Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istiklal marşımızın bestesi hakkında!!!

• nalan81 • 17 Mayıs 2006 16:10 • #498928
    sorun da orda zaten işlevini yerine getiremiyorki bu haliyle
  • cbb • 17 Mayıs 2006 16:28 • #498932
    Bu memleketi kuran hareket devrimci bir zihniyette bir harekettir takdir edersiniz ama ona rağmen sağcı diye bilinen bir şairin şiiri istiklal marşımız olarak kabul edilmiş (çokta güzel olmuş)Bestesi ise Mozarttan araklama diye biliniyor çünkü eldeki imkanlar öyle gerektirmiş 10 yıl sonra gelişmiş bir cumhuriyette neler yapılabileceği onuncu yıl marşında belli oluyor.Anladığım kadarıyla namus kadar önemli olduğu için değiştirilmiyor
    Estetik olmadığı konusunda hemfikirim ayrıca
  • nalan81 • 18 Mayıs 2006 12:58 • #499000
    istiklal marşımızın ilk bestesi!!!

arkadaşlar istiklal marşımızın ilk bestesi Ali Rıfat Çağatay tarafından bestelenmiş ve 1924 den 1930 a kadar bu şekliyle okunmuş 1930 dan sonra Zeki Üngör ün 1922 de yaptığı beste kabul edilmiş. kayıtta sadece birinci ve onuncu kıtalar var dinleyip yorumlarınızı yazarsanız çook sevinirim
    http://www.iskelet.biz/istiklal.asp
  • syarar • 18 Mayıs 2006 13:08 • #499001
    istiklal marşımızın ilk bestesi!!!

şu an dinlemekteyim emin ol şu halinden daha kötü alaturka olmuş çok böyle bana adile naşit in türk filmlerinde söylediği şarkıları onu da anmış olduk bu arada...
  • erdem23 • 18 Mayıs 2006 21:45 • #499039
    öyle ya da böyle bi ülkenin marşının değişmesi o kadar kolay değil o bizim için çok önemli....
    bence değişirse saçmlığın daniskası, yozlaşmanın alası olur!
  • nalan81 • 18 Mayıs 2006 22:28 • #499045
    ben zaten değiştirilsin demiyorum 1930 dan beri çalınıyor bu hali ve1922 de yapılmış beste ülkemizin yaşında tarihimiz bir anlamda,
    hem daha dün bulup okudum zeki üngör ün kendi ağzından kayda geçenleri,zeki üngör o besteyi mehmet akifin şiirinin üstüne yazmamış zaten türk askerinin izmire girdiği haberini alınca çoşkuya kapılıp piyanonun başına geçmiş ve bu besteyi yapmış ilerleyen günlerde yarışmayı duyunca bu besteyle katılmış şiir yarışmasından da akifin şiiri çıkınca bunu onun üzerine monte etmiş aksaklığın temel sebebi bu, bir de marşı okuyunca bunlar, plakda boş yer kalmış başka beste istemişler o zaman bu fikir içine sinmemiş ve melodiyi yavaşlatarak tekrar kayda almışlar gramofonda çalınırken hızlandırız diye düşünmüşler ama hızlandırma işi de olmamış bu da bi olumsuzluk,tabi ki ogünün şartlarında daha iyisi olamazdı yukarda ilk besteyi de verdim zaten o, bunun yanından bile geçmiyor ama bütünbu nları bildikten sonra şimdiki teknolojik imkanlardan faydalanılarak en azından düzeltme yapılabilir
  • erdem23 • 18 Mayıs 2006 22:53 • #499046
    aslında haklısında ama bir devletin marşının değişmesi bence çok uygunsuz yani...sanatsal açıdan haklısın hiçbir sözüm yok ona.
  • nalan81 • 19 Mayıs 2006 00:15 • #499060
    devletin bir çok şeyi değişiyor ama yeri gelince neden marşın düzeltilmesi uygunsuz olsun ki ben anlayamıyorum bunu zaten değişsin demiyorum düzeltilsin diyorum ben ikisi farklı şeyler ayrıca değiştirilmesi imkansız anayasaya göre.
  • erdem23 • 19 Mayıs 2006 15:46 • #499121
    evet anayasamızda olmasa zaten...
  • argetlam • 19 Mayıs 2006 16:43 • #499122
    kurcalama bence cunku gereksiz bişi yaptıgın nalan81 !! bu mars degişmez kimsede degistiremez canım...