Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass

• ratamahatta • 23 Nisan 2004 00:34 • #537918
    ya ne kadar sevindim anlatamam. 4 senedir bass çalıyorum. bu kadar bassçıyı bir arada görmemiştim. gözlerim yaşardı valla. ankarada her bassçıya 5-6 grup düştüğünü düşünürsek böyle yerlere ratlamak zor.

bir de ben cort action bass kullanıyorum alacak olan varsa klavye ayarı gerçekten iğrenç!!! alacak olan varsa bir daha düşünsün.

bu arada bana şöyle fazla pahalı olmayan ayarı ve tonu iyi bir bass tavsiye edebilecek varsa bana ulaşsın lütfen.
  • chutluck • 23 Nisan 2004 02:23 • #537919
    Cort almak üzereydim tam! Yorumun için teşekkürler ama daha yrıntılı bir açıklama alabilirsem çok sevineceğim. Çok yeniyim de henüz.
  • ratamahatta • 24 Nisan 2004 00:09 • #537925
    ya bikere klavye ayarı rezil durumda. üst kısım ile alt kısım arasındaki ayarı tuttureana kadar anam agladı. bu arada bass tercihin için seni tebrik ederim gerçekten iyi bir tercih yapmışsın-neyse konumuza dönelim bir bassa iyi diyebilmem için bir kere teller klavyeye mümkün olduğunca yakın olmalı fakat cızırtı yapmamalı.

bu arada gerçekten iyi bir bassçı olmak istioasan cover yapmayan bir gruba git ve o grubun bateristi iyi olsun çünkü bir grubu taşıyan götüren iyi grup yapan ne ritm gitaristi ne solocosu nede vokalidir. bir grubu iyi yapan bassçı ve bateristi arasındaki uymdur. herşeyi onlar düzenler digerleri ise süsler.

bir grubun bassçısı, davulcusu, onların uyumu ve digerleri... :)
  • ratamahatta • 25 Nisan 2004 00:56 • #537932
    demek ki bassçı sayısı azmış abicim boş hayallere kapılmışım :(
  • aykuth • 25 Nisan 2004 01:02 • #537933
    selam,
    forumun en aktif basçılarından biri olarak kabul etmem gerekirki evden (hafta sonları demek bu) daha az yazıyorum. Eski mesajları okursan bas konusundaki düşüncelerimi görebilirsin. (özellikle upuzun bas üzerine ilmeği). abi bir de sitede sıklıkla ulunan üyelerin hepsi forumda o denli aktif değil.
  • donizzetti • 26 Nisan 2004 09:54 • #537940
    Selam ben de bir dönem Cort Action kullandım. Sap ayarı konusunda benim de başlangıçta sorunlarım oldu, özellikle E telinde entonasyon problemi vardı, ancak iyi bir usta sorunu çözmeme yetti. Sanırım yeni Cort Action'ın fiyatı 250 dolar civarı ve bence bu gitarın kalitesine göre çok makul. Örneğin Cort'u aldığım dönemde, Yamaha RBX-270 de bakmıştım, 370 euro istemişlerdi ki Cort'la aralarında pek bir kalite farkı göremedim.

Bence hem ucuz olsun, hem de süper kalite olsun dedirtecek bir bas gitar yok. Hele Türkiye'de hiç yok. Bu nedenle Cort gibi ucuz ama fiyatına göre kalitesi makul bir gitarla başlamak mantıklı. Daha sonra; "tamam bas gitar benim hayatımın müzik aletidir" dediğinizde bütçenizi imkanlar dahilinde zorlayıp, gerçekten iyi bir gitara geçebilirsiniz. Örnek olarak ben 2 ay önce bir Musicman Sterling sahibi olma mutluluğunu yaşadım.

Bunlar tamamen şahsi düşüncelerdir, yoksa gerçekten çok az olan bas tecrübemle fetva verecek durumda değilim.

Hoşçakalın.
  • petevenegondi • 26 Nisan 2004 12:19 • #537943
    selam. Yada bu tarz bir durumda, alırsın ağacını, klavyeni, sapını, manyetiğini koşarsın deli deli o usta senin bu usta benim:P
    ben gövdeden memnun değildim değiştirme yoluna gittim. hala da gidiyorum..(bu haftasonu sıkı bi araştırma var)..
    cortları nedense hiç sevemedim.. bence kalitesine göre pahalı.. ve kısa zamanda 'cort'lar diye tahmin ediyorum.
  • ratamahatta • 27 Nisan 2004 00:47 • #537950
    harbiden varya sen burda epeyi eskisin galiba... benim burayı keşfim tesadüfi ve biraz geç oldu benim kanımca. kim bir soru sorsa hemen yardımına koşan bir aykuth.

ya zaten bass olayına kendimi acayip kaptırdığımdan olacak ki bazen bu konuda koyu tartışmalara girebiliyorum.,

mesela geçen gün hanfendinin teki

"ayy bu bass gitar ne işe yarıyor??? hiç sesi duyulmuyor. bence gereksiz birşey."
    abi harbiden bu şahısların kafasına hardcase'imi geçirmek istiyorum.

ve yaptım da... :)
  • MuhammedBey • 30 Nisan 2004 19:34 • #537998
    "ayy bu bass gitar ne işe yarıyor??? hiç sesi duyulmuyor. bence gereksiz birşey."

Ehueheh.. :)

Bassçıları severim ama gruplarda yok basçı daha önemli, yok baterist temeldir, direktir demeyin. Sonra bozuşuruz ha :D. Elektrogitar çalıyorum ama hep gönlümün biryerinde bir basma tutkusu bekleşiyor gibime gelir. Çok mu geç bilmiyorum..

Bu arada bir forumda basçının birine söylenen söz:

"Sana bası vermişiz daha ne olsun.." :D.

Saygılar,
  • aykuth • 3 Mayıs 2004 14:32 • #538009
    bildiğim kadarıyla cort artisan olacak. yine de ben fiyat performans oranı o kadar da kötü değil diye biliyorum. Türkiyede 250 dolar civarında kullanılmamış çalınabilir bas bulmak pek de kolay değil.