Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock müziğe siyaseti bulaştırmaya çalışıyolar

• davulist 35 • 21 Ekim 2005 10:51 • #487600
    pardon ya serpent miş ismin ben stephen yazdım.ne alaka deme stephen king den karsıtı :)af buyur bye
  • cc_baran • 21 Ekim 2005 10:58 • #487601
    Benim bu ülke için düşündüğüm tüm hayırlı şeyler Atatürkçülüğün tanımına girmek durumunda değil. Ve ırklarla ilgili fikirlerim de girmiyo zaten örneğin. Atatürkçülük dışındaki tüm fikirler zararlı mıdır ?? Bu ülke aleyhinde midir ?? Belli fikirlerin zıd düşmesinde ne gibi bir problem var ??
    Ben Kemalizmle Atatürkçülüğü de bir tutmuyorum. Kemalizmin propaganda amaçlı bir kılıf olduğunu düşünüyorum.
    Bak Atatürkçülüğe inanıyorum. Türk insanını çok iyi tanıyan büyük bir liderin bu ülke için yürüttüğü düşünce ve eylemler çok büyük ve uzun vadede geçerliliğini koruyor, buna inanıyorum ve asla karşı durmuyorum. Ama belli maddelerde zıd düşünebilirim değil mi ?? Düşünce özgürlüğüm doğuştan gelir, bu cumhuriyeti bölmeye yönelik eylemlere girişmediğim sürece de bir problem yok.
    Kemalizm sert bir kılıf ve bir yerde zemindir. Bak Kemalizme Atatürkçülüğün keyfe keder kullanılan hali de diyebilirim ama asla başlı başına bir fikir akımı olarak almam. Kemalizm bürokratların ve askerlerin dokunulmazlıklarında sağlam bir süstür bana kalırsa.
    Yani ifade olarak sihirli bir değnek vazifesi görüyor. Atatürkçülük deyin kafanızdaki tanıma, Kemalizm değil.

Eski cırcır vırvır forumu bu tip sebeplerden dolayı kapatılmıştı, bu yüzden söyledim onu. Yoksa avrili, dejavuyu konuşacağıma bunu konuşup karşı fikirleri de dinlemeyi tercih ederim tabi :D
  • man_on_fire • 21 Ekim 2005 13:41 • #487623
    SErpent son sözlerine sonuna kadar katılıyorum bizim insanımız artık kavga bile çıksa karşısındakinin ideolojisini birinci ağızdan dinlemeli.Emin olun o zaman her şey hallolacaktır mutlaka bir uzlaşma yolu bulunacaktır.Zaten hep 3. Şahıslar araya girdiği için bu ülke ikiye bölündü ya...Ayrıca Baran "saçmalamayın herşey çok güzel giderken Atatürk böyle bişey söylemez" demişsin ya.Bence herşey çok mantıklı çünkü eğer biraz düşünürsen komunizm in dünya üzerinde uygulanması imaksız olduğu kanaatine varacaksın.Eminim buna..Yeter ki biraz nesnel olarak düşünelim...
  • Serpent_King • 21 Ekim 2005 18:01 • #487634
    Böyle bir sebepten forum kapatılıyorsa ben bekçiden anasayfadaki "İstiklal Marşı" linkini de kaldırmasını isterim çünkü oraya o yakışmaz bu mevzu için forumu kapatılan bir sitede.

Tabi ki zıt düşünebilirsin Atatürkle ya da herhangi biriyle peki hangi düşüncesi sana ters geldi Atatürk'ün baran ?
  • düşyılmaz • 21 Ekim 2005 18:11 • #487635
    Eski cırcır vırvır forumu bu tip sebeplerden dolayı kapatılmıştı

