Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass

• Alassai • 9 Ağustos 2004 13:46 • #538907
    Stagg'in gitarlarını görmüştüm. Fiyatına göre oldukça iyi aletler. Sanırım da SX'lerle aynı fabrikada yapılıyorlar. SX'ler de iyidir.
  • guadalahara • 13 Ağustos 2004 17:53 • #538934
    doğrusun debugger.hatta o gösterdiğin gitar benim gitarın şarap rengi olanı.ratamahatta benim gitarıda denediği için böyle bi karşılaştırma yaptı.
  • Jim Morrison • 14 Ağustos 2004 11:54 • #538938
    nasıl abi memnunmusun gitardan?
  • Korax • 14 Ağustos 2004 18:05 • #538942
    bütün mesajları okumadım ama bass için washburn tavsiye ederim.Ucuz ve kaliteli bi gitar arıyorsanız.Hangi gitar olursa olsun Önce bir ustaya götürüp ayarlarını yaptırın.Yinede yaramıyosa ozaman gitarınıza küsebilirsiniz.Herneyse yoksa ben bayılacam özel yaptıracaM iyi bass alacam diyosanız Ken Smith öneririm tabiiki :)) belki ikinci elini 3000 dolardan falan bulursunuz tam fiyatı bilemicem.Cort'tan iyi gitarlar çıkmıyo olabilir ama iyi seçilince mükemmel gitarda bulabilirsiniz.Ayrıca Cort'un manyetikleri kaliteli.Markasını unuttum :) herneyse,Nurhat Şenseslinin önerisidir cort.Herneyse tatilden herkese saygılar sevgiler...
  • guadalahara • 14 Ağustos 2004 20:50 • #538944
    valla ben gitarımdan memnunum.tonları falan baya iyi.ama her yeni gitar gibi bi klavye,komo ve eşik ayarı yaptırdım.şu ana gayet iyi performans alıyorum.
    bende washburn yerine cort u tavsiye ederim.hem washburnden ucuz hemde fiyat-kalite olarak oranlarsan fiyatına göre gayet iyi gitar.ama tabi herkesin tercihi farklı.
    ama örneğin bi washburn xb120 alacağınıza paranıza biraz daha kıyın ve yamaha alın derim yani. yok okadar param yok diyorsanız cort başlangıç için son derece ideal.tabi yinede tercih meselesi.
  • ratamahatta • 14 Ağustos 2004 23:02 • #538946
    tatildeydim döndüm. biraz konunun dışında kaldım ama neyse. linki atılan yamaha dogru o yamaha. ben şu an da deneme aşamasında olduğum ibnezi biraz anlatayım cort'a göre daha agır görünüşlü klavye ayarı gayet iyi bir bas. tabi bir musicman veya fenderle karşılaştıramayacağım. bunun nedeneni her basçı bilir şimdilik güle güle. ibanez karşılaştırması yakında...
  • jasonic • 15 Ağustos 2004 21:30 • #538960
    Formun hepsini okumadim ancak ucuz ve kaliteli bas arayışı var anlaşılan.Benim diyeceğim 200-300$'a ya da hatta 500-600$'a bile gercekten iyi sifir bir bas bulunamayacagidir.Bana göre elinizi atese atmadan iyi bas cok zor,paraniz varsa ben sahsen önce Ibanez derim,cok rahat bir klavyesi ve Bartolini manyetiikleri varsa cok saglam tonlari vardir.Fender,Musicman vs. taabi yine cok iyi,zevkinize,caldiginiz müzige göre degisir.Bence,hele hele 600-700$'niz varsa,biraz daha koyup orjinal,saglam bir bas almak en iyisi.Umarim cok alakasiz olmamistir.
  • aykuth • 16 Ağustos 2004 09:08 • #538963
    cort iyi modellerinde bartolini (ki iyi manyetiklerdir) kullanıyor.

hasarsız bir ken smithin ikinci eli bile 3500 doların altına düşmüyor.

uçuk fiyatlara çıkılacaksa sadowsky metro line iyi örnek [gibi görünüyor diyelim benim deneme şansım yok maalesef, zaten deneyecek kadar yaklaşsam kesin alıcam bi tane (kredi mredi çeker öderiz üç beş sene)].
  • ratamahatta • 16 Ağustos 2004 14:21 • #538965
    bas gitar deneme amacıyla elime geçiyor da para olmadığından sadece deneme aşamasında kalmakla yetiniyor. bir de müzik marketlerle arayı iyi tutarsanız davamlı gidip deneme imkanınız oluyor. bir de hiç mi basist arkadaşınız yok yakınınızda? yoksa bence hemen en az bir tane veya iki tane bulun. bu hem teknik geliştirme yönünden hem beste yapma yönünden, ve de gitar deneme yönünden çok faydalı oluyor. karşılaştırma yazılarını bu ay içinde yetiştirmeye çalışacağım. ama önümde bir ay içinde halletmem gereken 35 şarkılık bir refertuar var. umarım ikiside yetişir. görüşmek üzere...

not: internet üzerinden alış-veriş çok daha karlı oluyomuş(her yönden) diye duydum...
  • ratamahatta • 21 Ağustos 2004 23:31 • #539040
    şimdi elimde cort action a4 var, pek tatmin etmiyor beni açıkçası(ilk alırken güzeldide zamanla tonlardan anlamaya başladım) şimdi bana ailem bir teklif sundu;

1-sana araba alırız, amaaa dediler ve eklediler; yeni bas gitardan vazgeçersin
    2-sana istediğin bas gitarı alırız, amaaa dediler ve yine eklediler arabadan vaz geçeceksin.
    3-bir de üçüncü şans verdiler araba kötü birşey alırız bunun yanında 500€ a kadar yeni bir bas alırız.

şimdi benim 20 yaşında para biriktirme yeteneği 0 olan, üniversiteye giden bir genç olduğumu düşünürsek ve ailemin şu alete;
    http://www.fbass.com/images/bn4-69-flamed-maple-top-sm.jpg
    4500 $ a yakın para verme olasılığına düşük diyeceğimi varsayarsak, ne yapmam dogru olur.., 1,2,3