Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

DUman MI Mor ve ötesi mi

• tea party • 9 Aralık 2004 19:34 • #444928
    ikisi de değil...
  • morvedelisi • 9 Aralık 2004 19:35 • #444929
    Duman bi zamanlar çok iyiydi kabulümdür ama tam medya maymunu oldular bunu objektif bakan herkes görecektir
    Mor ve Ötesi de tıpkı onlar gibi medya maymunu olmanın eşiğinde
    ama Mor ve Ötesi nin yaptığı müzik mükemmel bana göre.birçok kişiye dinlettim onlar beğenmediler.olabilir...
    Duman ı ben hiçbir zaman beğenmedim.

Allah sonumuzu hayır etsin
    daha uygun bi söz olamaz buraya sanırım
    eski Mor ve Ötesi ni görme dileğiyle...
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 20:05 • #444935
    solcuların müziğini bilir misin gerçi ben pek ilgilenmem ama onlar da mı ticari anlamda yapıyorlar??
    şimdi türkçe arap renkleriyle boyanmış mı demek istiyosun?? türkçede pek çok kelime arapça kökenlidir üstelik müzikte terimler genelde italyanca v.s. olur.üstelik burda edebiyat yapmıyoruz baran da kürt ismidir bu arada haberin vardır umarım kürt renkleriyle boyandığını görmekteyim ayrıca görüyorum ki büyük harf küçük harf dikkat etmemişsin bunu resmi bir yazıda yapamazsın elbetteki bende performance ı kullanamam bilmem anlatabildim mi??
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 20:05 • #444936
    solcuların müziğini bilir misin gerçi ben pek ilgilenmem ama onlar da mı ticari anlamda yapıyorlar??
    şimdi türkçe arap renkleriyle boyanmış mı demek istiyosun?? türkçede pek çok kelime arapça kökenlidir üstelik müzikte terimler genelde italyanca v.s. olur.üstelik burda edebiyat yapmıyoruz baran da kürt ismidir bu arada haberin vardır umarım kürt renkleriyle boyandığını görmekteyim ayrıca görüyorum ki büyük harf küçük harf dikkat etmemişsin bunu resmi bir yazıda yapamazsın elbetteki bende performance ı kullanamam bilmem anlatabildim mi??
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 20:08 • #444937
    çok iyi bir yazı yazmışsın dumanın medya maymunu olma olayını çakamadım mor ve ötesinin seceresini bilmiyorum.
  • joseph_ina • 9 Aralık 2004 20:27 • #444939
    mor ve ötesi
  • elff • 9 Aralık 2004 20:54 • #444942
    iki açıdanda bakrsak mor ve ötesi piyasa filan diyosunuz buna son zamnda biraz olsun hakkınız var tamam.
    ama dumanın herşeyi yak coverı ile piyasa olduğunu unutmayalım..ondan önce belli kitle tanıyoken o cover sayesinde(kendi şarkıları değil belirtmek istedim)daha çok kitlelere yayılma imkanı buldular..herkesin dilindeydiler(kroların hası bile bu şarkıyı sölerken gördüğümü hatırlıyorum) heryerde o şarkı mırıldanıyordu hatırlayın...
    birde konserlerini kıyaslarsak ki(daha dün mor ve ötesinin konserini izleme fırsatı buldum)iyiydi ama dumana da giden kişilere sorduğumda genelde duman daha iyi diyolar..
    sanırım konserlerde de duman daha iyi ona yorum yapamıcam
  • cc_baran • 9 Aralık 2004 21:02 • #444943
    gwen_b
    9 Aralık 2004 Perşembe / 20:05

türkçede arpaçanın olması çok normaldır çünkü 600 yıllık gibi bir süreçte araplarla beraber yaşadık,arapça ve farsça islamiyeti benimseyişimizdendir.
    solcuları da,müziğini de iyi bilirim sağol,benim ratm örneğimden yola çıktın sanırım,evet onlarınki ticari boyuttan çok kitlesel bir amaç barındırmaktadır.
    farkında olduğum ve bundan hoşlandığım için ismimi saklama gereği duymadım arkadaşım,baran yağmur demektir ve bir "kürt" ismidir,etnik kavramları tarışmak istiyorsan önce etik olacaksın,sonra kültürlü olacaksın,sonra benim düzeyime gelip benden öteye geçmeye çalışacaksın. iki kitap okumakla,anadan babadan duymakla olmuyor bu işler. bilgini sınamak isteyecek kadar ukalayımdır,ileri de giderim ama forumu saptırmak istiyorum. yabancı kelimeyi tercih etmek imla hatalarını gözardı etmekten çok daha vahimdir. rahat yazmak için bir takım kurallar çiğnenir,ama ingilizce kelime kullanmada ısrar etmek cahillikten gelir. resmi yazı okumadan ahkamını kesmek komik oluyor gibi. sevgili gwen_b,sitede az çok iyi ilişki kurduğum şahsiyetlerde bilirki kimseyle ağır konuşamam ama eğer ki bir körlük,duyarsızlık sezersem fazla konuşurum.
    bir dahaki sefere kelimelerini dikkatli seç,hassas biriyimdir arkadaşım.
    görüşmek üzere..
  • gwen_b • 9 Aralık 2004 21:41 • #444946
    eminim bilgii kültürlü birisindir ama bilgili olman başkalarını aşağı görmeme terbiyesini ve alçak gönüllü olma niteliğini kazandıramamaış bence etik kavramlar üzerinde sen biraz daha düşün...
    sevgiler, hayatta başarılar...
  • cc_baran • 9 Aralık 2004 22:00 • #444948
    sevgili gwen,seni aşağı görmüyorum,oldukça da alçak gönüllüyüm,üzerine titrediğim konular hakkındaki sözlerine karşılık verdiğim nazik cevaplardır bunlar.
    yeri burası olmadığı için uzatmak istemiyorum,problemin varsa mesaj atarsan her şekilde cevaplamaya çalışırım tamam?
    bak cırcır vırvır'a gelmeni öneriyorum,samimi geyikler de yapıyoruz,ciddi tartışmalar da...
    herkesin birbiri hakkında iyi kötü fikirleri var en azından,bunlar da konuşuluyor.
    daha büyük sevgiler ve hayatta daha büyük başarılar..