-
o zaman ESP Ltd EX-260 al :)
-
hah istedigim cevap buydu... kısa ve net :)
Teşekkürler.
-
ben onu cort x-6 yla karşılaştırıken söyledim.balayı dönemi geçtiğinden ihtiyacın olur demiştim.ama x th varken balayı malayı...bu arada anlamıyorum niye m-200 e daha kaliteli diyorsun ki?daha kaliteli değil...ha birde x th de orjinal aktif emg ler var m-200 deki emg ler kolpa.ağaç sunta...
-
Tabi sen mh-400 alıcaksın senin tuzun kuru...
Yaa ben zaten daha kaliteli demiyorum aynı fiyattalar ama x-th daha iyi manyetikleri özellikle ama yinede ESP M200 daha güzel duruyo yani durması dedigim ona modifiye yaparsam yaparım ama cort x-th ye yapmam mesela... m200 ü daha cok severim gibime geliyo en azından içimden bi ses pişman olmazsın diyo ama x-th için aynı seyler gecerli değil hem cort alıcaksm zaten evl x-4 alırım daha cıkmadı yeni modeli (2007)
ama cort almak istemiyorum bilmiyorum neden ama ısınamadım corta
-
----ESP M200 daha güzel duruyo yani durması dedigim ona modifiye yaparsam yaparım ama cort x-th ye yapmam mesela...
sebep?ha görüntü daha önemliyse senin için sözüm yok...
----hem cort alıcaksm zaten evl x-4 alırım
sebep?daha düşük bir model
-----Tabi sen mh-400 alıcaksın senin tuzun kuru...
gt-8 almasaydın ne yapayım.ben biriktirdim alıyorum...
-
elinize alıp çalmadan konuşuyorsunuz.ama ağcı sunta diğil.çok kaliteli bir ağaç da değil..
dediğim gibi siz ağaçla kafayı bozmuşsunuz arkadaşlar.müzisyenlikle luthierlik aynı şey değil.bir müzisyen o gitarın ağacına değil verdiği tona bakar.yok dandik ton diyorsanız da dandik ağaçlı gitar dediğiniz gitardan size canlı kanlı clean olsun distortion olsun gayet güzel tonlar dinletebilirim demiştim..
neck thru gitarda da ağaç önemlidir ayrıca bolt on da da...neck thru gitarda gövde ve sap tona etki eder sadece...m 200 ün sapı maple fretboard da rosewood...ben bi alaka kuramadım neck thru olunca sanki dezavantaj olmuş gibi ultra saçma bir tanım yapmışsınız.
ayrıca karşılaştırma yaptığınız gitarların da (cort ve m200 ltd) aralarındaki fiyat farkını da gözden geçirmenizi tavsiye ederim..
ha madem öyle dandiktir o gitar diyorsanız ben size hemen ltd m 1000 deluxe ü tavsiye ederim bir bakmanız için.onunla kıyaslayın o örnek verdiğiniz gitarı.ha benim önüme 500 euroluk neck thru cort koyarsanız ona bişey diyemem tabi...ama m 1000 deluxe için konuşuyorum :
orjinal floyd rose ve kaliteli bir ağaç yanında emg manyetikler filan ne ararsanız var gitarın üstünde.ayrıca gitarı aynen o şekilde sadece emg ler hariç megadeth gitaristi kullanıyor.
-
elinize alıp çalmadan konuşuyorsunuz.ama ağcı sunta diğil.çok kaliteli bir ağaç da değil
sunta zaten bir ağaç değil uygulama türüdür.agathisde aynı sunta gibi sıkıştırılarak uygulanıyor gitara.yani bildiğimiz sntadan farkı yok.benim japon bc.richimde agathisti ve tonu kötüydü alet 400 liraya gitti.ltd çaldım mh-50 ve kh-202 çaldım mh-50 yani ne diyim o gitara para vereceğine fakire yardım et daha iyi.kh-202 ise basswood olmasına rağmen ibanezdeki o sıcaklığı bulamadım o da iyi bir gitar değil.yani esp japon firmasıdır bilindiği gibi ltdler (iyileri) korede üretilir eee bunlar endonezya yakında somalide üretilmeye başlar, yani işçilik sıfır o gitarlarda.paranın %75 i markaya gidiyor.pazarlama stratejisi diye birşey var.
ayrıca karşılaştırma yaptığınız gitarların da (cort ve m200 ltd) aralarındaki fiyat farkını da gözden geçirmenizi tavsiye ederim..
ibanez RGT42,cort x-th,ltd m200 bunların hepsinin fiyatı aynı.
