Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock müziğe siyaseti bulaştırmaya çalışıyolar

• Serpent_King • 19 Ekim 2005 18:28 • #487459
    ............

Kemalizm = Atatürkçülük

Peki bana söyler misin 85 yıl sonra Atatürk gibi ileri görüşlü bir insanın hangi kuramı , tezi , felsefi görüşü eskidi ve işe yaramaz oldu ? Ya da şöyle sorayım öldükten sonra yapmak isteyip de yapamadığı yüzlerce şeyden hangisi yapıldı ? Demiryolu ? Dışardan borcun kesinlikle ve kesinlikle alınmaması ? Tarıma verlimesi gereken önem vs...

tabi bu senin kişisel görüşün bunda özgürsün istediğin gibi düşünebilirsin , ama bir türk genci olarak Atatürkçü olmak gerekmiyor dediğin zaman bana göre vefasız bir türk genci olmuş olursun.. bu da benim kişisel görüşüm mesela sen de bunu değiştiremezsin..
  • deli forever • 19 Ekim 2005 18:50 • #487462
    ............

yazıları okudum, olaya bu kadar dar bir pencereden bakmak yanlış diye düşünüyorum...
    mor ve ötesi'nin ve bulutsuzluk özlemi'nin, veya buna benzer grupların yıllardır yaptığı bu değil mi???
    kendileri söylemiyorlar mı müziği araç olarak gördüklerini...
    bana kalırsa doğru da. müzik bu ülkede kendinizi astırmadan düşüncelerinizi ifade edebileceğiniz tek yol.
    bu yüzdendir ki rock müzik başkaldırışın müziğidir.
    anarşistlik mi, düzene karşı olmak mı?
    hangi düzen diye sormak gerekir,
    ortada bi düzensizlik varsa bu anarşizmden doğar.
  • davulist 35 • 20 Ekim 2005 09:28 • #487527
    evet deli forever cok haklısın burda .bak bu nası aklıma gelmedi ya.rock bi yandan insan hakları savunucusudur :)
  • cc_baran • 20 Ekim 2005 14:08 • #487555
    Atatürkün ne kadar nitelikli, başarılı bir asker ve siyaset adamı olduğunu biliyorum. Son 90 yılın Türk tarihini aklım el verdiği ölçüde okuyup yorumladım ve Atatürkün dehasına her seferinde hayranlık duydum. Yukarda yazdıklarımı taraflıymışım gibi anlıyorsun, ben çok daha farklı bir şey söylüyorum.
    Atatürkçülüğün tanımını ve gerektirdiği uygulamaları burada tartışırsak topic tehlikeli bir yola girer.
    Ama şunu söyleyeyim, Atatürke karşı durmak benim mantığımla çelişir. Belli konularda Atatürkçülüğe zıd düşüyorum ve üzerine düşünmek, kafa yormak gereken alternatif yol arayışı da bu zıdlıktan ileri geliyor.
    Unutmadan ekleyeyim, Atatürkçülüğü ve Kemalizmi aynı kefeye koymuyorum. Atatürkçülük, incelenmesi gereken siyasi bir uygulamalar bütünüyken Kemalizm, ordunun temel aldığı sınırları tabu halini almış otoriter bir yapının ifade şeklidir. Düz mantık kurarsanız bunlar birdir ama tarihe şöyle bir bakarsanız hangi kelime hangi alanlarda kullanılmış beni daha iyi anlarsınız.

Bu zıdlık beni vefasız türk genci yapıyorsa eğer bu mantık bizi bir adım ileri götürmez. Yanlışım varsa neden olduğunu söyleyeyin ki doğrularınız prim yapsın.

Not : Atatürk komunizm hakkında "başı ezilmesi gereken bir yılan" benzetmesi yapmamıştır. Dönemin Sovyet lideri ve kurucusu Leninle mektuplaşmaları mevcuttur. Zamanında Sovyet Rusyasından da silah yardımı alınmıştır.
  • gokcen • 20 Ekim 2005 19:38 • #487571
    işte tam bu noktada sana katılıyorum...
    özümsemek kendi iradenle...zorla özümsetilmek değil...
  • man_on_fire • 20 Ekim 2005 23:36 • #487581
    Not : Atatürk komunizm hakkında "başı ezilmesi gereken bir yılan" benzetmesi yapmamıştır. Dönemin Sovyet lideri ve kurucusu Leninle mektuplaşmaları mevcuttur. Zamanında Sovyet Rusyasından da silah yardımı alınmıştır.

