-
[::K.İ.L.İ.T::]birde BEN BU FORUMU SADECE POP MÜZİĞE YAPILAN SAYGISIZLIKTAN DOLAYI AÇMADIM...bu bahsettiğimiz insanlar..yani zamanında hiç yapılmamış ,son yıllarda ortaya çıkmış bir müzik tarzını(rock müzik)i
sanki sadece müzik sırf oymuş gibi göstermeleri..SADECE POP MÜZİĞE DEĞİL ,arabeske ,fantaziye, hip hop a, tsm,thm, jazz vs... hepsine yapılanlardan bahsediyorum..GERÇİ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL YA..
-
[::K.İ.L.İ.T::]amma komiksin ya
sanki sadece müzik sırf oymuş gibi göstermeleri..SADECE POP MÜZİĞE DEĞİL ,arabeske ,fantaziye, hip hop a, tsm,thm, jazz vs... hepsine yapılanlardan bahsediyorum ??????
ne yapılıyor bunlara ???
son yıllarda ortaya çıkmış bir müzik tarzını(rock müzik)i son yıllarda mı ???????????????
1968 de 3 hürel,Moğollar vardı son yıllar 30-40 seneyimi kapsıyor fantazi ne zaman çıktı ?????
..GERÇİ KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL YA..
bu tartışma cılk ne kimseler umursamamakta haklı.
-
[::K.İ.L.İ.T::]yani yazdıklarını okurken dilim tutuldu thriller..neler döktürmüşsün öyle..vay be! soralım bakalım sezen aksunun şımarık şarkısını dünyaya..bilmeyen varsa beraber döveriz..bu topic i açarken kafan dumanlı falandı galiba..gerçi hala öyle gibi görünüyor..türkiyede limp bizkit linkin park vs. gibi abidik gubidik grupları dinleyip ben rocker ım diye geçinen çok kişi var ve bunlar sadece pop müziğe değil diğer bütün müzik tarzlarına laf atarlar,sevmezler..ama sen de ne yazmışsın be thriller im yiğidim aslanım..sezen aksu ya kaptırmışsın gidiyosun..tamam çok seviyosun anladık ama bu kadar da abartma..bu ülkenin en iyi rock grubu pentagram dır..onlardan başka adam tanımam..jazz ve blues a hiç bulaşma derim..benim de damarımı kabartma..onları bırak kendi hallerinde takılsınlar..yalnız bişeye dikkatini sündürmek istiyorum..dünyanın diğer ülkelerinde yapılan pop müzikle türkiyede yapılan pop müzik arasında dağlar kadar fark var..türkiyede gerçek pop müzik yapılmıyo şu anda kendimizi kandırmayalım lütfen..adamlar çıkıyo biraz ondan biraz bundan ortaya çoban salata buyrun tüketin..pop müziğin bile belli bi altyapısı vardır..açınız müzik tarihi hakkındaki kitapları okuyunuz öğreniniz..eğer türkiyede popçular derken bu insanlardan bahsediyosan ben bi tarafımla gülerim afedersin..yani os..sam onların yaptığından daha güzel bişe çıkar ortaya..tabi işin şakası bu ama popçu diye bana onları koruma..kaliteli pop yapan ilhan irem vardı ki onu da bi arkadaşımız söylemiş ağzına sağlık..ayrıca rock müzik sadece sözlerden ibaret demişsin..her müzik türünün belli bi altyapısı vardır.belli kalıplara dayanır.özellikle bu rock müzik ve türevlerinde daha da karmaşık bi hale gelir.rock n roll un kökeni sonuçta blues a ve dolaylı olarak jazz a dayanır..ve jazz müzik icra edilmesi en zor olanlardan bi tanesidir..jazz müziğin kalıplarıyla oynayarak blues a geçiş yapılmış ve böyle devam etmiş..rock müzik sadece sözlerden ibaret değildir..her tür kendi içinde karmaşıktır..pop müziği korumak adına diğer müzik türlerine sallamak açtığın topic le çok ters düşmektedir..
