Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istiklal marşımızın bestesi hakkında!!!

• pUnKeR • 17 Mayıs 2006 01:22 • #498874
    sence okullarda okuyan milyonlarca öğrenci profesyonel bir koro sanatçısı mı?
  • violoncellist • 17 Mayıs 2006 09:32 • #498888
    besteden çok nefes alıp verme yerlerinin ''yanlış oturmasından'' kaynaklanıyor o aksaklıklar yani...

dedim farkettin mi bilmiyorum.. tabii ki okullardaki öğrenciler profosyonel koristler değiller ama benim demek istediğim yanlış öğretildiği zaten! hepsi bulsunlar birer şan eğitmeni istiklal marşını öğrensinler demiyorum. demek istediğim marşın aslında bölük pörçük olmadığı ama ne yazık ki senelerdir tekdüze olan eğitim sistemimizde ayrıntıyla öğretilmediği için durumun bu halde olması...

saygılar...
  • nalan81 • 17 Mayıs 2006 10:39 • #498889
    alın işte bu da anlatmak istediğim şeyin bir kanıtı! tabi ki Kahraman ırkıma bir gül-ne... olacak ama ..bir gül-e, ya da ...bir gül-de gibi yanlış okumalar çok oluyor bırakın öğrencileri öğretmen arkadaşlarda bile böyle yanlış okuyanlar var.
  • syarar • 17 Mayıs 2006 10:43 • #498890
    sadece marş sakat olsa iyi sorun milletin kökünde türklüğümüzden taviz vermez değiştirmeyiz merhumlar ne yapmışlarsa doğrudur ... :-)
  • nalan81 • 17 Mayıs 2006 10:43 • #498891
    bi sakatlık yok bence ve artık türk gençliği olarak biraz daha cesaretle yaklaşmamız gerekmiyor mu yanlışlara...
    gençliğe hitabeyi okuyun bir kez daha anlatmak istediğim daha iyi anlarsınız o zaman
  • nalan81 • 17 Mayıs 2006 11:08 • #498900
    "... profosyonel bir korodan dinlediniz mi veya dikkat ettiniz mi bölük pörçük heceler duymazsınız..." "violoncellist"
    haklısın bu konuda, profosyonel bir korodan dinledim ve dikkat ettim bölük pörçük heceler yok ama orda da cümleler bölük pörçük yine de nefes yerleri hatalı bence. haberlerde görmüşmüydünüz bilmiyorum asuman saka adlı ilkokul öğrencisi şiir şeklinde okumuştu çanakkale haftasında, marşı bi asumandan dinleyin bi de profosyonel bi korodan, hangisi daha etkileyici bakın küçücük bi kızın okuyuşunun verdiği hissin onda birini veremezler dinleyiciye sebebi ise BESTESİndeki çarpıklık!!!
  • syarar • 17 Mayıs 2006 11:09 • #498901
    bölük pörçük kendisi zaten bestenin bnim ablam müzik öğretmeni hocası bile küfür ediyormuş
  • Holy_Bastard • 17 Mayıs 2006 12:14 • #498912
    Haklısın , burada yazılanların hepsine katılıyorum ama sadece bu açıdan düşünmemek lazım bence...Misal veriyorum , değiştirilemez maddelerden biri olan bu maddeyi değiştirmek için baskı yapılırsa, ilerde değiştirilmesi teklif edilmesi bile yasak olan başka maddelerde yapılacak oynamaların bi bakıma önünü açmış oluruz. Geçenlerde anayasayı bilmeyen SALAK bir milletvekili , Türk bayrağındaki ay yıldız'ın yönünün sola doğru değişmesini teklif etti mesela...

Belki bir gün yapılır bu değişiklik ,ama başımızda -bence- böyle bir değişiklikten dolayı başka şeyler için fırsat kollamayacak bir hükümet olduğu zaman...
  • Single_FACTOR • 17 Mayıs 2006 15:38 • #498926
    Olabilir bütün ülke marşları böyledir.
    işlevi asıl önemli olan.
  • HayalPerest • 17 Mayıs 2006 16:07 • #498927
    son zamanlarda garajda gördüğüm en düzgün konulardan biri. evet haklısın istiklal marşımızın bestesi bana göre de berbattır. kimse kusura bakmasın. mesela 10. yıl marşı ise harikadır bana göre. ve zaten halen söyleriz coşkuyla. fakat 80. yılı devirdik hala 10. yılda kaldık. bu işi yapmaya yeltenen de çıkmıyor ki.