Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istiklal marşımızın bestesi hakkında!!!

• ExecrabLe • 29 Mayıs 2006 17:42 • #500028
    ilginç bir yaklaşım.

Ama tabi, bazı nesne veya şahıslar sembolleşir ve mantıksal düşüncenin ötesine geçer. Madem bu kadar iddialısınız açık görüşlülükte, istiklal marşı o kadar önemli değil yahuu gidin Doğudaki Töre cinayetlerini durdurun, insanlara hukuk devletinde yaşadığımızı anlatmaya çalışın. Onlara ne kadar da dar görüşlü olduklarını aynen bu hitap şeklinizle anlatıverin..

Buradan, kendinizi anlatmayan, kendinizi yansıtmayan beyaz cümlelerle lütfen boş konuşmayın.
  • deli forever • 29 Mayıs 2006 20:17 • #500038
    halk bestelemedi ama halktan insanların bestelediği marşlar yarışmada değerlendirildi. yani halk besteledi!
    bildiğim kadarıyla..
    Türkiye'nin tarihini bilen, bunu yakınen yaşamış birisi besteledi. zaten bu başbakana söyle desen söylemez:S ama cumhurbaşkanım söyler..
    30'dan önce İstiklal Marşı yoktu çünkü milli benlik kavramı tam olarak oturmamıştı.
  • rubber soul • 29 Mayıs 2006 20:52 • #500040
    bunları ben hep anlattım arkadaşım. seni de açık görüşün için tebrik ederim.de töre cinayeti, adı üzerinde töre...bu bahsettiğimiz sanat...istiklal marşı ne zaman töre oldu onu anlamadım,eğer töre varsa işin içinde mehter marşı olsun devrim marşımız. olur mu öyle şey..
  • nalan81 • 29 Mayıs 2006 20:52 • #500041
    1930'dan önce İstiklal Marşı yoktu çünkü milli benlik kavramı tam olarak oturmamıştı.
    1930 dan önce istiklal marşı vardı tabi ki yukarı da yazmıştım ali rıfat çağataya ait bir beste
    şimdiki besteyi de zeki üngör 1922 de yapmış daha ortada söz falan yokken sözlerle melodi birleştirilmiş sonradan ama 1930 da kabul edilmiş diğerinin yerine
    (18/may/perşembe/22:28 tarihli yorumumu okursanız göreceksiniz)
    ve ayrıca ne demek 1930 dan önce milli benlik kavramı yoktu? inanamıyorum bu yoruma,hiç mi okumadınız,kurtuluş savaşını, çanakkaleyi,milli benlik yoktu da nasıl kazanıldı bu mücadeleler,çanakkalede metre kareye 6000 mermi düşerken ve MEHMET birkaç dakika sonra öleceğini bilirken hangi duyguyla atıldı düşmana, hem de hiç tereddütsüz? yapmayın ne olur,
    şehitlerimize haksızlık, kendinize yazık etmeyin
  • rubber soul • 29 Mayıs 2006 20:57 • #500043
    hmm evet bu söylediğime bende katılmıyorum...ama demek istediğim şuydu heralde;daha bizden, daha acıklı bir marş olsa fena olmazdı .en azından anadolu motifleri taşıyan mesela the massage(çağrı)filminin müziklerini fransız maurrice jarrel yapmıştır .ama londra flarmoni orkestrası çalmasına ve batı müziği formlarıyla yapılmasına rağmen, müslümanlarla özdeştir bu melodi,benim istediğimde ,onun gibi bişey olsaydı keşke. tabi lirik bir anlatım değil bir marş:)
  • Necrophilliac • 29 Mayıs 2006 21:33 • #500045
    Benim tek isteğim, dinlediğimde sözleri hissedebildiğim bir marş.Yani doğru aslında, bu benim bireysel görüşüm.Ama bence beste çok zayıf.
  • nalan81 • 29 Mayıs 2006 22:02 • #500047
    evet 1930 dan önce de istiklal marşı vardı!!!!!!!!
  • rubber soul • 29 Mayıs 2006 22:21 • #500056
    yoktu varsa kanıtlayınız lütfen,mehter marşı vardı:).ya bunu kabul etmek demek milli davaya ihanet demek değil ki 'çatma kurban olayım çehrenin(!)ey nazlı hilal diyen milyonlarca insana anlat bunu bence ...herşey değişir bu kadar katı olma...
  • rubber soul • 29 Mayıs 2006 22:25 • #500057
    çok haklısın tabi.benimde lafım besteye.güfte ayrı beste apayrı bişeydir. şiire diyecek yok,şiiride şiirle ilgili bir platformda- ki tartışmaya zaten gerek yok-tartışırız ...
  • nalan81 • 29 Mayıs 2006 22:31 • #500059
    kanıtı bundan önceki yorumlarımda var hatta istiklal marşımızın ilk bestesi diye başlık da attım dinleyebilirsin de ordan,o haliyle 1924 den 1930 a kadar söylenmiş zaten 1930 da değiştirilmiş kaç kere yazdım bunu,1930 dan önce marş olmadığını sen nerden çıkardın ki? ayrıca söyleyişteki yanlışlıkları da ilk ben yazdım burda besteyi eleştiren ve tartışmaya açan da benim katı olduğumu nerden ve nasıl çıkardın anlamadım