Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Özenti "Metalci"ler

• maNga2323 • 7 Ocak 2007 18:07 • #520340
    Özenti

katiliyorum siyahi giyen kendini sokaga atiyor iki bileklik iki makyaj herkes metalci zannediyo millet ama zaten bi kisinin sohbetinden ne mal oldugu anlasiliyor o yuzden giyim ikinci planda benim icin!!
  • chumbucket • 7 Ocak 2007 18:33 • #520344
    Özenti

maalesef müzisyenim demek çok kolay geliyor insanlara. sahsen klavye/piyano olayini iyi bilmeme ragmen hala yetersiz oldugumu düsünüyorum. gitarda ise çok yeniyim. mecburiyetten muhabbet kurdugum benden 2 yas kücük bi bebe ise kulagina nota küpesi takip (nota bilse laf etmicem ama bilmiyor), boynunda gitar kolyesi tasiyip sokakta,surda,burda ne is yapiyorsun diye soranlara 'müzisyenim' diyor. hos, muhabbeti kestim zaten.
    ama yeni yetisen kesim müzik yapmak disinda her konuya meraklilar maalesef. yaz1m hatalari için özür dilerim klavye bozuk, aslinda degil de ben beceremedim:P
  • Shutelllica • 7 Ocak 2007 18:49 • #520345
    Özenti

arkadaşlar ya, ben bir süredir taksimde tuhaf kızlar görmeye başladım. saçları ne uzun ne kısa kırpılmış. duruşları hep üzgün ya da üvey babasıyla sorun yaşamış dünyalı kız izlenimi veriyo. bi de vucutlarının biryerinde illaki eski türk filmlerindeki taksilerdeki gibi damalı (kare kare) kemer, kravat, ayakkabı vs gibi nesneler taşıyan, gotik + punk karması bişeyler dolanıyo. ve boyları da hep 1,50-1,65 arası. o kızlar dünyayı ziyarete gelen bi canlı türü falan mı ? yoksa onlar da mı dünyalı özentilerden ?
  • chumbucket • 7 Ocak 2007 18:59 • #520346
    Özenti

haha evet boy konusunda haklisin. tutamiyorum kendimi napim giydirmek isteyince direkt boyuna sövüyorum ben de:P
  • dream_on1502 • 8 Ocak 2007 09:45 • #520375
    Özenti

arkadaşlar burdaki herkes bende dahil olmak üzere özentidirr.... .sanki türkiyenin bağrından koptu dinlediğimiz bu müzik türü:DDDDDDDD... o yüzden diyorumki iyiki özenti olmuşum zamanındaa..
  • Morniel • 8 Ocak 2007 11:25 • #520377
    Özenti

Türkiyenin bağrından kopmadı dinlediğim müzik ancak eğer Türkiyede böyle müzik yapılsaydı neden dinlemeyeyim ? Bu özentilik değil duygu işidir ...
    Kimi insan Özcan Deniz dinlerken kendini rahat hisseder kimi insan da Opeth dinlerken.
    Eğer farkındaysanız Türkiye müzik olarak son zamanlarda çok önemli işler yaptı.Belki bunlar fark edilmiyor ama artık daha fazla Türk grup dinleniyor ve bu insanı mutlu ediyor..
    Zamanla inanıyorumki bu daha fazla olucak ve Türkiyeye bir grup geldiğinde biz onun alt grubu olarak çıkıyoruz tribine girilmiycek.Denicekki "A" grubu bizim alt grubumuz bu konserde...
    İş bence buna inanmakla başlıyor.Eğer zaten inanmazsan hep kendini özenti olarak görürsün..
    Bir diğer nokta da ; her müzik grubunun ilahı olan bir grup vardır ya da birkaç grup.İnsanlar sürekli bu grupları dinlerler ve eğer yapıyorlarsa kendi bestelerine bu az da olsa muhakkak yansır.Bu yansıma kötü bir şey mi? Bence "hayır".. Zaten yansımıyorsa işte bir bozukluk vardır.Ancak her çıkan Türk gruba ; bu "A" grubunun aynısını yapmış , "özentiler" gibi sözleri haketmez.Aslında bunu yapan insan özentidir ve böyle işlerin Türkiye piyasasıdan çıkamayacağına inandırmıştır kendini..

Dediğim gibi bir beste grubunda illaki bir yansıma olur ve bu onların kendilerini yenilemelerine yardımcı olur.İlerleyen zamanlarda bu yansımadan eser kalmaz ve kendilerini bulurlar ancak bu zaman gerektiren bir süreçtir.

Ve bizim yapacağımız bu zamanda onları baltalamak değil destek vermektir.
    Türkiyede ki müzik ancak böyle gelişebilir.

Mustafa Dalbudak
  • dream_on1502 • 8 Ocak 2007 15:58 • #520378
    Özenti

arkadaşımm dedğimiz şey aynı yere varıyorr sonuç olarak bu müziğin temelleri burda atılmadı ama burda yapılmaması için bi sebep yokk.benim kızdığım herkesin bi şeyleri sahiplenipp başkalarına laf atmasıı isteyen istediği gibi davranırr.kimsenin kimseye özentisin sen demeye hakkı yoktur zaten senin olmayan bir şeyi sahiplenip başkasına özenti demeninde bi manası yokk.ben yukarıda önceki mesajınmda bunu anlatmak istemiştim aslında.
  • terör_katina • 8 Ocak 2007 17:01 • #520383
    Özenti

liseli kesim diyip insanları gruplandırabilceğini zannetmiyorum..
    ya gotik olmadıklarını bilip gotik olmayı istemeden siyah giyiniyorlarsa...
  • Morniel • 8 Ocak 2007 17:30 • #520385
    Özenti

dream_on1502
    8 Ocak 2007 Pazartesi / 09:45
    "arkadaşlar burdaki herkes bende dahil olmak üzere özentidirr.... .sanki türkiyenin bağrından koptu dinlediğimiz bu müzik türü:DDDDDDDD... o yüzden diyorumki iyiki özenti olmuşum zamanındaa.."

----

Daha güzel ve anlaşılır biçimde anlatırsan daha iyi olur..
  • Shutelllica • 8 Ocak 2007 22:35 • #520407
    Özenti

türkiye kökenli olmayan bir müzik türü dinlemek bizi özenti yapmaz. """kendi özünden utanarak""" yabancıların türlerini dinlemek özenti yapar. peki ben yurtdışından doğdum büyüdüm, nerden bulucam memleket nağmelerini bacım/bayım afedersin ? müzik ruhsal bi gereksinim sonuçta, hangisine yakın hissediyosan - ki ben evrendeki her ses açığımdır - seçip dinliyosun mecbur.

asım can gündüzü örnek vereyim. kendisi hiçkimsenin samimiyetini anlamadığı harcanmakta olan bi değerdir türkiye için. ama sırf amerikada büyüyüp aksanı da amerikanvari olduğu için insanlar özenti diyolar. ama türkiyede yetişmiş, türk okulunda türkçe eğitim almış vs vs çocuklar bunlardan kompleks duyup aksanlı türkçe konuşup yabancılar gibi hareket edip türkçe sanatı utanç verici buluyosa orda özentilik var demektir.

ayrıca ben hep görüyorum pembe saçlı damalı kemerli hatunları oğlanları. pek samimi gelmiyolar bana. çünkü konuşmalarını falan dinliyorum. dinlemesm de zorla kulaklığımın içine giriyo bağırarak konuşmaları uf yaa. baya arttı nüfusları ama 2 yıl ömür biçiyorum hadi bakalım, plastik şeyler eriyip gidicekler oh olsun.