-
[::K.İ.L.İ.T::]ben rock müziğe bir şey soylemiyorum..kaç defa da her tarz müzik olmalı dedimmmmmmmmmmmmmmm..ROCK MÜZİKDE SÜPER BİR TARZ...ben türkiyede rock müzik yapıyorum diyen insanlardan bahsediyorum..AYRICA ROCK MÜZİK YENİDİR TABİİ..MOĞOLLARI FALAN SOYLEMİŞSİN..BAŞKA VAR MI..TOPLASAN 3-4 TANE..3-4 KİŞİNİN YAPTIĞI MÜZİĞE YAYGIN BİR MÜZİK DİYEBİLİRMİYİZ..ROCK MÜZİK SON YILLARDA ÇIKTI..bunu kabul edin..ayrıca sezen aksu dinlemem ben sadece örnek olarak söylüyorum..FANTAZİDE BU ÜLKE OLDUĞUNDAN BERİ VAR AYRICA...
demişsinki rock müzik sözlere dayalıdır kısmıma biraz katılmışsın..işte bu türkiyede boyle..pink floydun (we dont need no educaitıon (ismini bilmiyorum) ) bir şarkısı vardı..şarkının hem sözleri süperdi hemde müziği harikaydı..boyle yapılsa ne ala..AMA SİZ POP MÜZİĞE SAVAŞP AÇIYOSUNUZ ONDAN SONRADA MOR VE OTESİNİN pop m-üziğin önemli bestecilerinden olan nazan oncelden çaldığı şarkıyı dinliyosunuz..onları da ilah yapıyosunuz..ne işş...............
BEN DİĞER MÜZİK TARZLARINA SALLAMIYORUM..HEPSİ OLMALI..ama işinize gelmediğiniz zaman cevap veremediğiniz zaman topice laf atıyosunuz....
teoman gibi şebnem ferah gibi insanları rockcı yaptınız..DAHA 17 17 DİYE ROCK ŞARKIMI OLUR..VEYA GEL PAPATYA DİYE..şebnem ferahın STÜDYODA KENDİSİNİ İZLEYEN SEVGİLİSİNE(SUHA YAVUZA) YAPTIĞI (ben şarkımı soylerken sen sesi açarsın kaparsın ,içine girdiğin küçük kaygan delik gibi ne olduğu belirsiz sözlerden oluşan şarkıların) serdar ORTAÇIN ŞARKISINDAN NE FARKI VAR..ODA POP O DA POP...
-
[::K.İ.L.İ.T::]thriller boş adamlarla muhabbet etme kendilerini bişey sanıyolar onlara ne herkez istediğini dinler fitil oluyorum bu tiplere ya bu tipler bizim dinlediğimiz rock müziğinde içine etdiler insanı zorla uzaklaştırıyolar kimene ben tarkan dinliyosam sezen aksu dinliyosam he dinliyorm da ne oluyo ? bişeymi oluyo bana biri bunu açıklasın
-
[::K.İ.L.İ.T::]1-limp bizkit,linkin park tarzlarının en iyilerindendir
2-duman,mor ve ötesi rock müziği türkiyede yozlaştıran isimlerdir
3-hiç kimse tarz kavgası yapmasın
4-biraz saygı sevgi
-
[::K.İ.L.İ.T::]ya thriller kim demis rockda beste aranmaz diye?Ayrıca popda cok mu aranıyor ulan beste?Kım demıs sozlere bakılır dıye?Cıkar slashın sololarını,besteledıklerını sadece sozler ne yapar?Kardesim rock veya baska muzık dalı ıcın gecerlı olan bır sey var sarkı bır butundur..sozlerıyle,muzıgıyle herseyı ıle bır butun ayrıca su an rockcı yok dıye her zaman olmıyacak dıye bır seyde yok ama bundan 10 yıl once bu kadarda yoktu..Emınım cıkacak bırılerı yapacak babalar gıbı muzık sende susacan en sonunda...
AYRICA BU SOZU MILYONLARCA KEZ OKU BELKI ANLARSIN...MUZIKDE DIL,DIN,IRK FARKI OLMAZ yanı amerıkan ozentılıı yapmıyoruz bız iyi muzik yapanlara saygi duyuyoruz!!
Asıl ozenti o senin dinlediin cok begendiin popcular..goruyoruz...klıpler kopya,muzık kopya,sozler kopya,adamlar utnmasa seslerını bıle taklıt edecek...Kardesım ne hıssedıyosan,ne dusunuosan onu yapcan,onu yazcan,onu calcan...kopya cekıp ezıklık yapmayacan ok?Sen biraz otur dusun yazdıklarını oku sonra bı daha dusun sonra yazarsın bısıler...
-
[::K.İ.L.İ.T::]BANA YABANCI İNSANLARLA GELMEYİN..BİR TANE BİLE TÜRK ROCKÇI SAYAMIYOSUNUZ......
dedin cevap: pentagram, mavi sakal, erkin koray, cem köksal, yavuz çetin daha da saymamı ister misin?
rock müğzik insanları belki düşündürür..fakat pop müzikde eğlendirir..İNSANLARIN HEM DÜŞÜNMEYE HEMDE EĞLENMEYE İHTİYAÇLARI vARDIR...
dediğim gibi sen rock'n roll'u hiç dinlememişsin gelmişsin birde burda böyle saçmalıyorsun.