-
m-1000 ne alaka ben yakalayamadım ama...ha bu arada neck thru gitarda ağaç tona daha çok etki ediyor diye bilirdim ben??
-
Yani sırf kafasında esp, jackson ya da ibanez yazmıyor diye demdiğini bırakmadı arkadaş gitara. Eminim bu makralardan biri yazsaydı headstockunda bu gitara çoğumuzun hayalindeki gitar olurdu. Muhtmelen almak için 2000 ytl yi gözden çıkarmamız gerekebilirdi. Ayrıca cort dediğimiz firma dandik bir firma olsaydı neil zaza, ve daha bir çok ünlü bu gitarları ana gitarları olarak kayıtta ve sahnede kullanmazdı. Ayrıca gene x serisinden x custom (ki fiyatı x th den daha ucuzdur.) Türkiyenin sayılı gitar vürtiözlerinden bora uslusoyun sahnede kullandığı gitarlarındandır. Ayrıca Bora uslusoy manyetik modifiyeli bir cort m 600 ü de sahnede ve kayıtta kullanmaktadır. Eğer arkadaşın dediği gibi cort x th nin floyd rose u dandik olsaydı. Bora Uslusoy aynı seriden x custom u sahne gitarı olarak kullanmazdı. Eğer bu marka Bora Uslusoy gibi bir gitaristin isteklerine cevap verebilecek nitelikte gitarlar üretiyorsa, Bora Uslusoyun kullandığı bu iki gitardan daha üst bir model olarak kabul edilen x-th 15 yaşındaki gitar çalan bir gencin isteklerini hayli hayli fazlasıyla karşılyacaktır.
Ayırca, Metalist_Boy bence sen ne x th i ne de bu ltdleri almaya kalk, bence kendi kafandaki sound oluşmadan ne istediğin konusunda biraz olsun ayağı yere basan fikirlerin olmadan 1-1,5 milyar seviyesindeki gitarlar seni aşar gibi geliyor bana. Yazdığın yorumlardan daha tam olayı kavramadığını düşünüyorum. Bence biraz daha ucuz bir gitar al 500-600 ytl seviyesinde. Kafanda ki sound olgunlaşsın ondan sonra daha iyilerini alrısın. Herkese iyi geceler...
-
Ya ben gitara bişi demiyorum ki hatta mükemmel diyorum o parayı haketmiyo o gitar onun kafasında jackson falan yazsaydı zaten o gitar o kadaar ucuz olmazdı
gitar cok kaliteli ama ben ondan almam diyorum ne var bunda yaa...
Sadece ben almam baskası alsın,ama ben almam.
Ayrıca o markalardan biri yazsa bile o gitar benim için pekte bişi ifade etmezdi
niye diye sorcak olursanız eger görüntüsünü değiştirmedikleri sürece almam niye illa görüntü manyetiklerin yanında ,floydunda altın gibi renk var ben bu gitarı kullanmam acıkcası hem niye x-4 alırım gitarda hem sekil var hem ton bi ona bakın isterseniz
x-th den bi farkı bolt-on ve manyetikler emg hz
ama seklini gorseniz evl k-4 ün x kasa modeli haa simdi cıkıp x-th ye bunun goruntusunu verirlerse gider alırım ama x-th almam ve yine soyluyorum yanlıs anlasılmasın ben o gitarı kotulemedim kotulememde o gitar cok iyi bir gitar ama ben almam sadece bunu soyluyorum baska bişi demiyorum ki nerden cıkardınız kotuledigimi???
neyse yine uzun ve bos konustum anlasılan