-
[::K.İ.L.İ.T::]Müzikten Anlamayan Özenti ROCKCILARIN Diğer Müzik tarzlarına YAPTIĞI SAYGISIZLIKLAR!!!!!!!!!
müziğe yıllarını vermiş sezen aksu, tarkan , kayahan VS..... insanları ipe sapa gelmez fakat rock muzik yapan ya da oyle sanılan insanlarla kıyaslamak..
devamlı dünyayla uğraşan, aşk şarkılarına savaş açan ne düşündüğü belli olmayan
amerika ozentisi insanların yorumları...
beste yaptığını sanan insanları çok anlamlı sözler ya da ne bileyim BELKİDE AŞK ŞARKISI YAPMADI diye yücelten insanlar...
POP müzik GİBİ dünyada milyarlarca insanın dinlediği bir tarzı yok sayan....
FARKLI DEĞİL AMA FARKLI OLMAK İÇİN ÇIRPINAN İNSANLAR İŞTE..
BUYRUN YORUM YAPIN ŞİMDİ!!
-
[::K.İ.L.İ.T::]sen pop dinliyosun diye müzik uzmanısın demi şimdi.
pop müziği yok sayan kim.Ne kadar gereksiz olduğu savunulur o kadar.Elimden gelse yok ederim ama....
Farklı olmak için niye özentilik yapalım.Özentiden kastın ne...Dur tahmin edeyim.Mustafa Sandal boş adamdır gidin metallica dinleyin diyen biri metallica nın davulcusunun adını dahi bilmiyosa dediğin doğru.Ama sen herkesi aynı sanıyorsan yazık.
Ayrıca müzikten anlamıyor dediğin insan kategorisinde bende varım hadi kapışalım varmısın:?
-
[::K.İ.L.İ.T::]müzikten anlamaktan kastım nota falan bilmek değil..sadece farklı olmak için kendini kasan insanlardan bahsediyorum...ayrıca mustafa sandal da pop müziği kaliteli yapan insanlardandır..tabi ki bende atilla taş gibi heriflerden nefret ediyorum..ama rock müziği dünyada sadece rock müzik varmış gibi gösteremessiniz...rock müğzik insanları belki düşündürür..fakat pop müzikde eğlendirir..İNSANLARIN HEM DÜŞÜNMEYE HEMDE EĞLENMEYE İHTİYAÇLARI vARDIR...
türkiyedeki bütün rockçıları toplayalım..SEZEN AKSUNUN DÜNYAYA YAYDIĞI şarkılardan bir tanesine yakınını yapabilirlermi. HAYIR...sadece iki tane felsefik anlamlı sözler yazarlar..biz çok seviyeli müzik yapıyoruz derler...ok?
-
[::K.İ.L.İ.T::]thriller... kendi kendini çürütüyorsun.... rockçı özentiler diğer müzik türlerini hiçe sayıyor falan diyorsun ama, asıl sen rock müziği hiçe sayıyorsun... aslında sen direk rockçılardan söz etmek istedin ama rockçı özentiler diyerek durumu biraz daha idare edilebilir hale getirdin haksız mıyım? Bunu "türkiyedeki bütün rockçıları toplayalım.. sezen aksunun dünyaya yaydığı şarkılardan bir tanesine yakınını yapabilirler mi. hayır!?" demenden anlıyoruz... peki söyle bakalım sezen aksu cliff burton gibi bass solosu atabilir mi? scream vokal yapabilir mi? şinanay yavrum şinanay diye idare eder ortamı... güldürme bizi allahaşkına...
-
[::K.İ.L.İ.T::]thriller'ın şu yazdığı cümleyi görünce '' heh şimdi bişeyler yazılır buraya. '' dedim. ama pop eksenli düşünmesi yanlış bence. jazz ve blues dinlediğim için iki tane linkin park şarkısı dinleyip kendini rockçı sanan zibidilerin alayına uğradım. takmadım tabi. pop müzik sadece popüler kültürün bir koludur. anında tüketilir. fikrimce gerksizdir. bu beğenmediğim düşüncelerini ''özenti rockçılar'' gibi korkak bir ifade yerine ''rockçılar'' deseydin, belki kendi içinde tutarlı bir düşünceyi anlatmış olurdun.
-
[::K.İ.L.İ.T::]hummingbird sana katılıyorum.özentiden kastını hala yazmadı bu arkadaş.ha linkin park mevzuu Allah lık.
Thriller sanada bir sözüm daha var.pop ve rock karşılaştırmalarında tabi ki rock ve de kesinlikle rock.Bunun aşağılamayla bir alakası yok.Sadece yurdumuz için düşünme Dünyaya bak sezen aksu kaç tane Deep Purple,Pink Floyd,Metallica,GNR şarkısı yapar:?
