi bölmek için çırpınan densizlerin elini kolunu sallaya sallaya; özgürce yaşadığı, suçluların sefa sürerken suçsuzların yaşam savaşı verdiği bu günlerde sen yine de rahat uyu atam; kemiklerin sızlamasın...
-
Ülkemizin şimdiki haline bakıpta kemikleri sızlayan ATAM, gün gelip bu gençlik, bu ülkeyi yönetir duruma geldiğinde bizimle ve ülkenle gurur duyacaksın.. 85 yıldan beri devrimlerini anlamayanlar, düşüncelerini anlamayanlar göçüp gittiğinde geriye tek şey kalacak : Gerçek modern,aydın ve ebedi Türkiye Cumhuriyeti.
Bekçisiyiz,öğrencisiyiz. Koruyor ve öğreniyoruz. Bize en büyük armağanın olan Türkiye Cumhuriyetini ve fikirlerini.
-
atam yaa düşünüyorum da senin yapabildklerinin yarısını bile yapabilcek biri çıkar mı acaba?ya da çıksa türkiyeyi şu halinden kurtarabilir mi? umud ediyorum...bugün noldu biliyomsn?senin başkent olarak seçtğn şehirde yaşlı bi amca,ben senin bizden istediğin bişeyi yapmak üzereyken(kütüphaneye giderken) boynumda ki haçı sordu o ne diye. ben de gayet saygılı bi şekilde cevap verdm:
-haç o amcacım
-hristiyanmsn
-evet
-adın senin
-maria
-hangi okulda okuyosun
-gazi üniversitesi
ve amca ağzıma bile alamayacağım şeyler söyledi bana
onları yazmaya bile utanıyorum ki bunu bana söyleyen de benim büyüğüm bana örnek olması gereken bi insan.yaaa atam işte bıraktğn ülke bu halde... senin dişinle tırnağnla,hayatın pahasına kurduğun cumhuriyetin bekçileri bu halde...biliyorum micadele edin diyosun,pes etmeyin diyosun yattığın yerden bize.ama çok zor atam yaa inan çok zorr.o kadar çoklar ki bu örümcek beyinliler başa çıkılamıyo.en azından ben kendimde o gücü göremiyorum.biliyorum kızıcaksın ama türk vatandaşlığından çıkmak istiyorum..bu yaşlı amca ve onun gibiler yüzünden türk olmaktan utanıyorum... maleseff...seni hiç görmedim ama çok özledim be..keşke senin zamanında yaşasaydm o zor günleri görseydm de bugün böyle kendi ülkemde çaresizlik içinde kıvranmasaydım..seni özledimmmm seni çok seviyorum....
-
türk olmaktan utanmak ve çaresizlik içinde kıvranıp durmak saçma.atatürkün kurduğu çağdaş düzene uymayan ve onu hiçe sayan şerefsizler hep oldu hepte olucak bunun zamanın ilerlemesiyle ve atatürkün ölmesiyle bi alakası yok.bu konuda tek söyliycek bişey var oda atatürkün çok büyük bir adam olduğu ve şu anda hiçkimsenin istese bile sahip olamıycağı bir vatan sevgisine sahip olduğudur bilmiyorum kaçımız bu ülke için kendi yaşamımızdan ödün veririz.ama pardon hepimiz türküz dimi bu vatan a kanımız feda olsun dimi sadece gülüyorum bu boş laflara.laf hiç bişey bunu biliyoruz önemli olan icraat işte bunu bilmiyoruz.lafta türk olmaktan ve bi köşede durup olanlara müdahale etmeden izlemekten kaçının bu vatan için bişiler yapın ki eleştirileriniz havada kalmasın...