Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Büyük Düşler - Mor Ve Ötesi

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Büyük Düşler - Mor Ve Ötesi
  • deli forever • 7 Haziran 2006 00:00 • #619691
    kelebek ve diğer eleştirenler, ne kadar biliyosunuz ki eleştirebiliyosunuz? bildiğiniz kadar konuşun. forumdaki mesajları okumadan kafanıza göre ota b.ka eleştri yazmayın. bilginiz varsa da eleştirmekte haksızsınızdır çünkü onlarla ilgili bilgi topladığınıza göre siz de ister iyi ister kötü olsun, eleştirdiğiniz şeyle ilgileniyosunuz demektir. size tek bi cevap yeterli aslında..

örtünelim biraz, BİN kilit bize az..
    unutmak kolay, karta on taksit!
    ve söyler misiniz bana sessizce haykırmak nedir, tabi anlıyorsanız..
  • DesemDeİnanma • 12 Haziran 2006 00:00 • #619703
    Dünya Yalan Söylüyor'dan sonra çoğunluk albümün "eskisi kadar iyi olmadığı" görüşünü benimsedi. Buna şiddetle karşı çıkıyorum, MvÖ bu albümünde müziksel açıdan işinin doruğuna çıktı. Sözler de tam ihtiyaç duyulduğu gibi. Çok başarılı olmuş albüm, tebrik ve teşekkür ediyorum
  • ocean_spray • 15 Haziran 2006 00:00 • #619704
    öncelikle albümü dinledim ve beğenmedim nedenleri: sözler karmaşık falan değil hiçbir ince iş yok ve protez şarkı sözleri bile yazılırken şiirsel olabilmek önemlidir bakınız pink floyd, manic street preachers. 2. gitar solo kavramımınızı gerçekten anlayamadım gitar soloları melodi ve duygu barındırdığında adları solo olur mor ve ötesi bunu hiçbir zaman yapamadı bakınız: guns and roses. 3. rock müziğin çeşitleri vardır protez olmak sadece rock müziğe özgün değildir ve rock müzik hayata dair çeşitli konulardan beslenebir bakınız: joy division, jeff buckley. 4. dünya yalan söylüyor Türk rock müziği için bir patlama noktası başyapıttı çok popüler olması ondan soğumak için bir neden değildir. sözler eleştirisel ama aynı zamnda şiirseldi melodilerle bütünlük sağlamıştı. ama bu albüm sınıfta kaldı....
  • bettyy • 16 Haziran 2006 00:00 • #619705
    ben de beğenmedim yaa.sözler çok karmaşık.
  • Rimbaud9 • 21 Haziran 2006 00:00 • #619706
    Albüm harika olmuş. Şarkıların hepsini beğendim. Özellikle albüme adını veren şarkıyı, Büyük Düşler'i. Sözlerin karmaşık ya da politik olduğunu söyleyen ve bu yüzden sıkıntı duyduklarını belirten arkadaşlar var. Soruyorum o halde, sizce bir müzik sadece kulağa hitap eden hoş ezgiler bütünü müdür? Müzisyenler ya da sanatçılar, yaşamı sorgulamamızı sağlayan kişiler olmayacaklar da, kimler olacak?

Ellerinize sağlık 'Mor ve Ötesi' Sizi seviyorum...
  • Rimbaud9 • 21 Haziran 2006 00:00 • #619707
    Müzik şüphesiz evrenseldir. Ancak ülkemiz müzisyenlerini başka kültürlerde yetişip dünyaca popüler olan gruplarla kıyaslamak bana pek akıl kârı bir işmiş gibi gelmiyor. Ayrıca kıyaslanmakta olduğunuz bir Pink Floyd 1970'lerin politik, ekonomik vb. dünyasının ortamında şekillenip ortaya çıkmış bir gruptur. Diğer yandan o sözünü ettiğiniz Guns'n Roses veya Manic Street Pearchers de farklı zaman dilimlerinde farklı toplumlardan çıkmış olan gruplardır. Bizler sevgili Minâ Urgan'ın tabiriyle 'Özal veletleriyiz'

Kısaca demem o ki, eleştirilerimizi yaparken, biraz daha geniş perspektifte bakmaya çalışalım. İnsanı ve toplumları şekillendiren dinamiklerin varlığını unutmayalım.
  • ocean_spray • 22 Haziran 2006 00:00 • #619708
    öncelikle en iyilerle kıyaslıcam tabi ki. ne demek benim müzisyenim ayrı onlar ayrı? neden kendimizi onlardan aşağı görücez. tamam sanatla uğraşmak için çok uygun şartlarda yaşıyorlar doğru bizler gibi çeşitli baskılarla yetişmşiyorlar yani sadece müziğe odaklanıp bundan para kazanıyolar. ama mor ve ötesi veya daha nicesi ilk albümleri değil ki bir önceki albumde iyi bir seviye sonrakinde laf salatası pink floyd üst üste 4 albım yapıyor hep kendini geliştiriyor benim mor ve ötesi niye yapmasın kendimizi onlardan eksik görmeyelim lütfen...
  • Rimbaud9 • 24 Haziran 2006 00:00 • #619709
    Sevgili ocean_spray ben tam aksini söylemek istemiştim. Hiçbir zaman yabancı müzisyenlerle ülkemizdeki müzisyenleri kıyaslamadım. Onlar daha iyi ya da daha kötü diye değil. Böyle birşeyi söylemek zaten çok saçma olur. Mesela ben bir yazar adayıyım. Yazdıklarımı bir dostoyevski ile kıyaslamam mümkün değil. Veya çağdaş bir yazardan söz edeyim; mesela Gabriel Garcia Marquez. Bu adam farklı bir toplum ve kültürden gelmiştir; her yazar ortak insanlık sorunlarından bahsediyor olsa da, yerel izler de taşır muhakkak. Dostoyevski 19. yüzyılın burjuvazisini anlatır. Oradan doğru ortak insanlık değerlerine varır. Tabii dili, üslubu şahanedir. Yazarlığının doruk noktalarına varabilmiştir.
    Mor ve Ötesi de kaliteli müzik yapmaktadır. Sound olarak evrenselliği yakalamış bir müzik grubudur. Sözlere gelince, onlar da politik içerikleriyle yine ortak insanlık sorunlarına değinir. Ancak bizim ülkemizden beslenmişlerdir yani yerel özellikleri de vardır.

Size şiirsel gelmeyen bir parça bir başkası için şiirsel olabilir; bu tamamen göreceli. Ayrıca her şarkı ya da müzik yapıtının sözleri şiirsel olacak diye bir şart da yoktur. Siz daha şiirsel sözler içeren parçalar dinlemek istiyorsanız, tercihinizi o yönde kullanıp, o grupları dinlersiniz.
  • ferferimfer • 28 Haziran 2006 00:00 • #619710
    beklediğime değmedi daha anlamlı albüm bekliyodum özellikle bir derdim var gibi bir parça aradım ama...
  • maddest_angel • 4 Temmuz 2006 00:00 • #619711
    beklediğime deşmiş bence çok güzel parçalar var yani çok güzel bi albüm