Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

DUman MI Mor ve ötesi mi

• cadiiii • 8 Aralık 2004 14:31 • #444859
    mor&ötesi bence!
  • CaFeiN • 8 Aralık 2004 16:28 • #444868
    kıyaslamak zor ama.Dumanın canlı performansı tek geçilir.
  • pUnKeR • 8 Aralık 2004 21:57 • #444885
    duman müzikal kalite bakımından mor ve ötesi ile kıyaslanamıycak kadar iyi. ve çok içten bir grup kendi istedikleri gibi müzik yapıyorlar. herhangi bir yönden[maddi, manevi] kaygıları yok. mvö gibi klipleri kralda yayınlanmaz. ayrıca mvö nün aklına dünya sorunları 4. albümdemi geldi?
  • Serpent_King • 8 Aralık 2004 22:00 • #444886
    duman müzikal kalite bakımından mor ve ötesi ile kıyaslanamıycak kadar iyi. ve çok içten bir grup kendi istedikleri gibi müzik yapıyorlar. herhangi bir yönden[maddi, manevi] kaygıları yok. mvö gibi klipleri kralda yayınlanmaz. ayrıca mvö nün aklına dünya sorunları 4. albümdemi geldi?

süpersin..özellikle şu 4. albüm olayı hakikaten piyasa oluşlarını özetliyor.
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 18:13 • #444914
    ben olaya farklı bir boyut kazandıriim bir kere müziğin amacı kendini ifade etme ve daha geniş kitleleri etkisi altına değil midir?? birincisi rockerlar piyasa olup çoğalsa fena mı olur bugün mor ve ötesi dinleyenler yarın daha ağır daha trash bir tarz yakalayabilirler...müzikal anlamda albümde var yok laflarıyla bir konsept yaratmaları felsefe işi olamaz mı? bir kere melodiler çok akıcı ve iyi sindirilebilen bir albüm bu bana göre iyi bu tarz bir müzikte bunun olması belki basit iş gibi gözükebilir ama sadece dinleyici kesim için olumlu bir durum.mvöyü suçlamayalım bir kere... dumana gelince müzik süper canlı performancelardaki sololar çok iyi kayıt güzel tek sorun kaanın kendine dikkat etmemesi bir 4 -5 sene öncesini bir de şimdikini dinleyin gerçi bu da onu eşsiz yapan özelliği. 15- 16 yaşa hitap etmsi onun bu kirli ayaklarından kaynaklanıyor gençler ona özeniyor tavırları dünyaya kendini kapatması özelliğiyle onu kendilerine yakın görüyorlar...
    Uzun lafın kısası rock dinleyicisi için ikiside süper ama bu gruplar için iyi demek için onların fanları olmak gerek. Grup gibi fanların da hayat görüşlerinin farklı olması onları rakip yapıyor. Duman dünyaya kapalı insanların öznel sorunlarını yansıtıyor Mvö toplum sorunlarını kullanıyor ve daha büyük kitlelere sesini duyurmak istiyor... mÜZik bakımından ikiside iyi ikiside alnının teriyle işin raconuyla mesleğini yapıyor
  • cc_baran • 9 Aralık 2004 18:30 • #444916
    daha geniş kitleleri etkisi altına değil midir??

müziğin amacı bu değildir.

bugün mor ve ötesi dinleyenler yarın daha ağır daha trash bir tarz yakalayabilirler

imkansız.

performancelardaki

-performans-

Grup gibi fanların da hayat görüşlerinin farklı olması onları rakip yapıyor. Duman dünyaya kapalı insanların öznel sorunlarını yansıtıyor Mvö toplum sorunlarını kullanıyor

öznel sorunlarla toplumsal sorunları duyurmaya çalışmak farklı hayat görüşleri anlamına gelmez.
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 18:39 • #444921
    öznel sorunlarla toplumsal sorunları duyurmaya çalışmak farklı hayat görüşleri anlamına gelmez

ben hayat görüşlerinin farklı olmasının yanında işledikleri konunun ve yarattıkları imajın farklı olduğunu kastetmiştim tabi zeka gerek anlamak için...

müziğin amacı bu değildir.

insanlar müziğine bazen kendi duygularını bazen gördüklerini yansıtırlar bazen yaşadıklarını ama amaç kendini ifade etmek ve daha geniş kitlelere ulaşma sonucunu barındırır

imkansız.

ben de eskiden pop dinlerdim hala pop kulağımın olmasına karşın iyi bir metal dinleyicisi olduğum inkar edilemez.

