-
ideolojilere saplanmak..
haklısın kalıplar gayet gereksiz olgulardır ki insanın kendi kendini sınırlamasına sebep olur.
ancak 'hiç bir ideolojiye bağlı kalmayın' dediğinde, 'hiçbir ideolojiye bağlı kalmamak ideolojisi'ne bağlı kalmıyor musun, gibi alternatif bi soru üretilebilir. felsefede şüphecilik diye bi akım vardır bilir misiniz?
-
ideolojilere saplanmak..
puahahah evet bilmezmiyim:-)
bununla ilgili bi fıkra vardı. bi gün bir otobüs sırasında sırayı bozan ve öne geçmek isteyen biri olmuş. her kes karşı çıkıp adamı şikayet ederken bir tek filozof hiç bir şey dememiş. sorulduğun da neden karşı çıkmıyor diye, cevap olarak söylediği; aslında size göre sıranın başı otobüse en yakın olan olabilir ama bu baş aslında görecelidir bir başkası başın kendisi olduğunu da idda edebilir. sıranın başının neye göre beliryelebiliriz acaba?(düşüncelere dalar ve olaylar gelişir)
:-)
filozoflar işte.
Nihil tam absurde dici potest, quod non dicatur ab aliqu o philosophorum. - Daha önce bir filozof tarafından dile getirilmemiş hiçbir saçma laf yoktur
ayrıca
Video barbam et pallium, philosophum nondum video. - Sakalı ve hırkayı görüyorum ama filozofu göremiyorum.
(latince de bi kaç özdeyiş ve sözden;-) )
Quod erat demonstrandum. - Böylece gösterimimiz sona erer
;-)
:-))
-
ideolojilere saplanmak..
evet işte şüpheciler de herşeyden şüphe etmekten şüphe etmiyorlar. böyle bakıldığında hiç bi gerçek var olmuyor snaırım.
bir de;
filozof, içindeki çocuğu öldürmeyen kişidir, derlermiş. şaşma yetisini kaybetmemiş olması gerektiği için.
ama tüm felsefi sistemler düşünceyi de bi kalıba sokmaya çalışıyorlar. yani 'felsefe gereksizdir' demek de onun hakkında yargı bildirmek olduğundan değişmeyeceği ve gelişmeyeceği garanti edilemez. kimbilir belki bi gün biri çıkar ben filozofum diye:P
tabi kendini öyle görebilecek kadar megoloman-imlasını bilmiyorum- olması lazım gelir ki bu da onun filozof olamayacağını gösterir.
neyse bayağı saptım ben konudan.
biraz alaka kurmak gerekirse daha önce yukarıda belirtmeye çalışıp da belirtemediğimi şimdi anlatabildim snaırım.
-
ideolojilere saplanmak..
anlattın anlattın da ben de diyorum ki bu kadar felsefesine dalarsak çıkamayız valla:-)
-
Özenti
çok hoş oluyo bence gerçek olan onlar
-
Özenti
haklısın..bence de bu özentilik işi genelde liselerde oluyor..yani ben dışarda ne kadar koyu giyinmiş koyu makyajlı kız gördüysem %90ının altında lise eteği var şu pantolonlarıda haftasonu giyiyorlar :)..ama bunların bir kısmıda bazı arkların dediği gibi ilerde anlıyorlar giysinin bir işe yaramadığını..ben gayet normal giyinen biriyim bende aynı müziği dinliyorum ben eksikmi oluyorum?ben ne kadar yabancı kültürlerden gelmiş bu müzik tarzını dinlesemde aynı zamanda halk oyunuda biliyorum (horon :)) türk halk müziğide dinliyorum..şimdi ben metalci olmuommu?ya bırakın Allah aşkına iş kafada biter gerisi özenti bence..ya söyleyin öyle giyinenlerin hangisi o tarzı KENDİ yaratmış?birinden görmüş işte bence o görülen tarza kendinden birşeyler katıyorsan özenti olmazsın..tabi bunu bilinçli yapman lazım..
neyse bana gelince bende biraz metal dinlerim ama ne özentilikten başladım nede asilikten müziğe olan ilgimden dinliyorum..çok melodik oluyorlar..biraz dinlerim diyorum çünkü arkadaşlar muhabbetini ediyor mesela çok iyi felan diye bende yav banada bi getirin bakiyim diyorum sonra ondan 2 şarkı bundan 3 şarkı şundan güzell olanları dinliyoruz işte..öncelikle green day dinlerim metal değil ama dediğim gibi melodi olarak müzik olarak hoşuma gidenleri dinlerim..mesela yeni öğrendiğim orphaned land var süper bir metal grubu ne biliyim bunun yanında kemençesiz de edemem o ayrı :):)
-
ideolojilere saplanmak..
tamam yahu kapattım:)
-
ideolojilere saplanmak..
filozof, içindeki çocuğu öldürmeyen kişidir, derlermiş. şaşma yetisini kaybetmemiş olması gerektiği için.
Bkz.Sophie'nin Dünyası :P
-
Özenti
dfgsdgfsjd:D
kakamı ye karete:D
-
Özenti
Olm hiç 2 özentinin muhabbetine denk geldiniz mi?Felsefe olduğunu sanan ama ayrı tellerden klişe sözlerle bahseden filozof bozuntuları gibi oluyor muhabbetleri ki bence çok eğlenceli.Özentiler for life :P