Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istiklal marşımızın bestesi hakkında!!!

• rubber soul • 27 Mayıs 2006 13:01 • #499813
    attalos a katılıyorum bu beste hiç iyi değil bence işallah 100. yılda bir tane yapacağım bunu unutturaracak.ama keşke 10.yıl devrim marşı olsaydı:( o gayet ahenkli güzel bir beste .güfteye gelirsek sözler oturmamış nalan81 e katılıyorum ki zaten herkes bunun farkında.beste öyle düşünceyle, planla bulunan bişey değil arkadaşlar.birden geliverir mistiktir dinidir:)bunun tanımını doğru düzgün kimse yapamaz zaten.sanat anlatılmaz,anlarsın sadece...
  • rubber soul • 27 Mayıs 2006 13:03 • #499815
    hangisi mesela?
  • nalan81 • 27 Mayıs 2006 15:33 • #499835
    arkadaşlar birincisi ben müzik öğretmeni değilim, ikincisi genelleme yapmıyorum sadece kendi fikrimi söylüyorum.
  • deli forever • 27 Mayıs 2006 21:12 • #499849
    genelleme lafını zaten senin için demedim.. müzik öğretmeni olduğunu da diğer arkadaşımın söylediklerinden çıkardım, yanlış anlaşılıyomuş demek ki..değilsen de benim için değişen bişey yok.
    ayrıca alelacele kabul edilmiş olması bi marşın kötü olduğunu mu gösterir? aceleyle yapılan herşey kötü müdür?
  • Necrophilliac • 27 Mayıs 2006 21:19 • #499852
    Doğru, bu söylediğin şey gibi bir genelleme yapılamaz.Ama bir milli marş kusursuz olmalı.Aceleyle yapılması bazı eksikler bırakmış..
  • ExecrabLe • 28 Mayıs 2006 18:19 • #499954
    Marşlar yüzyıllır içinde yazılmaz. Ortlama olarak devletlerin ömrü yüzyıl değildir zaten.

Bu bakımdan, acele ile neyin kastedildiğini anlayamadım.

Kusursuz olmalı diye birşey söylenemez, 70 lerde kusursuz olan saç modelleri, 80 lerde kusursuz olan gözlük modelleri. Tabiri ile moda nın değişmesi insanların estetik anlayışlarını değiştirmiştir. Ve her zaman da değiştirecektir.

Senin bugün kusursuz kabul edeceğini, Başkası yarın bozuk kötü olarak tabir edecektir. Ve istiklal marşı bu mantık ile değiştirile değiştirile yalama olacaktır. İnsanlar marşlarının nasıl söylendiğini unutacak.

Daha yaşlı insanlar eski besteyle okurken, gençlik yeni beste kullanacaktır..

Hele hele, 3-4 kez değiştimi her kafadan bir ses çıkacaktır. Bu açıdan olaya bakıldığında, ve halkımızın öğrenme hevesi ile, eğitim düzeyi düşünüldüğünde Besteyi değiştirmek gibi bir hareket insanları parçalayıp bölmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır...
  • Necrophilliac • 28 Mayıs 2006 19:52 • #499967
    Efenim, müzik saç modeli değilidir.Vivaldi öldükten 100, tam olarak 100 yıl sonra tarihe karışan Vivaldi müziği bach tarafından tekrar yapıldı.. İStiklal marşıda böyle bir şeydir.. Yüzyılda yapılmaz ama yüzyıl dayanır..
  • deli forever • 28 Mayıs 2006 22:31 • #499972
    +1
    bu mesajdan sonra benim cevap vermeme gerek kalmamış zaten..
  • rubber soul • 28 Mayıs 2006 23:41 • #499973
    arkadaşım hiçbirşey doğal birdenbire çkma değildir.istiklal marşı tabi ki değişebilir bu ne dar bir düşünce..1930 dan evvel istiklal marşı mı vardı ki. kaldıki halk mı buldu bunu besteedi hayır !beste kimi birleştiriyor yahu güldürme beni başbakana söyle desen söyleyemez...
  • violoncellist • 28 Mayıs 2006 23:57 • #499975
    Vivaldi öldükten 100, tam olarak 100 yıl sonra tarihe karışan Vivaldi müziği bach tarafından tekrar yapıldı..

Vivaldi'nin müziğini ve İstiklal Marşı'nı aynı kefeye koyamazsın. yeryüzünde hiçkimse Vivaldi eserlerini bilmek zorunda değildi, hala da değil.. ama insan içinde barındığı, parçası olduğu ülkenin marşını bilmek zorunda. çünkü bu bir görev. demek istediğim Vivaldi öldükten 100 yıl sonra müziğinin Bach tarafından düzenlenişi gibi birşey değil İstiklal Marşı'nın düzenlenmesi... Kaldı ki Vivaldi öldükten 100 yıl sonra Bach'ın kemikleri dahi kalmamıştı ortalıkta(!)
    saygılar...