-
selam millet.bakirkoy lisesndenim..yarısmada klavye caldım.arkadaslar kasdavla ilgili buyuk HAYAL KIRIKLIGIna ugradık.Kulislerdeki arkadaslar sarkımızı ve yorumumuzu cok begenmislerdi.bizde hic degilse bir odul bekliyorduk.Odul alamayan 3-4 okul vardı ve bizde onlardan biriyiz.odul alamama nedenimizi arastırdık.okul mudurumuzun KASDAV'la TOPTAN BILET SATISI'YLA ilgili bi kriz yasadıklarını ogrendik..zaten finalde okulumuzdan cok fazla kişi gelmedi.yarısmada sam brown-stop'ı soylemiştik.Bi de kenan evren le bizim tribunler arasında kargasa cıktı.bu sebeplerden dolayı odul almadıgımızı dusunmekteyiz.gercekten hepimiz hayal kırıklıgına ugradık..tek tesellimiz kardes okulumuz g.antep ozel kolej vakfı lisesinin 2 odul almıs olmasıydı.
-
güzel ve yorucuydu. . ama Göztepe İ.Kurşunoğlu Lisesinin, tarihinde ilk kez bu boyutta bi başarıya imza atması ve bu başarıda benim ve arkadaşlarımın payı olması inanılmaz bi duygu.her okul kasdavdan 6 tane ödülle dönmez yani:PppP öncelikle bizleri motive eden we daima arkamızdA olan okulumuza,sonra öğretmenlerimize(tabi başta Nuray hoca'mıza) teşekkür ediyorum. .her okulun aldıgı ödülü hakettiğni düşünyorum.(bkz. KEAL ve İst. Lisesi)Kenan Evren parçayı iyi yorumladı gerçekten,İstanbul Lisesinin vokali inanılmazdı. .bu yeteneğinin paşinden gitmeli bence,hayranlıkla izledim.Yalnız Stars of Tomorrow gecesi sahnede tüm grupların ödülleri aldığı sırada yabancı okulların, ödüllerin çogunu alan türk okullarına attıgı pis bakışları unutamam:) sanırım ev sahibi olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorlar. . ancak Türk okullarının gösterdigi performansın farkını onların eğitmenleride farketmiştir eminim. . hem okul olarak hem ülke olarak harikaydık herkesi tebrik ederim. .
Göztepe İhsan Kurşunoğlu Lisesi Klavyecisi
_ewrym_
-
Ben de biraz geç yorum yapıyorum ama neyse olsun.. Stars of Tomorrow da zaten Türk grupları çok bariz bir şekilde ağırlığını koydu güne :) bence final countdown çalan grubu ayıp olmasın diye ikinci yaptılar..
Göztepe İhsan Kurşunoğlu'nu bir daha tebrik edeyim gerçekten hakederek aldılar ödüllerini aslında çoğu grup hakederek aldı zaten ama yorumda keşke gs ile alman da alsaydı (paylaştırsalardı bence) onun dışında seyirci ödülünü gs - iel ortak alamadı ya bi ona üzüldüm ben ya :) gerçi stars of tomorrowda da baya üzen bişey var beni ; kenan evren en son şarkıyı bir daha çalarken davulcuları çilekeşin setinde çaldı :) valla iyi bi şans...
End Productionstaki arkadaşlara teşekkür ediyorum organizasyonda tek iyi olan şeydi o da .. Onun dışında güvenlik filan gruplara baya kötü davrandı, kulisten çıkmak yasak filan ne demek ya ? sanki biz orda zorla çalıyorz orda tutmasalar bizi çıkıp çalmıcaz... Neyse baya bi süründük kuliste ama değdi :) tüm grupları tebrik ediyorum...
