-
Rapi savunan arkadaşlar,siz rap denilince sadece Ceza'yı Sagopa'yı vs aklınıza getiriyorsunuz.Halbuki bugünkü rapçilerin savunduğu "Topluma haykırış,isyan rapte var" düşüncesi sadece Türkiye'de görülüyor artık.Siz hiç sözleri Ceza'nınki gibi olan Amerika'lı bi adamı tvlerde görebiliyormusunuz?Artık Rap 50 Cent,Fat Joe gibi doğa üstü zekaya sahip adamlara kalmıştır.Çünkü adamlar işlerini gerçekten iyi biliyor,kliplerinde 10 tane siyah ve vücudu müthiş kadına kalca sallattıtıp,üstlerine otutturup,tamamiyle sex içeren sözler sarfederek ister istemez milletin ilgisini çekiyorlar.Artık rap Amerikan soytarılığından başka birşey değildir.Kimse bugünkü rape MÜZİK diyemez.Adam bi bardaktan diğer bardağa su boşaltıyor ve çıkan sesi arka fon olarak sözlerinin arkasına koyuyor.Üstelik hızlı söyleyebilme diye de birşey yok,sadece sexle özdeşleşmiş bir kaç cümle var..(Snoop Dogg) Bizde ellerimiz şişene kadar yeni birşeyler bulmak uğruna davul çalalım..
Buna kim ne hakla MÜZİK diyebilir anlamış değilim..!
-
haksız değil...
-
Bir önerim var!
Herkeş aynı anda önüne bir sehpa alıp koltuğa otursun sonra aynı anda ayağını uzatsın ve de en son olarak aynı aynda rahatına baksın....
Olmazsa alın size sanat..
Sanat=Rahatlık
Sanatçı=Rahatına bakan kişi...
-
[144 kez okundu]bloodywine
19 Ağustos 2006 Cumartesi / 19:16
dediğim gibi kendi görüşlerim ve herkes birbirinin görüşüne saygı duymak zorunda bu böyledir..
rap hip-hop zımbırtısına gelince dinleyenlere saygı gösteririm "aaa ıyyk sen hip-hop rap mi seviyosuuuaaan??ne iireeaaaanç!!" diye bişy de demem ya ama ben bi metal gruplarına baktığımda hakkaten onlarda bi emek olduğunu görüyorum sonuçta müziklerini,brutalden screame vokallerini kendileri çatır çatır yapıyorlar.rapte ise teknik bi olay var.arkadan tekdüze bi müzik geliyor sen de hızlı bi şekilde sözleri okuyorsun..haa tamam sözleri hızlı okumak da bi marifettir ama birde olayın metal boyutu var..neyse saygılar diyorum.
bu ne ya sanki rap ve metal diye iki müzik türü var
-
Abi ne diyorsun ya...Görenler bütün adanalı'ları senin gibi sanacak =) sen mülayim bir insandın ne oldu sana =)
-
Ne varmış nan bende..?
Şeker gibi adamım...)
-
Bence doğru.
-
yorumların hiçbirini okumadım sadece stratonur!!seninkini okudum..sevmeyebiLirsin ama saygı duymak zorundasın !
saygı duymuyorsan,,nefret ediyorsan
nefretin içinde patLasın !
hafif tabirLerde buLun bundan sonra!
rapin kafiyeLi sözcükLeri senin vermeye çaLıştığın mesajLardan daha çok şey veriyo unutma!
hadi kaL sağLıcakLa..rapperLara dokunma;)
ZéY
-
İşte bana göre rap bundan ibarettir.
-
rap muzigi bılmedıgınız ordada cezayı bakıp yorum yapıyonuız rap müzik dinlicekseniz sagopa dınleyın par bi isyan müzigidir düzensizliklere adaletsizliklere karşı yapılan muzıktır emek vardır rap muzıkte her tulu muzıkte emek vardır emek olmadan bıse olmaz bunu unutmayın rapçi degilim ama rpa camiasına saygı duyuyorum rap muzıgı sadece hızlı soz okumak sanmayın yanı bı dınleyın her turlu muzık dınleyın ufkunuz genıslesın senın ne turlu müzık olursa olsun emege saygı dıyorum