-
Özenti
peki sen bi insanın evde nasıl bi kişilik takındığını nerden biliyosun bu durumda senin bazı çok samimi arkadaşların da bu furyaya kaptırmış kendini bu durumda sen onlarla nasıl arkadaş olabiliyosun dahası nasıl ÖLDÜRMEDEN durabiliyosun yok benim öyle yakınlarım diyosan milleti mi takip ediyon evine kadar ayıp değilmidir bu yaptığın CEVAP VER cık cık kınadım seni
tabi cevap vericem :) o insanlara annesinin babasının yanında nasıl davrandığını bilecek kadar yakındım okul zamanlarında ama arkadaş değildim onların açsından ben arkadaş olabilirdim ama arkadaş olmak için ortak noktalar olması gerekir. benim 2 tane çocukluk arkadaşım yabancı pop ve rap dinlerdi onlar da metal müzik dinleyip kendilerini kaybettiler şimdi yüzlerini gören cennetlik sadece msnde görüşüyorum yani arkadaş edindiği tipleri gördüm tikkylerde gothicler bir arada nasıl oluyorsa :D sonra anti-tikyy diye ortalarda dolaşırlar (bir koycam ağızlarına)
bu arada kimseyi takip etmiyorum beraber bile kaldık hıh :) dötümüzden uydurmuyoruz başımızdan geçen olayları anlatıyorum..
müzik ruhun gıdasıdır dış görünümün değil...metal müziğin adı altında böyle soytarılık yapanları ..... anladın sen anladın .
-
Özenti
bende özentilikle başladım bu işe evet siyahı seviyodum ve siyah bir dünyada yaşıyodum...ama artık herşey farklı gece uyurken kulağımda ıced earth veya sevdiğim bi grubu dinlemeden uyuyamıyorum çalıştığım iş yerinde seviliyorum görüşlerim biliniyo buna rağmen seviliyorum kılık kıyafetten ziyade beyinlerinin kıyafetine önem veriyorum bol empatiyle onlarıın basit dünyasına iniyorum hepsine anlatıyorum bu daha mantıklı diye dinliyolar belki sallıyolar ama bi gün gelince düşünüyolar...bence metal sadece müzik kılık kıyafet değil herşey kafada biter mantığının ön uyargısız bi şekilde işlenmesidir...
-
Özenti
ya şöyle insanlar var; biryere gidiyor.giderken istiklal den geçmesi gerekiyor.hemen yapılıyor simsiyah giyiniliyor...bir kot bir normal tişört ya da garip makyaj normal bi gömlek giyip geçemiyo o istiklalden.metalci ya.çok metalci takılıyosan giy bi kot sevdiğin grubun tişörtünü giy ama şalvarımsı kareli pijama üstüne salaş boktan bi tişört(özellikle boktan giyiyolar.asi ya...).tamam bende özenti başladım bu işe.green day falan takılıyodum sonra özümü bulup rock'n roll hard rock metal vs vs döndüm ama hiçbir zaman o tür giyinmedim.kötü görünmek moda mı.saonra diyorlar bizi sevmiyolar dışlıyolar.onları dışlıyanın elini öperim ama onlar yüzünden metal dinliyen "normal" insanların da dışlanması...birde siyah gömlek pembe kravat gençlik olayı var ama ona hiç girmiyorum
-
Özenti
Abi siz neler tanıyorsunuz böyle yaa? :) Benimkiler nasıldı?Hmm şöyleydiler:Metallica ve evanescence dinlerlerdi sadece.Ha birde linkin park :P Bunun yanında 50 cent'in rock'n coke'ta ne işi var gibi laflar ederlerdi ama bilgisayarlarında in da club eksik olmazdı :P Sırf metal-rap çatışması için rap dinlemeyi bırakıp birde tükürdüklerini yalaycak şekilde b*k atarlardı ki hepsi bağlarımı koparmam için yeterli seebpti :)
-
Özenti
[alıntı]yani arkadaş edindiği tipleri gördüm tikkylerde gothicler bir arada nasıl oluyorsa :D sonra anti-tikyy diye ortalarda dolaşırlar (bir koycam ağızlarına)[/alıntı]
Müthişsin hocam =)
-
Özenti
abi s*ktiret onu bunu bizim millet sanattanda anlamiyor.bu ülkede serdar ortaçin albümü,gözleri kör oldugu halde okadar zorlukla dalinda 1 numara olan piyanist Ray Charles in albümünden daha çok satiyo.ey gidi gençlik ey gidi...tamam herkeze saygi ama bukadar fazla saygida kafami rahatsiz ediyor
-
Özenti
vay be ne acılar çekmişsin haklısın abi sonuna kadar katılıyorum tabi her zaman söylediğim bi şey benim burda öyle sorunlarım olmadı özellikle dediğiniz gibi giyinen tiplerede hiç rastlamazsınız burda genel anlamda siyah giyenler sadece çarşaflı tiplerdir eh onlarada metal özentisi diyemiyorum ne şanslıyım demi
-
Özenti
bence bütün metalciler özenti!
-
Özenti
metal kalıplara başkaldırdığı için isyankardır. e 'metalci' diye tanımlandığında kalıplaştırılmış olmuyor mu? sadece metal müzik için değil bi çok alternatif tür için böyle.. işte özentilik dediğimiz ve öyle olanların anlayamadığı şey bu bana kalırsa..
-
Özenti
birçok insan özenerek başlıyor dinlemeye belki, ama o kadar büyük bir sektöre dönüştü ki müzik.. artık insanlar için müzik bir zevk değil tamamiyle bir ihtiyaç.
eskiden grupların adı sadece dinleyenler tarafından bilinirdi. albümleri en ücra dükkanlarda, yerlerde bulunurdu. şimdi öyle değil; internet sayesinde insanlar her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar. dolayısıyla birçok gruba erişebiliyorlar.
durum böyleyken araştırmaya üşenip kendi önüne sürüleni tüketen insanlar özentidir benim gözümde. sever sevmez onu kasdetmiyorum. bilip bilmeden konuşan, orda burda ben bunu dinliyorum diyerek kendisini kategorize eden insanlardan bahsediyorum.
temennim bu durumun düzelmesi tabii ki... ergenlik dönemindeki bireylerin kişilik çatışmaları olmasa belki bu dileğim gerçek olabilirdi...