Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

system of a down, Türkiye, dinlemek, neden, falan, filan.....

• narcolepticcc • 24 Kasım 2005 13:55 • #489391
    yaw hasta ediyolar adam1 be nofx.neymis efendim system in down 1ym1s.yaw kardesim muzikal annamda koca b s1f1r olan bi grup bu ulkeye gelse nolur deme ama.sarlatanlar toplulugu.marquis de sade dusudurmek için bi deliler korosu kurdu diye gtar1n1 al1p kopmak isteyen herkes müzik yapt11n1 sanar oldu iice. saçmal1k.adam vakti zaman1nda bi siyler annatmak istemis.vakti zaman1nda tabe.simdiyi yas1yorus kardesim biz.beni göturme öyle marquise e felan .ben ulkemde mesut ve bahtiyar1m.sahne performanslar1 resalet.herkes k1ç1n1 çar isteyen herkes.k1ç1n1 açt1n diye adam m1 sand1n kendini sahnede derler adama.
  • luthien-zeynep • 24 Kasım 2005 13:57 • #489392
    ya tamm muzklrni bendedinliyorum ama ole konderne gidip onlara para kazandrckta diilim oleleri olursada yazk diyorum baska bişey dil
  • Nofx • 24 Kasım 2005 14:31 • #489394
    tamam biraz daha sakin beaa :))
  • narcolepticcc • 24 Kasım 2005 14:40 • #489395
    nofx.bu herifler adrenalinden baska bi siy degil.sadece adrenalin.adrenalini yüksek diye öfkesi yüksek diye müzik yapt11n1 sanan herhangi bi grub ya da kisi bence adrenalinle sald1r1y1 hakeder.k1sasa k1sas velas1l1m.sen öfkenle sald1r1rsan ben de sana öfkenin dikalas1yla sald1r1r1m.
  • Holy_Bastard • 24 Kasım 2005 21:41 • #489410
    Nofx bi destek mesajı daha yazsa Narcolepticcc gaza gelip Garaj'ı dağıtacak :)))
    Durun ben bundan önceki bir kaç 'System' konulu foruma yazdıklarımı bulup yazayım...Sonra oturup düşünün...
  • Holy_Bastard • 24 Kasım 2005 21:54 • #489411
    System dinliyorum ,dinlemeyenede saygım var ,fakat grubu eleştirmek ile gruba küfretmenin arasındaki ince çizgiyi göremeyipte eşeğin kulağına su kaçıran forumdaşlarım olmuş...Kınıyorum...

Şimdi grubun düşüncesine karşı çıkanlar okusun ,ondan sonra kendileri karar versinler:

-Bir ortam düşünün ,doğuyorsunuz ,büyümeye başlıyorsunuz yavaş yavaş ,okullarda başka bir milletin sizin milletinizi katlettiği ve sizin ırkınıza soykırım yaptığı öğretiliyor...

-Evde aileleriniz o ırktan nefret ediyor ve sizede bir şekilde aşılıyor ,zaten okullarda duyduklarınız ile çevrenin konuşması sizde bir nefret oluşuyor

-Biraz daha büyüyorsunuz ,bu sefer dünyadaki devletlerin dediklerine kulak kabartıyorsunuz...Bütün devletler sizin devletinizi haklı görüyor fakat karşıdaki devlet 'Biz soykırım yapmadık ,onlar bizim insanlarımızı katletti' şeklinde açıklamalar yapıyor...

Şimdi tarafsızca durup düşünün...Böyle bir ortamda büyüseydiniz ve onların yerinde olsaydınız bunları kafanızdan hemen bir kenara atıpta 'Biz haksızız onlar haklı' diyebilirmiydiniz? Sanmam...

Tamam bir Türk olarak yaptıkları açıklamaları (ki eğer gerçekten yaptılarsa tabii) beni üzüyor...Fakat onların yerinde olsaydım 'Türkler Haklı' diyebilir miydim?Diyemezdim ,milletimin tarafını tutardım bütün dünya gibi ve bize soykırım yaptıklarını sandığım için nefret kusardım...

Okuyup düşünmeniz dileğiyle,
    Saygılar...

Bu yazı bir hafta kadar önce ,System ile ilgili bir forumda yazdığım yazıdır...
  • narcolepticcc • 25 Kasım 2005 17:39 • #489444
    simdii.güsel elbet.mutlaka.ama bak söyle bi siy var.
    grup ya da her kim olursa olsun eger cidden müsik yapmakla alakal1ysa eer müziin m sinden anlyorsa o grup ya da kisi sadece müzikle ilgilenir.böyle saçma sapan aç1klamalar yapmaz.ben aç1klaman1n türkiye aleyhine olmas1n1 k1nam1yorum.bu baska herhangi bi grup ya da kisi için de söölenebilir.müzik yap1cak adam efendi gibi yap1cak müziini.yap1cak ve yas1ycak kafas1n1.müzik yap1cak adam1n ruhu yap1cag1 müzikten ibarettir.yani kendisi müziin kendisi olmustur bi saatten sonra.uurasmaz.careless.tamam1yla.
    thom yorke a soruyolar:
    kurt cobain için ne düsünüyosun?
    thom:
    öldü.
    bu kadar basit.
    sadece yapt11nla ilgilisindir.baska hiç bi siyle degil.
    arkadas1m benim problemim aç1klamayla felan degil.sövüp saysa nolcak yani.çok da t1n.olay o degil.
    gerçek degiller.performancer dan öteye gidemezler.fos lar.hiç bir içerikleri yok.insanlar1n duygular1n1 kullan1yolar.sadece kulan1yolar ve çöpe at1yolar.k1çlar1n1 baslar1n1 açarak tav1r ald1klar1n1 san1yolar.geçin bunnar1 siz.
    system of a down sadece performancer bi group tur. baska da bi siy yok!
  • Holy_Bastard • 25 Kasım 2005 17:54 • #489445
    Tamam yazdığın şeylerde doğrulukta var ,kabul ediyorum ama bu olay farklı bakış açısındanda kaynaklanıyor...Düşünsene gerçekten ülkene soykırım yapıldığını bilseydin (öyle öğretilseydi) ve ezik bir halkın evladı olarak kalsaydın nefretini kusmazmıydın?

