Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ESP Ltd M200FM - ESP Ltd EX-260

• amistad • 24 Aralık 2006 14:34 • #554254
    ESP Ltd EX-260 bence güzel episode 13 un gitaristinde görmüştüm
    zaten bende bi düşük modeli olan ex 50 kullanıcısıyım.
    gidipte 600 700 milyuona vuruk kırık japon jackson alacagına
    endonezya suntadan ltd al daha iyi en azından içine siner
    ben kendim için konusayım gitarım cok güzel.
    tabi herseyin bir ust modeli vardır bunuda tartısmıyorum...
  • hiç • 24 Aralık 2006 14:36 • #554255
    "hiç" bence boşuna çabalıyoruz..

Bana da boşuna çabalıyoruz gibi "Black_Haze"geliyor. Şurada cidden müziğe heves etmiş bir kardeşimizin parası çarçur olmasın diye uğraşıyoruz. Ne cortla bir alakam var ne de komisyon alıyorum. :) Fakat espnin o modellerini alırsan başını çok taşlara vuracaksın. Neyse kolay gelsin...
  • Metalist_Boy • 24 Aralık 2006 14:43 • #554256
    Yaa banada haklısınız gibi geliyo,
    Helal olsun valla koyu bir ESP hayranını caydırdınız yaa...
    O değilde hakaten 2. el cok sacma bi durum zaten alamam 2. el
    ama soyle bişi varr acaba Jackson RR-3 mü alsam ki oda bir bucuk milyar sanırım
    alabilirim
    agacı falan alder manyetikler seymour duncan ama emg taktırdımmı tamamdır da
    acaba bolt-on olması rahatsız edermi
    demek istedigim benim su anki gitarımda bolt-on ama basamıyorum 22. perdeye falan hiç rahat değil yani jacksonda oylemidir ki..
    Vee tekrar teşekkür ederim hersey için cidden burası cok güzel bir site hepinizde cok iyisiniz sagolun...
  • hiç • 24 Aralık 2006 14:54 • #554257
    İkinci el saçma değil. Benim şuan elimdeki gitarlar ikinci el alınma ve gayet de memnunum. Temiz olduktan sonra hiç bir sorun yok. Gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ayrıca şekil olayını da boşver şimidilik. İlk önce sound yönünden kalite yönünden seni tatmin edebilcek bir gitar al. Fiyat/performans olayı maksimum olmalı gitarın. Cort senin hertürlü ihtiyacın karşılar gibi geliyor. Tünelde bir dene bence o gitarı...
  • Metalist_Boy • 24 Aralık 2006 14:58 • #554258
    Tünel mi ben ankaradayım :D
    Ayrıca şekil değilde tam olarak hepsinden biraz... :D
    Ve 2. el sacma değil ama sıfır almak varken 2. el almam sahsen
    ve sıfır alıcaksınki paketi actıgında jelatinleri falan soküceksin anca o
    zaman keyif verir sıfır malın tadı her zaman farklıdır :D
    tabi 2. el cok güzel fırsatlar cıkıyo ama yinede sıfırdan yanayım..
    Tamam tekrar teşekkürler deniycem artık cort jackson esp falan hangisi güzel gelirse onu alıcam :D
  • Black_Haze • 24 Aralık 2006 15:01 • #554259
    x-th nin floyd rose u nasıl kullanan varmı.
  • BurakFender • 24 Aralık 2006 17:20 • #554263
    ben kullandım.gayet güzel x-th nin floyd u.bu arada ibanez rgt 42 dx bence o ltd leri 10 a katlar.m-200 dekiler orjinal emg değil.emg esp...bu arada x th de iyi de bence sen sağlam 2. ellere bak.sesi b*ktan olduktan sonra sıfır ın da keyfi kalmaz ki
  • Serpent_King • 25 Aralık 2006 01:15 • #554276
    hayır bunlar ucuzlamasını sağlamıyor.

esp gitarları japonyada çok deneyimli ustalar tarafından elden geçiriliyor ayrıca gitarlarda kullanılan malzemeler de farklı.

ltd ler kore ve endonezyada üretiliyorlar ve kullanılan malzeme esp lere göre daha kalitesiz oluyor.
  • Serpent_King • 25 Aralık 2006 01:21 • #554277
    black_haze

ben müzikle ciddi olarak ilgileniyorum ve ltd mh 250 nt kullanıyorum.herhangi bir ağaç sempatizanlığım da yok.gitar sunta bile olsa alıp çaldıktan ve tonu hoşuma gittikten sonra gitarın tonu iyidir.ağacın da tondan başka bir şeye etki etmediğini düşünüyorum.nitekim o dandik dediğin gitarlardan aldığım tonlardan da gayet memnunum.

kaldı ki ltd lerde kullanılan ağaç sunta değil , asyada yetişen , yetiştirilmesi çok ucuz ve enstruman için kullanılması ideal olan agathis isimli bir ağaç.gerekli araştırmayı google dan agathis yazarak önüne çıkacak "biyoloji" ile ilgili sayfalardan yapabilirsin.yok hala sunta demekte ısrar ediyorsan senin bileceğin iş olur.

paul gilber veya diğerleri bolt on gitar kullanıyor olabilirler.istediği gitarı da kullanıyor olabilirler.ancak şu bir gerçektir ki neck thru denen şey "orjinal" bir şeydir.bolt on denen şey ilk olarak gitar maliyetini düşürmek için yapılmış bir olay.

onların neck thru kullanmamasının milyon tane nedeni olabilir.bunlar arasında aynı gövdede farklı sap? fretboard? kullanmak gibi durumları gösterilebilir...veya modifiye yapmayı çok seviyorlardır...

örnek verdiğin jackson ın 650 euro değerindeki js serisi de agathis ayrıca...bc richlerin 1000 dolara kadar olan tüm modelleri agathis...:) bilgine..
  • Serpent_King • 25 Aralık 2006 01:26 • #554278
    ltd gitarların ağaçlarından ötürü dandik ton vereceğini düşünen insanlara evde yaptığım bir kaç kaydı yollayabilirim kapak olabilir size...

ve herşeyin ağaç olduğunu sanıyorsanız o gitarlara o fretleri çakan ustalara yazık :) elinize bir ltd m200 fm alın bir de o linkini verdiğiniz cort u alın güzelce inceleyin boyasını , potanslarını , kulaklarını.varsa bindingleri inlayleri..fretlere şöyle bir göz gezdirin hangileri daha iyi çakılmış..aklı selim insan aradaki uçurumu görebilir.