Böyle bir sebepten forum kapatılıyorsa

kapatılma sebebi benzerlik göstermiyor.
    ben göremedim.
    kapatılma kertesine çok var daha.
    konuşun ,konuşalım yani :)
  • cc_baran • 21 Ekim 2005 18:42 • #487639
    Atatürkün azınlık halklar konusunda çizgileri belli bir politika oluşturmayıp durumu kendisinden sonra gelen hükümetlerin, siyasetçilerin insiyatifine bırakması siyasi bir strateji olabilir ama mantığını henüz çözemedim.
    Bunu Atatürkün hatası olarak değil, ondan sonra gelen devlet adamlarının milliyetçilik konusundaki yanlış tutumlarına bağlıyorum.
    Şöyle ki Osmanlı döneminde doğuda yaşayan kürt halkının bir bayrak ve toprak talebi yoktu.
    I. dünya savaşıyla birlikte bu coğrafyanın kaderi tayin edilmeye başlandı. Bu savaşı izleyen bir çok savaş da milli direnişin ve kurtuluşun tohumlarını oluşturur. Ve tüm bu savaşlarda kürtler tek bir şey talep etmeksizin türklerin yanında yer almışlardır. Çünkü kendileri her daim sorunsuz ve uyumlu şekilde hayatlarını sürdürdüler. Vatanlarını, topraklarını sevdikleri için de korudular. Bilmem inanır mısın ama kürtlüklerinden bile bihaberlerdi. Ve son olarak kurtuluş savaşımızda da kürtler tüm imkanlarını seferber ederek bu toprakları kurtarmada büyük rol oynadılar. Ne ermeniler gibi arkadan vurup yeni maceralara atıldılar, ne karadeniz ya da iç bölgelerdeki laz ve çerkez azınlıklar gibi varlıklarını tüm netliğiyle ortaya koymaktan kaçındılar. 600 yıllık koca bir dönemde böylesine mutlu mesut geçinen bu iki ırk, türk ve kürt neden 30lardan ve 40lardan sonra kanlı bıçaklı oldular ??
    Neden bu savaşlarda hakkı olan milletler yok sayıldı ?? Neden türklerle eşit sayılmadı ?? Zamanında hangi kürt kendisine türk denmesinden rahatsız oldu ?? "Bu coğrafyada yaşayan herkes türktür" dersin, "evet, türküm" derim ben de, asla gocunmadan benimserim. E neden türke bakıldığı, davranıldığı gibi davranılmadı bana da ??
    Bu problemin kökeni cumhuriyetin hazırlık yıllarına dayanmıyorsa neden zamanında altı çizilmedi ?? Hep şaibelere kurban gitti bu tip olaylar ??

Son derece tatmin edici cevapları var bu soruların, iyi ya da kötü ama sonu asla gelmez. Anayasadan maddeler alıntılayıp buraya koyabilirsin, bu söylediklerimi çürütür ama problemin kaynağını asla keşfedemez. Nereden nereye :)
  • Serpent_King • 21 Ekim 2005 19:42 • #487647
    Şimdi sen vefalı Türk genciyim diyosun ama sonra bana niye bu haklar verilmiyo diyosun müthiş bir çelişkiye düştüm..:)
  • man_on_fire • 21 Ekim 2005 21:17 • #487652
    Baran ilk önce sana şunu söylemek isterim ki Atatürkçülük veya Kemalizm Adını sen nasıl istiyorsan öyle anla sonuç olarak her Türk evladı Atatürk ün benimsediği ideolojileri iyi anlayıp uygulamak zorunda ferah içinde bir devlet için.İkinci olarak ise azınlık konusunda Atatürk ün neden bir önlem almadığı konusuna değinmek istiyorum.Sana kesin bir bilgi veremem ama bişeyler söyliyeceğim.Azınlık ve insan hakları konuları üyük güç devletlerin her zaman küçük ülkeleri sindirmek ve parçalamak için kullandıkları yöntemlerdir.Mesela Avrupa o an çıkarına olan şey hangisiyse onu piyasaya sürüyor ve o ülkenin insanlarını kışkırtıp ülkeyi parçalıyor...Onun için bizim ülkemizde ağızdan çıkıp avrupa semalarına taşacak olan her "azınlık" ve "insan hakkı" lafı bizim aleyhimize olacaktır...Belki de Atatürk bunu bildiği için ortada bir azınlık yok dercesine susmuştur...Neden Kürt vatandaşlarımızın toprak ve bayrak istediğine gelince; doğuda bir laf dolaşıyor sürekli "Atatürk kurtuluş savaşına giderken biz kürtlere toprak sözü verdi ve doğu anadaoluyu bize vereceğine söz verdi"... Peki bu ne derece doğru...VE ne derece kışkırtma dedikodusu orasını bilemem...Bİr diğer konu ise Kürt vatandaşlarımızı sürekli kendi içlerinde ezmişler pkk yandaşları...Demişler ki senin köyünde neden elektrik yok neden okul öğretmen yok..Bİz pkk olarak savaşı kazanınca bunları sana getireceğiz bize destek ol...Ama bilmiyorlar ki Türkiyenin pkk ile kaybettiği paralar belki onların sorunlarına ş,imdiye kadar çoktan ilaç olacaktı...Olmadı...Benim gayet iyi insanlar olan kürt arkadaşlarım var....Irkçılık yaparım bazen ama onlara karşı değil...Ülkemi yıkmaya çalışan insanlara ve DÜNYADAKİ BÜTÜN PİSLİĞİN SAVAŞLARIN SEBEBİ OLAN YAHUDİLERE KARŞI...
  • cc_baran • 21 Ekim 2005 23:49 • #487665
    Süha manevi minnet duyarım elbet, bunun için safkan türk olmam gerekmez. Kültürümü, benliğimi, aklımı ve bilgimi bu topraklarda edindim ben. Geçmişe ve bana böyle özgürce konuşma fırsatı tanıyan her şeye vefa borcum vardır.