Yaptıkları şeyleri kesinlikle onaylamıyorum ,hareketleri ve -eğer yaptılarsa tabi- anti-türk söylemleri tabii ki hoş değil...Ama sadece buna takılıp müziğini dinlemeden bok atan veya müziğini dinlediği halde burada milliyetçi kesilen tipler var...Benim anlatmak istediğim şeyin çoğu onlarla alakalı...

Müziğini sevmemişsin sen mesela ve dinlemiyorsun ,buna saygı duyarım ,fakat herkes böyle değil...FArklı sebeplerden ötürü grubun müziğine bok atmak çok ayrı bir şey ,ki genelde -genelde diyorum herkes üstüne alınmasın- böyle tipler Manga'ya laf atma trendine uyupta çevresinde karizma yapma ,metalci* triplerine girme hevesinde olan tipler...Haksız mıyım?

*Metalci : Metal takılmayan ,severek metal dinleyen müzikseverlere verilen genel isim.Son zamanlarda çıkan Entel Metalci kesim ise bu sözcüğün kullanımına karşı çıkmaktadırlar 'Ay bu çok banal...Metalci saçma bi kelime' şeklinde...Popçu ,rapçi nasıl varsa metalcide vardır...Kendi görüşleriniz olsun biraz ,çevreden duyduklarınızı burada yazmayın kardeşim ,dağılın şimdi...
  • narcolepticcc • 25 Kasım 2005 19:19 • #489449
    sana çok harbi içten bi siy sööliyim.dinledim hatta çok populer olan innervision 1n videosuna felan da bakt1m. buraya kadar her sey güsel. bak müzik bence samimiyet demektir.beni diger insanlar ilgilendirmiyor. sahsi fikrim yapt1g1 muziklerin reklam jingle lar1 mertebesini geçemiycegi.neden böyle söylüyorum.çünkü adam var müzikten baska bir sey yapmaz adam var bir müzik yapar bin söz söyler.bunlarda ikinci türe giriyor. hadi onu gecelim.madem bin söz söylüyorsun.bakal1m söylediklerine.fos.tamam1yla fos. sadece farkl1 olmak yetmez.tav1r sahibi olmak yetmez.durus önemli t1n1 önemli müzik önemli. sen daha sahnede durmay1 beceremiyorsun ki.beceremiyorlar.çok fena uçtular iki üç albüm yapt1lar da tuttu alem diye. ama alakas1 yok . derininde ne var bu grubun? derininde bi siyler bulan varsa sölesin bu grubun? pop/corn.sadece pop/corn.bes sene sona herkes tükürür yapt1klar1na.
    derinine inmek istemeyen kafas1n1 güsel yapmak için dinlesin.ama müzik camias1nda iddias1z gibi durup en iddial1 olan klasikleri ezip geçecek tav1rlar sergilemesin. fasla iddial1 buluyorum ben onlar1.iddia n1n harbisini dinlemek isteyen varsa buyursun baks1n nas1l durulur mus sahnede :
    http://rapidshare.de/files/7928113/radiohead_-_idioteque__live_on_snl_.rar.html
    bu linke t1klay1p binlerce kisi önünde iddias1zca duran grup insanlara gösteriyo nas1l durulucaan1 sahnede ve nas1l ölümsüz olunucaan1.
    down harbiden down.neden down ? çünkü dibinde yerin.en dibinde hem de.
    ( bu linkte radiohead in snl performans1n1 bulucaks1n.aç1lan pencerede "free" ye t1kla.geriye sayan bir sayaç ç1k1cak.0 olduunda sayaç link vericek sana.linke t1kla bonusu kap. bütün kulaklara vegözlere hitap eden güzel bir video.böyle bir konser kayd1n1n üstüne kay1t tan1m1yorum.bilen varsa söölesin)
    sayg1lar1mla.
  • Holy_Bastard • 25 Kasım 2005 20:40 • #489452
    Sağol link için...Ama şu an indiremeyeceğim ,kotayı aştım bu ay :)))

Sahne performanslarına kötü diyemem ben açıkçası...Radiohead konusunda bir şey söyleyemeyeceğim çünkü dinlediğimi söyleyemem ,sadece bir kaç şarkılarını duymuştum ,güzel şeylerdi ama dinlediğim tarz değil...Power Metal hastasıyım ben ,Iced Earth ,Blind Guardian falan... :)

Sahne performansları hakkında söylediklerin ,dediğim gibi, senin görüşlerin ve saygı çerçevesini aşmadan ,kıyaslama yaparak dile getirmişsin...Zaten onu anlatmaya çalışıyorum ya, olması gereken bu...Eleştiri ama saygı çerçevesinde ,küfürle değil...