İstanbul Lisesi Davulcusu - Alper
-
onca aksiliğe ve saçmalığa(kulisten çıkmamak gibi=gerçi bunu da sevdim daha sonra çünkü 3 metrekarelik bir alana hiç bu kadar fazla müzisyenle oturmamıştım:P) rağmen nefis bir yarışmaydı, öyle çok şey kazandım ki, öyle çok eğlendim ki sonuçlar da umrumda bile olmadı, sonuç: gitgide genişleyen bir müzik atmosferi...herkesi tebrik ediyorum , beleşe 50 60 tane konser izlemiş gibi oldum ya, bir de ben amatör grup izlemeyi nedense daha çok seviyorum.. yani mutluluğuma diyecek olmadı..umarim bu etkinlik senelerce sürer,
herkese sevgiler ve müzik hayatlarında başarılar
deniz(gaziantep kolej vakfı nın solisti)
-
selam mıllet fınal gunu ordaydık.Kenan Evren'i dınledık bence soleyen tek basına bı gruptu (onur kızma olm harbı gzl soledı :D ).Alman lısesını ayrıca kutluyorum herıfler kopardı.Yanı kısacası bu yılın 1.sı Kenan Evren deıl o kızdı.Tebrık edıyoruk kendısını.Hade eyw
-
kadıköy anadolu lisesinden arkadaşlar benimle msnden iletişime geçebilirler mi acaba
-
ben istanbul lisesi'ndenim. kasdav gerçekten çok güzeldi biz okulcanak çok eğlendik :):) üzüldüğüm tek bir şey var en iyi seyirci ödülünü gs-iel ortak almasını isterdim:)ayrıca kenan evren'İn performans haricindeki derecelerini de pek hakettiklerini düşünmüyorum ama olsun yine de güzeldiler:) göztepe ihsan kurşunoğlu gayet güzeldi en iyi yorumu onların almasını isterdim keşke gs de yorum dalında bi derece yapsaydı :) neyse sağlık olsun diğer bütün ödül alan okulları da tebrik ediyorum ayrıca gaziantep vakıf kolejinin vokalini çok beğendim :) onu da sölemiş olayım
-
herkese merhaba
uzun süredir hakkımızda söylenen şeylere rağmen galatasaray lisesi olarak hiç konuşmadık fakat ben de bir iki şey söylemek istiyorum. öncelikle en rahatsız olduğumuz candan erçetin konusu.. şunu hatırlatmamda fayda var sanırım, candan erçetin elemelerde bizle değildi,hatta başında hoca bulunmayan, sistemi - geleneği gereği başında değil yanında bir abi bulunan tek okulduk. elemeyi geçmemizle ilgili bir şaibe olduğunu düşünenler için söylüyorum. finalde ise, bir öğretmenin yapması gerekeni yaptı sadece. kulise gelip "süpersiniz canlarım, bakın harika olcak hiç stres yapmayın" gibi şeyler demek yerine, sorunlarımızı dinleyip iletilmesi gereken şeyleri (kendimi duymuyorum, monitörüme davul gelsin, mikrofon açılsın vb.) teknik ekibe
iletti. orada grupların başında bir öğretmen bulunmasının amacı budur. candan erçetin'e yağcılık olsun diye şöyle oldu böyle oldu diyenlere de; en iyi yorum - en iyi grup gibi göreceli kategorilerde değil de 9 yıllık konservatuar geçmişiyle tartışmasız en iyi enstrüman ödülüne sahip olması gereken kemancımızın hiç bir derece almamasının mantığını soruyorum. aldığımız ödüllerden sonra (en iyi 2. sahne performansı, en iyi 3. erkek vokal) bizi centilmence kutlayan arkadaşlarla, "candan erçetin ödülü
hebehöbe" gibi gereksizlik dolu cümleler sarfedenler arasındaki kalite uçurumu da zaten belli oluyordu (ki bu insanların aynı grupta olması bizi en çok şaşırtandı..:)).
