-
ya arkadaslar bu albüm hakkında iyi güzel konuşuyorsunuz ileri geri falan ama acaba oturup albümü kaç kere dinlediniz anlamak için çaba sarfettiniz merak ediyorum... albümü ben dün aldım saat gece 11 de dinlemeye başladım. başladığım anda bana da kötü geldi hatta şarkıların ilk 2 dakkasını dinleyip geçiodum ama sabah kalkıp dershaneye giderken albüme baştan başladım sözler beynime ulaştıkça içten bir gülümseme hissettim.. çünkü sözler o kadar güzel yerlere yerleştirilmiş ki ancak mor ve ötesi felsefesini yani uzun zamandır mvö dinleyenler anlamları çıkarabilir...
bu arada albüm sözlerini anlayan arkadaşlar;
sözler hakkında polemiğe girmeye hiç gerek yok; unutmayın ki dünya yalan söylüyor albümü de ilk çıktığında cambaz aşk şarkısı sanılmıştı.. anlayan anlar istemeyen de anlamaz... ama müziğe değer veren herkes anlayacaktır biraz uğraşırlarsa..
bu arada geçen albüme göre kendilerin ve de soundlarını geliştirmişler.. iyi ki varlar...
-
mor ve ötesi albümü, prodüksiyon:tarkan gözübüyük ne kadar kötü olabilir ki.albüm kapağı,fotoğraflar,şarkı sözleri güzel olmuş.medyatik olmak istemeden medyatik olan nadir gruplardan.valla Türkiye'nin pink floyd'u olacağına benziyor.
-
gül kendine ve daha önceki albümleri sevenler 'dünya yalan söylüyor'u çok popüler olmasından dolayı pek sevememişlerdi. ama bana kalırsa bu albüm tam gül kendine tadında ve daha sade ama sound ve prodüksiyon açısından daha iyi olduğu için de hem eskiyi hem de yeniyi barındıran güzel bi albüm. mor'cular zaten mvönün 'dünya yalan söylüyor'la önüne gelen herkes tarafından dinlenmesinden şikayetçiydi, bu albüm yine eskisi gibi olcak ve o kadar geniş kesime hitap etmediği için yine 'fanlara özel' kalıcak. tikiler konserlerde 'köfte dudaklı haroşcuuummm' diye bağıramıcak:S ve elbette sözleri ilk dinleyişte anlamanız zordur, ilk dinlediğinizde anlamak istiyorsanız gidin pop dinleyin.. sözlerin anlaşılır olması rock müziğin 'felsefesi'ne aykırı değil midir? dinlediğiniz şarkıların size bi şeyler katması ve durup bi düşündürmesi gerekmez mi?
12 Mayıs 2006 Cuma | Yazan: deli forever
Çok iyi yazmışsın, daha nasıl acıklanır ki...
Tam bir Mor Ve Otesi klasiği...
13 Mayıs 2006 Cumartesi | Yazan: Stratofanius
teşekkür ederim,ben sadece düşündüklerimi yazdım bilgi sahibi olmayanların gözünü açmak amacıyla.. benim gibi düşünenler varsa ne mutlu bana.. evet bu albüm gerçekten güzel.
-
cıktığından haberimiz bile olmadı ?........
-
mor ve ötesi albümü, prodüksiyon:tarkan gözübüyük ne kadar kötü olabilir ki.albüm kapağı,fotoğraflar,şarkı sözleri güzel olmuş.medyatik olmak istemeden medyatik olan nadir gruplardan.valla Türkiye'nin pink floyd'u olacağına benziyor.
14 Mayıs 2006 Pazar | Yazan: repla
ya tamam beğenmedim falan beğenmiş olan genel dinleyici arkadaşlara da lafım yok amaaaaaa bu nasıl bir yorumdur ya ne pink floyduu neden bahsettiğnden haberin var mı acaba arkadaşım yaa ne kaadar boşa konuşuyosunuz açın o kulaklrınızı kulağınıza gelen sadce melodi değil o size bir şey anlatmaya çalışıyor gereksız yorumlarınıza pink floyd gibi idolü mor ve ötesiyle aynı cümlede bile kullanmayın ya rica ediyorum..biraz müzikden analyan herkes bu tavrımı haklı görecektir..
-
evet abi yine bi mor ve ötesi klasiği
laflar tam gediğe
asmayalım da besleyelim mi
erdall eren...
dinleyelim açılalım
-
HÖYNNNKKK!!!! mvö ve pink floyd karşılaştırmasımı???
Lafını geri al hacı başımıza taş yağacakkkkkkkk!!! :P
-
salla
-
Gayet güzel.Müziklerin dışında bazı sosyal kaygılara karşı yazılmış sözler olması da çok güzel."Şöyle severim, böyle üzerim" sözleriyle gayet kör bi toplum yarattılar zaten.Bu adamlar biraz gözlerimizi açmaya çalışıyolarsa hata mı?Birazcık geniş bakmak lazım.
Müzik boyutuna gelirsek te başarılı olduğunu söylemem gerekir.Soundlar net.Gitara daha fazla pay bırakılmış.İyi de olmuş.Harun sesine giderek hakimleşmeye başlamış.Alt yapılar güzel.Kerem Bey (davul) çok daha etkili çalıyor artık.Köşeler mis gibi.Teşekkür ederiz prodüksiyondan dolayı...Elinize ayağınıza ağzınıza sağlık diyelim...
-
süper bir albüm olmuş özellikle ayıp olmaz mı ve sonu belli gerçekten süper şarkılar...kalite olarakta en iyi mvö albümü olmuş...harun kendini acayip geliştirmiş...