-
Arkadaslar bu 2 gitar arasında kaldım,hangisini alırsam daha iyi olucagını soyleyebilirsiniz?
Özellikleri,
EX-260
Construction: Set Neck
Scale: 24.75 in.
Body: Agathis
Neck/Fretboard: 3-piece maple/rosewood
Inlays: Dots with name at 12th Fret
Pickups: EMG-ESP LH-300 humbuckers
Electronics: Volume, tone, 3-way toggle
Hardware: Black
Bridge: Tune-o-matic with stop tailpiece
Binding: None
Frets: 22 XJ
M200FM
Neck-through construction
Flamed maple top
Agathis wings
3-piece maple neck
Bound rosewood fretboard
24 extra-jumbo frets
ESP LH-300 humbuckers
Floyd Rose licenced locking vibrato system
Black hardware
Sizce hangisini alsam daha karlı cıkarım?
Ben aslında headstock ı falan ters istiyorum yani M200 deki gibi ve floyd rose istiyorum
ama EX-260 ta sabit koprulu olması sevmedim ama gitarın sekli cok güzel
birde M200 Neck Thru, EX-260 Set Neck. Bence neck thru daha iyi ama EX-400 e baktım o bile
set neck yani o gitardada set neck varsa herhalde pek bi zararı dokunmaz.
Anlıcagınız kararsız kaldım ve yardıma ihtiyacım var hangisi daha kalitelidir?
Birde ikisininde agaclarında iş yok, gitar elinde patlar falan demeyin ESP almaya kararlıyım o yüzden alabilceklerim bunlar oldugu için agac sorun olmaz benim için...
Yardımlarınızı bekliyorum biraz uzun oldu ama .... kusura bakmayın!
-
o gitarlar esp değil ltd yani fender squier olayı gibi.o gitarları 1000 ytl yapan nedir merak ediyorum.yani kazık yemek istiyorsan al.aynı paraya jackson x serisi,ibanez prestige ya da rgt42 gibi gitarlar alınabiliyorken niye ltdnin en kötü gitarları.ama seçim senin.
-
Nedir bu esp-ltd sempatizanlığı anlamıyorum. Gitarların ağacında iş yok bir kere dostum aghatis. En ucuz düşük modeller de felan kullanılır genellikle ucuz olduğu için. Hetfield in Kirk ün elinde görüyorsunuz gidip sap oluyorsunuz bu gitarlara. Kandırmacadır resmen bu. Almayın bu gitarları paranıza yazık. Sen git en iyisi mi 2. el bir japon jackson al 600-700 ytl arasında bir fiyata bulursun. Özellikle turkrock alım satım forumuna bak. Kesin birşey bulursun...
-
iki gitar da bahsettiğiniz aynı fiyat kategorisindeki jackson ve ibanezlere basar..
m 200 fm al metalist_boy ama floyd rose u jackson x lerdekinden dandiktir ona göre..
-
Benimde içimden o geciyodu cok teşekkür ederim dogru düzgün cevapladıgın için,
digerlerinede teşekkür ederim en azından bişi yazdıkları için kötüde olsa...
Ayrıca biliyorum onların ltd oldugunu ama napıyım esp alacak paramız yok olsa bizde biliriz herhalde hangisi daha iyi dimi..
Bu arada özellikle belirttim esp ltd alıcam diye ama ibanez hayatta almam jackson belki
rr3 falan olabilir ama oda aynı para m200 le ama baglantısı bolt on esp ninki ise neck thru şimdi hangisini almak daha mantıklı olur hemde manyetikleri emg...
o yüzden esp alıcam ltd bile olsa farketmez sonucta aynı firmadan cıkıyo sadece headstocktaki yazı değişik esp yerine ltd yazıyo ve buda gitarın 2 milyar kadar ucuzlamasını saglıyo ;D
bknz...
esp truckster ve esp ltd truckster...
-
ne yani ibanez rgt bundan kötümü?
-
niye ltd ye çamur atıyorlar anlamıyorum
öyle söylediğiniz gibi kalitesiz olsa kullanan bir sürü grup olmazdı
metallica da kimmiş
ben ltd gitarları ne gruplarda gördüm
-
hayır ben oyle bişi soylemedim sadece esp alıcam dedim sizde o esp değil ltd dediniz
ve illaki esp alıcaksam zaten -yani ltd- alabileceklerim bunlar sadece ibanez almıcagımı soyledim cunku benim istedigim ozellikler esp -ltd- de var emg manyetik falan yoksa ibaneze asla kötü demem kötü olsa steve vai kullanırmı...
ama esp yede kötü diyemezsiniz her ne kadar ltd bile olsa sonucta esp yapıyo haa dersiniz agacı kotu ama napıyım agacı iyi olan esp de 1 bucuk milyar yani...
o yüzden anca bu sekilde olucak hem fiyatı yuksek gitarların bazılarında bile agathis agacını kullanıyolardı bi ara görmüştüm hemde bolt-on da da var aynı sey pahalı bir gitar gormustum bolt on yazıyodu nasıl olur diye sasırdım halbuki herkes bolt-on a kötü işe yaramz diyodu burda bende oyle biliyorum hatta katılıyorum ama demekki işe yarıyo ki pahalı bir gitarda bile ondan kullanmıslar rr3 mesela gayet güzel bir gitar ama bolt-on ayrıca aynı fiyattaki esp neck thru...
hem zaten ibanezde neck thru falan da yazmıyo hiç ya da bolt-on hangisinin iyi oldugunu nerden bilicem ki ben..
-
yani sana katılıyorum niye camur atıyolar bende anlamıyorum ama metallica da kimmiş e pek katıldıgımı soyleyemem.. bu arada haklısın daha bi sürü grupta ltd kullanıldıgını bendee duydum ...
-
ve bu arada mydukkanda baktım rgt dedigin gitar 2.340 ytl...
yorum yokk..