-
Kemalizm diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Hali hazırda yüzlerce yıl öncesinden tanımı yapılmış 6 ilkenin bütününe Atatürk ilkeleri adı altında Kemalizm deniyosa başım üstüne ama Kemalizm diye bir fikir, bir düşünce, bir görüş yoktur.
Bugün "Kemalistim" diyen yazarların, profesörlerin, akademisyenlerin büyük çoğunluğunun ordu sempatizanı oldukları açıktır.
1960 yılında Menderes hükümetini devirip bir başbakanı idam eden, sonra CHP hükümetini kuranlar var ya, işte onlar "biz kemalistiz" diyorlardı.
Kemalist de değil, vatan sever olmak lazım.
-
Zaten Kemalizm demek M:Kemal'in benimsediği uyguladığı ilkeleri benimsemek demektir.Başka anlama saptıranlar beni ilgilendirmez.Dediğin gibi vatansever olmak lazım ama zaten Kemalizmin kökeninde de bu vardır.Bugün ben Kemalistim deyip te Milliyetçilik ilkesini reddedenlerin Kemalizm le ilgisi yoktur. Artı Vatanseverelikle ilgisi yoktur. Bİr artı daha ki bu insanlar Milliyetçilikle faşizmi ırkçılığı bir tutuyorlar ama yanlış yapıyorlar..Faşizm milliyetçilikle aynı anlama gelmez.Sadece Aşırı milliyetçilikten doğan başka bir akımdır..BU gün gelişmiş ülkelere bakarsan Hepsinde bir şekilde milliyetçilik ilkesi sapasağlma durmaktadır...
-
hayır böyle bişi varsa bile ilkokuldan beri zorla ve anlamsız bi şekilde bunun dayatılması daha bi anlamsız geliyor bana...
türküm,doğruyum,kemalistim!!!!!
ya diilsem????....
-
Valla kemalist olup olmamak size kalmış sevgili arkadaşlar saptıranlardan bana ne ayrıca , kemalistim diyip onun gibi davranmayanlardan bana ne..
o ilke ve inkılaplara ismini atatürk vermedi ama bakıyorum ki türk genci yapılanları ve olanları çok çabuk unutmuş , atatürk hasta olduğunda bile bu türk milleti için canından , sevdiklerinden ödün verdi , sabahlara kadar kitap yazdı-okudu , cumhuriyeti daha kurduktan 10 yıl içinde yurdun bi sürü yerinde sanayi tesisleri açtı , alfabeyi , bugün kare dikdörtgen dediğiniz şeylere isim verdi... anlatmakla bitiremeyiz bunları , adam uyumadı milleti için çalıştı doğruyu buldu...
Ha siz ben ondan daha fazla okudum daha fazla araştırdım ve doğruları kendimce öğrendim türk milletinin geleceği için ve bu vazifemi yaptım banane atatürk den kemalizm den diyorsanız , bunu yaşınızla paralel gitmemiş olgunluğunuza veriyorum.
Neyse az kaldı bir ülkenin mandası altına girmemize o zaman bu yazılanları çizilenleri , atatürk inkılaplarını ve ilkelerini herkesin baştan okuyup anlaması gerekicek zaten...
-
bu topici açarken böyle birşey olacağını tahmin etmeliydim ben sadece müziğin siyasete alet olmasına karşı olduğumu belirtmek istemiştim .. ister sağ olsun ister sol benim için farketmez... kimsenin de siyasi görüşünü açıklamasına gerek yok..sadece propaganda albümleri çıkarılmasın ,müzikle beraber güncel konulardan bahsedilecekse tarafsız ve barış yanlısı olalım
-
güvercin ister misin
karar verdim Nasyonel Sosyalist Black Metal yapıcam
-
haklısın bu siyaset noktasında.rock ın siyaseti,dini ,dili olmamalı.bazılarını görürüm herif o piskopat solcunun adını herdefa haykırır falan.ya bunların ne ilgisi var rockla yani.sadece ülkücülerde degil yani,sagcısı solcusu dincisi ceksin elini uleynn!! :)))
-
evet ben -amy lee- nin sesine bitiyorum.sadece sesi güzel degil aynı zamanda cok duygusal ve ben duygusal kızlara bayılırım.aklı belden asagıda olan zavallılardan bıktım artık.
pardon ya konuyu saptırdım bye
-
pardon hatlar karıstı
sd
-
............
Serpent yanlış anlaşıldım herhalde. Atatürkün ilkelerini ben de benimsiyorum, sadece Kemalizm diye bir şeye inanmadığımı söylüyorum.
Bu vatan için hayırlı olanı Kemalist olmasam da düşünüp yapabilirim.
Vatanımı sevip korumak, yeni yollar düşünüp memleket refahını sağlamaya çalışmak için Atatürkçü düşünmem gerekmiyor.
Arada 85 yıl var. Atatürkü değil ama 2005 Atatürkçü görüşünü tartışmak gerekiyor belki de.
Her neyse, başlığa dönüp bitireyim.
Müziğe siyaset bulaşır. Sanat, hayatı anlatma yollarından estetik olanıdır. Müzikte siyaset de felsefe de illa ki olacak.
Korkmayın çekinmeyin bundan, yemez o şarkılar sizi.