-
ben bu beste işlerinden çok iyi anlamam o yüzden bu işten iyi anlayan arkadaşlara sormak istiyorum var olan sözlerin üzerine beste yaparken neye dikkat edilir? sözlerin anlamını yitirmemesine hatta anlamı kuvvetlendirmeye dikkat edilmez mi? bir lise de öğretmenim,haftada iki kez söylüyoruz ama şiirini okurken ki aldığım tadı vermiyor bana, sözler bölük pörçük...
...kahraman ırkıma bir gül/ne bu şiddet bu celal sana/olmaz dökülen/kanlarımız sonra helal hakkıdır/hakka tapan milletimin istiklal.
gerçekten merak ediyorum neden böyle ve daha iyi olamazmıydı???
-
Brutal vokalde sözleri anlamamak gibi bir şey değil bu, haklısın.. Ama senin gibi mantıklı düşünen insanların yanı sıra, anayasaya bu marşın değişmesinin teklif dahi edilemeyeceğini ekleten insanlar mevcut..
-
istiklal marşı; Güfteye dönüştürülmüş sözlerden oluşuyor.
diğer bir yöntem; Bağımsız bir güfteye Söz de yazılabilir
-
O kadar mükemmel sözlere öyle bir beste yakışmıyor.Profesyonel biri söyleyebilir şarkıda iniş çıkışlar zor.Ritm değişiyor(kahraman ırkıma bir gül-e)Buradaki e kadar saçma bir şey yok.Daha güzel melodi bulunmalı.
-
Ritm değişiyor(kahraman ırkıma bir gül-e)Buradaki e kadar saçma bir şey yok.Daha güzel melodi bulunmalı.
Kahraman ırkıma bir gül-ne... değil mi o?
-
her ne kadar kanunen değiştirilemese de beste gerçekten de istiklal marşı'mıza yakışmıyan bir beste. bir çok hatayla dolu. bir örnek:
-nim milletimindir ancak
-larda yüzen alsancak
gibi kelimeleri bölen ve şiirle uyuşmayan bir melodi.. çok hatalar var bunun gibi.. gerçekten üstünde durulması ve halledilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
-
Böyle aksak ritmler falan bir şarkı içinde güzel süprizler olur hep.Ama bir milletin milli marşında bulunmamalı.Yani doğru şimdi bir milletin milli marşını değiştirmesi, tüm tarihi boyunca bir kere bile olsa biraz absürd kaçıyor.Ama yine de kanunca yasaklanması yanlış.Beğenmiyorum bestesini, sözlere de ta oturmamış söylediğiniz gibi.Ama gerçekten şu anda T.C.'nde bir milli marş değişimi komik kaçar.Katılıyorum kötü bir marş, ama dert etmeyin, söyleyenlere yatırım yapmadıktan sonra marş iyi olsa ne değişir?
-
çok sakat bir konuya değinmişsiniz arkadaşlar :)
-
çok sakat bir konuya değinmişsiniz arkadaşlar :)
Gerçekten de öyle valla
:)
-
profosyonelce okunduğunda marşın nefes yerleri kelime bitimlerinde. 'bu şafak - larda' gibi birşey yok yani... evet her tarafta marşımız böyle söyleniyor ama aslında bilmiyorum profosyonel bir korodan dinlediniz mi vey adikkat ettiniz mi bölük pörçük heceler duymazsınız... besteden çok nefes alıp verme yerlerinin yanlış oturmasından kaynaklanıyor o aksaklıklar yani...