-
yaa nedir bu isyan müzik dinleme tutkusu biraz relax olalalım bakın mert içgören e, o da rap yapıyo fakat hiçbişeye karşı olma gereksinimi duymuyo ,ama illede raple baş kaldıran elemanlar dinlemek istiyorsanız rage against the machine dinleyin .Bu işte gelmiş geçmiş en iyi adamlar onlar.
-
işte benşm saham..nihahahaha:))))
bu rap hıp hap neyse ısmı ben bu na muzık demıyorum bu bır. ayrıca arkadasıma tesekkur ederım rap muzık hakkındakı dusuncelerınız demedıgı ıcın cunku muzık degıl...
muzık olmamsının yanı sıra ben bu rap yapan adamalarada sasırıp kalıyorum adamlar herseye muhalefet ama bakıyorsun elstırdıysen yandın bakınız kırac olayına..adam elestırdı ceza cıktı sahneye resmen kufrettı.. hanı sız sıstemı ıste artık bılmem neyı elestırıyorsunuz sızı elestırmeye hakları yokmu ınsanın..
yanlıs analsılmasın ben kırac hayranı oldugum ıcın taraf tutmuyorum ama durum bu yanı...
muzık yok aranje yok soz yok..kuru gurultu gıbı bırsey... ben soyledıklerını bıle anlamaıyorum kı onlar nasıl bu kadar hızlı soyluyorlar.
bır konuyada dıkkat edın. sarkıların sadece nakarat kısımları na eh ıste dıyebılıyorsunuz cunku muzık kırıntısı sadece orda var.. olmuyor azızım bu ıs degıl yanı. sen bas ıkı tusa uzerıne agzına gelenı soyle alt yapı yok bısı yok...
aman banane canım mıllet ne dınleyecegını bılıyor zaten.. saygı duymak lazım onlar elestırıye pek saygı duyamadılar ama neyse...
-
rap'e kuru gürüLtü dedin ya kardeş..şu dünyada dan-can-tıs-tak-güm vs..gibi gürüLtü varken..(ama saygı duyarım) burda eLeştiri de var..eLeştirinin yanı sıra dozu kaçan saçmaLayan cümLeLerde var..bence de eLeştiriLere saygı duymak gerekir..Lâkin saygı duyuLmayan eLeştiriLer değiL,saygısızca sarf ediLen sözLer ;) emek yok diyenLerde rapLe aLakası oLmayanLar bence.biLdikLeri ceza,eminem,50 cent var..bu üç şahsiyetLe rapi değerLendirmemek gerek.dinLediğin zaman gerçeten vay be diyeceğin,taktir edeceğin şarkıLara sahip kişiLer de var ;) emeksiz hiçbişey oLmaz,buda dip not oLsun..saygıLar..
-
Bu kültürler hakkında deneyimlerimizle sabitlenmiş düşüncelerimi açık açık belirteyim:
1970lerde 80'lerde Punk ve Rap müzik kırması gruplar türemiştir bilen bilir.Bana sorarsan adam gibi punk dinlememiş adamın metal dinlemesinden de hayır gelmez ya neyse, bu gruplar yürümedi arkadaş.Yürüyemedi.Denemediler mi?Denediler ve olmadı.
Çünkü Punk dediğiniz adamlar sokakta uyurken ceplerinde para olmasından utanırken(şimdi onlarda kalmadı ya) Hiphop kültürü ağırlığınca altın takmaktan utanmıyordu.Rap ve HipHop, asla doğru soruna odaklanmadı.Hep zengin olmak istedi.Punk, Metal, Rock vs. vs. zaten hakkı olanı istedi, daha fazlası değil.
Çok kaba kırıcı bir dille konuştum farkındayım ama hiç kimseyi şu anki fikrinden döndürmek için konuşmuyorum, fikrimi belirtiyorum.Ve bu böyle oldu.Bunu inkar edenle hiçbir şey tartışılmaz zaten.
-
Abi sen süpersin. Tek kelimeyle harika. Süpersin. Birazdan rap duyanlar gelip "rap" in felsefesini yazacaklar. İzleyin ve görün.
-
piyasadaki rapçilerin kazandıkları paraların hepsi haram... insanlar gecesini gündüzünü stüdyoda geçirip zarla zorla albüm yapsın satmasın,diğer taraftan kıytırık bir alt yapının üstüne anlaşılmaz sözler yazan adamın (hani varya şu altında son model arabalar, ağzında lolipoplar olan adamın) albümü yüzbinler satsın olacak iş mi?
-
gayet gereksiz bi müzik tarzı zaten adamların yaptığı bişeyde yok basanıza lolipoplu adam otura otura ne hale gelmiş tamamen özentilik bence daha düne kadar Türkiye'de öyle bi müzik tarzı yoktu dünyada moda olunca bizim gençlikte hemen hazır ortam yapmaya moda oldu.Teknik açıdan fevkaladeliği,görsel açıdan aman tanrım dedirticek bişeyi yok bence herkez hipapçı olabilir.
-
ya siz ne derseniz deyin dinliyen dinliycek zaten orası ayrı bi konuda ben hiç bi rap dinleyenin çıkıp başka bi müziği böyle saygısızca eleştirdiğini görmedim.tamam Türkiyede böyle bi müzik yoktu sonradan geldi bunun için özentilikle suçluyosunuz ama sizin dinlediğiniz müziklerden kaç tanesi Türkiyede ortaya çıktı.ben de metal dinlediğimde bana hep aynı şeyi dinletiyolarmış gibi geliyo ama ben çıkıp siyah giyinenlere korkuncum havalarına girenlere bişey demiyorum.burda bunu desem ne cevaplar geliceğini de biliyorum biraz saygı duyun ne bu kuyruk acısı anlamıyorum.
-
ya siz ne derseniz deyin dinliyen dinliycek zaten orası ayrı bi konuda ben hiç bi rap dinleyenin çıkıp başka bi müziği böyle saygısızca eleştirdiğini görmedim.tamam Türkiyede böyle bi müzik yoktu sonradan geldi bunun için özentilikle suçluyosunuz ama sizin dinlediğiniz müziklerden kaç tanesi Türkiyede ortaya çıktı.ben de metal dinlediğimde bana hep aynı şeyi dinletiyolarmış gibi geliyo ama ben çıkıp siyah giyinenlere korkuncum havalarına girenlere bişey demiyorum.burda bunu desem ne cevaplar geliceğini de biliyorum biraz saygı duyun ne bu kuyruk acısı anlamıyorum.
+10
Güzel yazmışsın.
-
sen rap ve hiphop'a müzik mi diyorsun? onların müzik hakkında bilgileri varsa bizi eleştirirler merak etme.