Neden Kürt vatandaşlarımızın toprak ve bayrak istediğine gelince; doğuda bir laf dolaşıyor sürekli "Atatürk kurtuluş savaşına giderken biz kürtlere toprak sözü verdi ve doğu anadaoluyu bize vereceğine söz verdi"... Peki bu ne derece doğru...

Bu doğru değil zaten. Hem doğu bölgesiyle Kazım Karabekir ilgilenirdi. Doğu orduları onun komutasındaydı. Atatürk böyle bir vaadde zaten bulunmaz. Her halk da kendi toprağında bulunan otorite simgesine itimad eder. Kürtlerle Kazım Karabekir içli dışlı olmuştur. Ve hatta doğunun durumunu inceleyip anlattığı bir de kitabı vardır, yanılıyorsam düzeltin adı "Kürt Sorunu"dur.

her Türk evladı Atatürk ün benimsediği ideolojileri iyi anlayıp uygulamak zorunda ferah içinde bir devlet için

Atatürkün sahip olduğu fikirleri okurum, anlamaya çalışırım, kendime ve çağıma göre yorumlarım ve nasıl yararlı olacaksa o şekilde uygulamaya koymaya çalışırım. Senin söylediğinle bu çok farklı şeyler.
    Ve devletin refahı için "asla" bir şey yapmam. Benim için öncelik halklardadır. Devlet bir kurum, bir türlü sevemediğim bir kurum.. Halkım için çalışırım.

Bİz pkk olarak savaşı kazanınca bunları sana getireceğiz bize destek ol...Ama bilmiyorlar ki Türkiyenin pkk ile kaybettiği paralar belki onların sorunlarına ş,imdiye kadar çoktan ilaç olacaktı...Olmadı...

Evet pkk bu şekilde aklını çeliyo insanların. Gerçi orada iç savaş olsa da olmasa da oraya elektrik, yol, su, eğitim, sağlık gideceği yok. Giden paralar değil, giden canlar engelliyo bunu.
    Ne kadar fazla ölü o kadar fazla kin.

Neyse ben burada bırakıyorum arkadaşlar, teşekkür ediyorum.
  • Serpent_King • 22 Ekim 2005 00:26 • #487666
    Atatürkün sahip olduğu fikirleri okurum, anlamaya çalışırım, kendime ve çağıma göre yorumlarım

ben Atatürk'ün fikirlerini çağıma göre yorumlayacak bi insan tanımıyorum ayrıca o fikirlerin çağımla uyuşmazlık gösterdiğini hiç düşünmüyorum ki bu zaten imkansız ve bana göre öyle birşey de yok..

ben teşekkür ederim..