Demişsin baran ama Siyasetin içinde herşey vardır silah yardımı alması onun konunizme karsı olduğu düşüncesini bertaraf etmez...Biliyor musun körfez savaşının halen neden özülemediğini.Herkes birbirinin yanındaydı aynı zamanda herkes birbirini sırtından vuruyordu...
  • ga ga • 21 Ekim 2005 00:44 • #487585
    politika ve müzik birbirinden tamamen ayrılması gereken iki kavram. hiçbir müzik türünde mesaj verme kaygısı, bi şeyler anlatma çabası olmamalıdır bırakalım da bari müzikte siyset olmasın bırakalım da sadece ezgiler melodiler havada uçuşsun.
  • cc_baran • 21 Ekim 2005 02:05 • #487589
    Demişsin baran ama Siyasetin içinde herşey vardır silah yardımı alması onun konunizme karsı olduğu düşüncesini bertaraf etmez...Biliyor musun körfez savaşının halen neden özülemediğini.Herkes birbirinin yanındaydı aynı zamanda herkes birbirini sırtından vuruyordu...

O yılan benzetmesini propaganda amaçlı kullanmak isteyen ülkücülerin uydurduğu çok açık. Siyasi bir liderin, büyük bir devlet adamının böylesine büyük bir siyasi sistemi, ideolojiyi bu denli açık şekilde yermesi size mantıklı geliyo mu ??
    Kaldı ki Sovyet Rusyasıyla diplomasimiz epey güçlüydü, sence böyle bir şey söylenmiş olabilir mi ? Yanı başımızda böyle büyük bir güç dururken ve her şey rayına otururken bunun imkanı var mı ??
    Saçmalamayın, zavallı mısınız yaa ?? Kafanızı kullanın gözünüzü seveyim.
    1 - Bunu söylemek için bir neden yok.
    2 - Bunu söylemek kolay değil.

Şimdi "efendim söyler de, dünyaya da kafa tutar, asar keser tanımaz tillahını" gibi şeylerle çıkışmayın bana, valla tek kelime daha yazmaya değer bulmam.
  • Serpent_King • 21 Ekim 2005 03:20 • #487591
    Çok mantıksız geliyo kardeşim kusura bakma..Kimse sana atatürkçülüğü ya da kemalizmi :) (bana göre ikisi aynı şeydir) git şu anda varolan ve saptıran gençler arasında yaşa demiyor.Atatürkçülüğü anlayabilmiş olsaydı bugüne kadar gelen liderler arasında atatürkçüyüm diyenler , bu memleketin hali böyle olmazdı..Atatürkçülüğü sana kimsenin anlatmasına gerek yok , madem Atatürk hakkında öyle düşünüyosun ve öyle hissediyosun o halde memleket için ondan daha hayırlı bir yol gösterici olamaz , bence açıp kendin okumalısın yaptıklarını , yapmak istediklerini , söylediklerini ... o zaman Atatürkçü olmamak için bir sebep göremiyorum ben.

Yapmayın...hangi dediği şeyi yerine getirdik ve gençliğe hitabesinde hangi söylediği şey şu anda yaşanmıyor ülkede ? Kanınız donmuyo mu okuyunca bunu ? Memleketin toprağı satılıyor , sen dışardaki "atatürkçü" lük ezelden beri yanlış anlaşılıyor başka şekillerde dayatılıyor diye ben atatürkçü diğilim diyebiliyosun işte o yüzden endişeleniyorum.

Atatürkçülüğün tanımını ve gerektirdiği uygulamaları burada tartışırsak topic tehlikeli bir yola girer.

Hayır efendim o kadar alakasız şey tartışılıyo burda yok manga mı yok leblebi mi o kadar gereksiz saçma şey tartışılıyo , hepimizin minnet duyması gereken bir kişiliğin ideolojisi tartışılınca neden tehlike altına giriyoruz?Boş zamanımızı gereksiz şeylerle tartışarak geçirceğimize , sonucunda kavga çıksa da böyle memeleket yararına olan şeyleri tartışmak bana daha akıl karı geliyo...
  • davulist 35 • 21 Ekim 2005 10:44 • #487599
    ikinizede katılıyorum,stephene ve diger arkdasa.atatürk dünyanın gelmiş gecmiş en büyük liderlerinden.
    ama türkiyede herseyin .okunu cıkardıgımız gibi bu adamında .okunu cıkardık.
    bu ülkede kimin bası sıkıssa hemen ben atatürkcüyüm,cagdas bi türküm diyip kenara cekiliyo.
    bu örnek en fazla ordumuzda ve rektör denen kazmalarda var.bence bu gibiler saddamdan farksız.bunlar demokrat,laik,cagdas gecinirler ama aslında yobaz bi dikdatördürler.
    atatürk ayakta olsa veya vampir gibi uyandırılabilse keske, bu dallamaların kökünü kazır.