performans-

müzik evrenseldir ben de müzikten bahsederken farklı dil kullanma hakkına sahibim herhalde???
  • cc_baran • 9 Aralık 2004 18:53 • #444924
    arkadaşım önce kibar konuş,zeka muhabbetine girersek çok çekersin,lütfen.
    toplum ve öznel sorunların birbirlerine ters olduğunu ima ederek hayat görüşlerinin farklı olduğunu söyledin,yazdıklarından başka bir anlam çıkmaz.
    ısrarla söylüyorum "müzikte" amaç geniş kitlelere ulaşmak değildir. bu bir ticari kaygıdır,sanat ve para yanyana olmamalı.
    mor ve ötesinden trash metale geçmek değildir o. öncesinde ağır tarzlara aşina olan insanların mvö'den hoşlanmasıdır. tek geçiş mvö'nün kitlesindeki metalcilerden bir şeyler öğrenmektir.
    türkçeye zaten çevirilmiş bir kelimenin ingilizcesini kullanmak evrenselliğe girmez,müzik evrenselliğiyle ise hiç bir alakası yok evrensellik tanımını alabilir miyim?
    "dj'nın manyak sampleları vardı,beatler yıktı ortalığı,wonderfull bir showdu" gibi mi konuşuyorsun sen?? bu mu senin evrensellik anlayışın?? diline sahip çık,özenti olma.
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 19:07 • #444926
    sen bir görüşü savunsan onun arkasında dursan yanında başkalarının olmasını istemez misin seninle aynı fikirde olan senin fikirlerini paylaşan anlayan müzik de böyle kullanılabilir bunun nedeni İSE MÜZİK KENDİNİ İFADE ETME BİÇİMİDİR. esasına dayanır.buna bir itirazın yoktur sanırım
    dil hakkındaki görüşün çok saçma dil insanların anlaşma şeklidir anlaşılıyorsan sorun yok sen performance in performans olduğunu anlamışsın daha ne?? burda edebiyat parçalamıyoruz ayrıca konuşma dilinin ve yazı dilinin farklı olduğunu da unutmamak gerekir... bu arada muhabbet kişisel rekabet gibi bir şeye dönüştü mor ve ötesinin müziği iyi dumanda iyi ben ikisini de müzikal anlamda tutarım
  • cc_baran • 9 Aralık 2004 19:24 • #444927
    sen bir görüşü savunsan onun arkasında dursan yanında başkalarının olmasını istemez misin seninle aynı fikirde olan senin fikirlerini paylaşan anlayan müzik de böyle kullanılabilir bunun nedeni İSE MÜZİK KENDİNİ İFADE ETME BİÇİMİDİR

müziği ne amaç doğrultusunda yaptığına göre değişir bu. müzik "esas" ve "nitelik" olarak bütünüyle öznel ve şahısa özeldir. bakınız efendim "esas" olarak diyorum,yani müzik yapanın ruhunu yansıtır,notalar bazında konuşuyorum. millete duyurma ihtiyacı ya para hırsından ya da masum bir mesajdan ileri gelir. örneğin rage against the machine gibi bir grup sesini duyurmalı. ama bestekarların,söze değil müziğe odaklanmış müzisyenlerin böyle bir kaygısı yoktur çünkü müzik içten gelen özel bir şeydir ve beğeniliyorsa tutar. elbette ki müziği yapan adam bestesinin beğenilmesinden hoşlanır ama yazarken kitlelere sesleneceğim hüleayn diye yazmaz,bu ticaridir.
    dil hakkındaki görüşün çok saçma dil insanların anlaşma şeklidir anlaşılıyorsan sorun yok sen performance in performans olduğunu anlamışsın daha ne?? burda edebiyat parçalamıyoruz ayrıca konuşma dilinin ve yazı dilinin farklı olduğunu da unutmamak gerekir

çok mu saçma?? dil anlaşma şekli olduğu kadar kültürümüzün bir getirisi,önemli bir öğesidir. yüz yıllar boyu farklı simgesel anlatımlarla zaten zenginleşen (tüm diller gibi) dilimizi yeterli bulamayacak kadar entellektüelsen ne güzel. ama hayır,geri kalmış toplumların kültürel aidiyet hisleri ve değerleri bugünün küresel dünyasında kapitalizmin (ekonomik ve kültürel) etkisi altında soluyorken sen performans'a performance dememelisin. performans zaten ingilizceden gelen bir kelime ve kullanıyoruz. bugün yarın her kelimen yabancılaşır senin,avrupa renkleriyle boyanmış bir kukla olursun sadece. yanlış bir şey söylemiyorum ben. etkileri görülüyordur belkide,bana bir mektup yazsana. yani her türlü dil bilgisi ve imla kurallarına uyan bir makale yaz veyahut..
    her neyse..
    mor ve ötesi tercihimdir.