derece alan arkadaşları tek tek tebrik ediyorum, ayrıca ödül almayan hatta elemeyi geçemeyen bir sürü kaliteli grup vardı, hepsini tek tek hatırlamam imkansız fakat onları da tebrik ediyorum, umarım bir yarışma yüzünden kimsenin şevki kırılmamıştır. ayrıca kişisel olarak da tebrik ettiğim halde
buradan bir kere daha belirtmek isterim, harika vokaliyle (ki gereken ödülü de aldı) istanbul lisesi, müzik türleri konsepte son derece aykırı olsa da gayet başarılı sahne performanslarıyla alman lisesi, taa gaziantep'ten gelerek Iron Maiden gibi bir grubun çoğu kişice bilinmeyen (çoğu profesyonel
grubun yaptığı gibi bir Fear Of The Dark ya da The Trooper ruhsuzca yorumlanarak seyirciye oynanabilirdi) enfes parçası Como Estais Amigos'u hakkıyla yorumlayan gaziantep kolej vakfı, yine bir vokalist için cesaret gerektiren show must go on yorumuyla ihsan kurşunoğlu.. hepinize ilerideki müzik hayatınızda başarılar diliyorum. yarışmadan geride aklımda kalan en belirgin şey istanbul lisesiyle aramızdaki dostluk ve dayanışmaydı. seyirci ödülü hede ödülü hödö ödülü gibi boşluk şeyler hiç umrumuzda değil, fakat örnek olmalı bu dayanışma. iel seyircisine de ayrıca teşekkür ediyorum. her şeye rağmen o sahneye çıkabilmek gerçekten büyük bir tecrübe. dile kolay jimmy page ve robert plant'in ayak bastığı sahne:) herkes bunun farkında olmalı.
kuliste tanıştığım - kaynaştığım ve iyi dostluklar kurduğum herkese de çok teşekkür ediyorum. ilerde görüşmek üzere..
yiğit
galatasary lisesi, solo gitar
-
bu arada iel'in performansıyla ilgili dikkatimi çeken küçük bi nokta var, klavyeyle ilgili: tuşeye ve aksanlara biraz daha dikkat edilseydi sanırım daha şık olacaktı; artık kasdav geçti zaten ama bundan sonraki zamanlarda buna dikkat ederse çaldıkları sanırım daha hoş duyulabilir ; ) onun dışında zaten bol tebrikler...
ya gsl'nin kemancı ödül almadı mı gerçekten? ben ödül aldı biliyodum?.. almalıydı yani?.. eğer öyleyse, üzüntünüzü paylaşıyorum.
bu arada, bizim okulun müdürüyle kasdavla ilgili konuşmalar sırasında, işin aslında birçok farklı boyutu olduğunu anladık. organizasyonun temelinde olması gereken bazı kişilerin kasdavdan haberi bile olmaması, fakslar, yeniçağ'daki haberin etkisi vs vs derken bazı okul müdürlerine, müzik hocalarına soruşturma geçirme korkusu gelmiş ve sanırım kadıköy anadolu'nun finale katılamama sebebi de bu. yani çok saçma sebeplerden dolayı birçok şeyin önü tıkanmış durumda.
ilerki senelerde katılacak olanlar karşılaşacakları abidik problemlere şimdiden hazır olsun diye öneriyorum.
(bu arada bu forumun bi kısmını silmek mümkün mü acaba, o kadar uzun ki, sayfa bazen tamamlanmıyor.)
Cansu -K.E.A.L.(klavye)
-
bencede,bidahaki seneye katılacak arkadaşlara şimdiden allah sabır versin dicem ama ne yazık ki böyle giderse birdahaki sene diye birşey olmayacak istediğimiz kadar tepki gösterelim ama yine söylüyorum ne yazık ki kasdavın 10.sunun düzenlenmesi zor gibi geliyo bana bunca,sacmada olsa yazılan çizilen şeylerle birlikte meb büyük ihtimalle onayını kaldıracak ve hiçbir okul yarışmaya katılamayacak gerçek bu inşallah yanılırım ama zor gerçekten çok zor...
bu arada hızını alamayıp tartışan HEYECANLI arkadaşlar mevcut hala sitede neyin kavgasını yapıyosunuz onuda anlamadım eğitimim yok belki ondandır:)neyyse diyorum ben bu arkadaşlara afedersiniz ama s... g.tün davasını yapıyosunuz burda..
çoğul konuşuyorum ama o kendini biliyo....zira ben bu açıklamayı yapmasamda o yine garajdaki her lafı aldığı gibi bunuda üstüne alacaktı ama olsun diğer arkadaşlara ayıp olmasın dimi...hadi eyw...
MEHMET RAUF'DAN SELAMLAR SEVGİLER HEPİNİZE...