-
[::K.İ.L.İ.T::]Arkadaslar Günümüzdeki Uyduruk sanat anlayışı ve sahte şöhretleriyle(m.sandal,a.taş,tarkan,serdar ortaç vs..)türkiyede kaliteli müzik adına birşeyler yapmış insanlar da var ve artık çok üzgünümki son cabaları da malesef endüstri adına mali kaygılarla kalitesisleşmiş (Sezen aksu,Kayahan,Özdemir erdoğan).gibi isimleri birbirine karıştırmayın.evet popiler müzik tüm dünya da giderek yozlaştı ve ülkemizde bu işin b*ku da çıktı.artık uyduruk söhretler Jet ski yle kaybolmayı,hapse girmeyi, annelerinin kim olduğunu bilmemeleriyle yeni bir çığır açtılar müziğe yeni anlamlar kazandırdılar tebrik etmek lazm.lütfen bu insanları birbirine karıştırmayın.misal sezen aksu ya da özdemir erdoğanın 70-85 arası şarkılarınında şu anda bile günümüz piyasasında Dinlediğiniz popiler prodiksiyon ve endüstriyel metal-rock gruplarında olmayan ya da olamayacak kompozisyonlar aranjeler mevcut.bugün yapılamıyor mesela bi senfoni orkestrası pop müzikte kullanılamıyor ya da garo mafyan,atilla özdemiroğlu,Onno tunc gibi müzik adamları bu işin içine dahil edilmiyor onun yerine son model orglarda yapay seslerle ve pirkaç piyasa adamı tarafından düşükmaliyetli olduğu için uyduruk besteler dinliyorsunuz.ayrıca sunuda belirteyim pop müziğin tanımını kim yapabilir? misal türkiyede halkın çoğu i.tatlıses ,y.tilbe yerine mor ve ötesi metallica ,g,roses dinliyor olsaydı bunun adına popüler müzik denirdi,i tatlıses vs.alternatif müzik olurdu.dolayısıyla bu kavgalar anlamsız ve saçma. Dünyaya hiçbir zaman rock egemen olamayacaktır. eğer öyle olacak olsa rock müziğin hiçbir anlamı ve felsefesi kalmazdı.herzaman azbir kitlenin dinlediği müzik olarak kalacaktır bunu da unutmayın.
-
[::K.İ.L.İ.T::]kusura bakma da herkesin aklına pop deyince saydığın o abuk insanlar geliyor.Hal böyle olunca da kimse 80 lere gitme gereği duymuyor.Ben karşıyım arkadaş istediğiniz kadar saçma,geri kafalı deyin kabüllenmiyorum ben.Bunun sebeplerini tartışırız.Ama şunu söyleyeyim popüler müzik dediğin herkesin dinlediği müzik di mi?Herkes pop müzik dinliyor benim gördüğüm.Bu ikisi nasıl aynı şey olmuyor.
-
[::K.İ.L.İ.T::]geldim....
ROCKÇILAR demedim evet ozenti rockçılar dedim..nedenmi pink floyd ,metallica gibi isimler gerçketende dünyaca ünlü tanınmış ve güzel işler yapan insanlardır..bunlara diyecek bir şey yok...İŞTE BUNLAR ROCKCILAR....birde ozenti olanları var..BUNLARIN TÜRKİYE ŞUBELERİ YANİİ....hepiniz benim saydığım insanlara karşı yabancıları ornek gösteriyorsunuz..BEN TÜRKLERDEN BAHSEDİYORUMMMMMMMMMMMMM.....
AMERİKA DA BOYLE BİR SAYGISIZLIK YOK...NEDENMİ SİZİN BEĞENMEDİĞİNİZ POP MÜZİĞİN KRALI michael JACKSONA SİZİN TAPTIĞININZ BİR ÇOK ROCK MÜZİK YAPAN GİTARİSTLER EŞLİK EDİYOR.(ornek von hallen ,slash.)
BANA YABANCI İNSANLARLA GELMEYİN..BİR TANE BİLE TÜRK ROCKÇI SAYAMIYOSUNUZ......
ayrıca metaligirl demişki "SEZEN AKSU CLİFF BURTON GİBİ SOLO ATABİLİRMİ" bunu bir fıkra olarak kabul ediyorum :))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
BU BOYLE BİLİNE..TÜRKİYEDE BESTE YAPAMAYAN İNSANLAR ROCK MÜZİK YAPAR..ÇÜNKÜ ONDA BESTE ARANMAZ SÖZLEREE BAKILIR..ROCKIN ÖZELLİĞİ BUDUR ZATEN...sezen aksu ,onno tunçlarda sizin taptığınız rockçıoları
yüz defa cebinden çıkarır.....
BIRAKIN BU AMERİKA OZENTİLİĞİNİ........
-
[::K.İ.L.İ.T::]thriller senin yazmış olduğun yazıların bazılarına katılıyorum. ama rock müziği övmeye çalışan arkadaşların cümlelerinden mantıklı bir şeyler ayıtlamak için baya zorlandım.....
rock... evet buda pop tan farksız katagori olarak... ikiside müzik tarzı. fakat nedense rockçu olduğunu iddia edenler genelde rock müzik dişındaki bütün tarzları yok sayarlar ve saçma sapan yazılar yazarlar... genelde böyle davrananların çoğu önceden müslüm-ferdi-orhan üçlüsünden yetişip iki metal parça dinleyince kendini metalci veya rockı sananlar yapıyor... şu anda çoğu kişinin daha dün arabesk dinleyipte ooo bu adam küfür ediyor ayaklarıyla amele gibi eminemci! (hip-hop değil) takılması gibi bir şey. (sözüm meclisten dışarı)
gelelim kendi görüşlerime...
öncelikle her tarza saygı gösteriyorum. belki de böyle saygı göstermemin sebebi her tarz müzik dinlemem... sadece rock ezgilerin bulunduğu parçaları parça sayanlar objektif olduklarında eminim bir michael jacksondan sendikleri bir parça bulur... michaelı örnek gösterdim çünkü bu adamın parçalarına hiç bir rockçının avrupada veya amerikada laf attığını duymadım... sevmeselerde saygılılar.....
her tarza sevmiyenleri tarafından bazı kelimeler kullanılıyor. metale çazırtı, popa gereksiz saçma, hiphopa zombi.....vs.. müzikler diye. bu lafların bazılarınıda yukarıda müzikten çok iyi anladığını ispatlamaya çalışanlar bile kullanmış. (karizma yapmışlar!!)