-
insanın milli marşının müzikal kalitesini irdelemesi gereksiz bi ayrıntı ve kapanmalı öylemi!!! bravo size:)
o zaman ben size garajda var olan çook gerekli! forumlardan bi kaç örnek vereyim:
1.şok ibrahim tatlıses bıyığını kesti
2.hangi diziyi izlersin
3.banu alkanın mucize vokali
4.sahnede erotizmi hangi grup daha çok yansıtıyor... v.s. v.s.
daha bunlar gibi yığınla kaliteli konu var garajda oralara takılın engin bilgilerinize yeni şeyler eklensin
..eh bizde ne yapalım böyle saçma şeylerle uğraşırız buralarda:)
bu mesajı ayağa kalkıp alkışlarım öyle söyleyeyim... bu konuyu gereksiz bulana ya da bulanlara da diyecek bir sözüm yok yani onlara demek istediklerimi kelimeler kaldıramıyor malesef ki onlar nasıl kaldırsınlar(!)sadece yazık...
saygılar
-
I. Devletin şekli
MADDE 1. Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı İstiklal Marşıdır.
Başkenti Ankaradır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4. Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Şimdi mesele şu, İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu şiir mi? Yoksa Bestesiyle birlikte okunan şiir = Marş olarak mı alınmıştır.
Emin değilim ama sanırım beste ve şiir = İstiklal Marşı olarak alınmış. Tabi, doğrusunu bilen varsa söylemesi çok makbule geçer.
-
şiir:mehmet akif ersoy + beste:zeki üngör = istiklal marşı
bunun anayasanın değiştirilemez maddelerinden olması bestesindeki aksaklıkları görmeme engel olmuyor ama...
-
bu mesajı ayağa kalkıp alkışlarım öyle söyleyeyim
violoncellist!! teşekkür ederim bu konuya duyduğun hassasiyet için
-
saygısızlık olarak görüyorum.. böyle geldiyse, elbette ki böyle devam etmelidir. Türkler marşlarını en çok coşkuyla okuyan ırklardan bi tanesidir. bi çok ülkeye göre güzel bi marşımız var.aslında başka ülkelerin hiç önemi yok, bence bu marş milli duygularımızı da çok güzel yansıtıyo ve benim kulağıma gayet güzel geliyo. vurguları yerinde. namus kadar önemli olduğu görüşü doğrudur, öyle de olmalıdır zaten.. bence sen fazla konuşma arkadaşım, başın hakkaten belaya girebilir:S
-
Bir insanın başı derde girecekse düşüncesinden girsin.Nasıl yazayım bilmiyorum kibar bir şekilde ama en kaba tabirle;
Milli marşta olsa bir insana kötü bir besteyi "Bu senin nasmusundur." diye uzatamazsın.Sonuçta Türk olmamız tamamen şans eseri, elbette başka bir milletten de olabilirdik.O zaman namusumuz olmazdı.nalan81 rumuzlu arkadaşımızda en az bizim kadar bu ülkenin vatandaşı ve bu ülkede verilen yüksek müzik eğitimine tabi tutulmuş.Bu durumda yetiştirdiğimiz müzik öğretmenlerimiz marşlar yetersiz diyorsa, bence marşlar gözden geçirilmeli..
-
benim de başım derde gircekse düşüncemden girsin. o mesajı yazarken tepki çekeceğimi biliyodum, ama söylemeden duramazdım. Kötü olduğuna senin ve burdaki bazı kişilerin kanaat getirmiş olması, marşımızın kötü olduğu anlamına gelmez. kime göre ne kadar kötü olursa olsun, bu marş benim namusumdur. kötü olduğunu düşünmüyorum, olsa bile birşey değişmezdi.
ne demek yaa başka milletten olsaydık namusumuz olmazdı? elbette herkesin kendi marşı ve kendi toplumunun değer yargılarına göre de bi namusu vardır. seni bilmem ama ben asla başka bir ülkede doğmak istemezdim. başka bir milletten olsaydım ben muhtemelen bu marşı anlamayacağım için kendi marşım hakkında yorum yazardım..
konuyu açan arkadaşa bişey demedim, ama bir müzik öğretmeninin bunu beğenmemesi hepsinin beğenmediği anlamına da gelmez. diğer müzik hocaları ve 70 milyon insan için bu kadar kolay genellemeler yapamayız hiç birimiz..
İstiklal Marşı ilk kabul edildiğinde kimler kabul etmişti? gerçekten soruyorum bunu, içlerinde kaç tane müzik öğretmeni vardı? bilen varsa söylesin.
-
vALLA YA, bir gül ne olmiycak mı
-
marşımız her yerde yanlış söyleniyo arkadaşlar örneğin bazı konservatuar ve müzik bölümü seçmelerinde istiklal marşı söyletilir söyleyemeyen alınmaz,gerçekten nefesler bazı çıkış ve inişler açısından cok zor bi beste,öyle yoldan geçen besteciye yaptırmazlar istiklal marşı bu önce bi doğru yorumdan dinleyin de sonra tartısın bence
-
Hiçbir fikrim yok.Ama şöyle bir bilgim var; İstiklal Marşımız aceleyla kabul edildi.Yunan'lılar hızla Ankara'ya gelirken, biz, anayasa, istiklal marşımız vb. bazı milli değerleri kabul etmiştik.