3-4 KİŞİNİN YAPTIĞI MÜZİĞE YAYGIN BİR MÜZİK DİYEBİLİRMİYİZ.. ROCK MÜZİK SON YILLARDA ÇIKTI..
FANTAZİDE BU ÜLKE OLDUĞUNDAN BERİ VAR AYRICA...
dediğim gibi saçmalıyorsun. fantazi son 15-20 yılda çıktı. 12 eylül darbesinden sonra. belki eskidende vardı ama oda en fazla 10 yıldır. ama rock türkiyede poptanda önce vardı. ilk başlarda türk halk ve sanat müzikleri vardı. ardından yavaş yavaş klasik müzik de dinlenmeye başlandı. bununla birlikte jazz ve blues vede onlarla birlikte rock da geldi türkiyeye. ama daha o sıralarda pop diye birşey yoktu. en azından türkiyede.
ayrıca bir forumunda şöyle demişsin:
HER TARZI REZİL EDEN İNSANLAR VARDIR.. diyerek atilla taştan falandan filandan bahsedip bunların pop müziği rezil ettiğini söylemişsin. ama daha sonraki bir forumunda ise teoman gibi şebnem ferah gibi insanları rockcı yaptınız..DAHA 17 17 DİYE ROCK ŞARKIMI OLUR..VEYA GEL PAPATYA DİYE..şebnem ferahın STÜDYODA KENDİSİNİ İZLEYEN SEVGİLİSİNE(SUHA YAVUZA) YAPTIĞI (ben şarkımı soylerken sen sesi açarsın kaparsın ,içine girdiğin küçük kaygan delik gibi ne olduğu belirsiz sözlerden oluşan şarkıların)
demişsin nasıl sen atilla taşı falan rezil ettiğini düşünüyorsan buda aynı.
sen yalnızca televizyonda çıkan popüler rockçılardan bahsediyorsun ve onu dinleyenlerden. ben öyle bir insan değilim. therionda dinlerim opethde dinlerim jerry lee levisde dinlerimki eminim sen daha jerry bile tanımıyorsundur. her neyse bana özenti demekle hiç bir şey bilmediğini yalnızca sıktığını ve de asıl özentinin piyasa olmamaya çalışmak için bu forumu yaptığını kanıtladın. aferin
-
[::K.İ.L.İ.T::]cevap: pentagram, mavi sakal, erkin koray, cem köksal, yavuz çetin daha da saymamı ister misin?
PENTEGRAM BİTTİ,ERKİN KORAY 80 YAŞINDA, YAVUZ ÇETİN ALLAH RAHMET EĞLESİN..
başka varmı...
HEM BURDA BİZ POP ONCE ÇIKMIŞ ROCK ONCE ÇIKMIŞ TARTIŞMASI YAPMIYORUZKİ..BEN ROCK MÜZİĞİN OLMASI GEREKTİĞİNİ SOYLÜYORUM.FAKAT SİZ NE DEDİĞİNİZİ BİLMEYEN İNSANLAR POP MÜZİĞİ VEYA DİĞER TARZLARI YOK SAYIYOSUNUZ..HATTA İĞRENÇ DİYORSUNUZ..BUNDAN BAHSEDİYORUZ..
türkiyedeki insanlara rockciler kim deseniz size şebnem ferah ve teomandan başka kimsenin ismini sayamazlar...onlarında halini sen yazmışsın zaten....
İSTEYEN İSTEDİĞİNİ DİNLER..SİZ KİMSİNİZ İNSANLARI BEN POP MÜZİK DİNLiYORUM DEMEYE BİLE KORKUTTUNUZ..SANKİ AYIP BİŞEYMİŞ GİBİ OLDU...
POP MÜZİĞİN DÜNYADA EN ÇOK DİNLENEN VE SEVİLEN MÜZİK TARZI OLDUĞUNU KABUL EDİN ARTIK....BU İNSANLARA DA SAYGISIZLIK YAPMAYIN..
karate sende katıl foruma..boşver onları,fikirlerini söye....
-
[::K.İ.L.İ.T::]ZATEN ÇOĞU CEVAP YAZAMAZ HALE GELDİ..kabul ettiler heralde saygısızlık yaptıklarını..