-
tarihle ne kadar ilgin var bilemem ama böyle bir olay yaşandı. buna soykırım değil, sürgün de diyebilirsin... sonuçta bu insanlar yerini yurdunu terketmeye zorlandı. öfke bundan kaynaklanıyor. olayı dramatize edip soykırım diyor olabilirler. peki sen o günlerde neler olduğundan emin misin?
-
Kendinize gelin,dediklerinize bakın!!!
onlarin türklere filan bir kasti yok sadece türk devletinin ermeni politikasini elestiriyolar bunu roportajlarinda defalarca soylediler
Yok bir de Türklere küfrettiklerini açık açık söyleselerdi!
Abi,bir kere bunu zaten söylemezler,çünkü burada senin gibi o grubu seven dinleyen kasedini alan (daha doğrusu para getiren) kişilerde var.Eğer söylerlerse Türkiye'deki SOAD dinleyicilerini kaybederler...
-
KARETE demiş ki:
bizim sanatçımız sanatçı değilki şöyle assın konserde ermenilerin a...k rumlarım g..k diye bi yazı
HELAL OLSUN BE!Kim tutar seni!Ya bu Türkiye sahipsis ya zavallı bi ülkeyi oynuyo yani..Şimdi bis yapsaydık ermenilere bunu yapmadıkları halt kalmasdı bise..%1 ini yaptırmaslar karışırlar hemen.Ya bis çok garip bi ülkeyis var ya.Şimdi baktım mesajlara,takdir edenler,kabullenenler var.Yani yapmayın allah aşkınısa olcak şey mi bu ya!O sana ve senin ülkene,ırkına bunları söylesin,sen git takdir et,öp başının üstüne koy.Konsere bile almıyolarmış,köpek yerine koyuyolarmış,git konsere bakalım senin takdir ettiklerin seni alıyomu yoksa 'köpekler ve türkler giremes' yasısını suratı dank ettirip burnundan mı getiriyolar.Biraz aklınısı kullanın lütfen..
-
iyi de,tamam sevmezsin ama hakaret de etmezsin yanılıyor muyum?
onlar da ermeni faşizmi yapıyolar.internet sitelerinde bile bu ermeni meselesinin türkler aleyhine gelişmesini iyi haber başlığı altında veriyolar,lakin müzik evrensel bi kavram her ne kadar soğusam da ben yine de dinliyorum kendilerini.
-
ben bu tavırlarını yaptıkları işe anlam katma çabası olarak görüyorum ve gülüp geçiyorum. yani diyorlar ki "ben müziğimi yapıyorum, ama bakın boş adamlar da değiliz böyle meselelerle de uğraşırız" hesabı. insanoğlu mağdurlara karşı hep pozitif olmuştur. tabi mağdurlar mı değiller mi onun takdirini tarihçilere bırakıyorum. orda bi müzik gurubunun söylediği birkaç söz asırlardır varolan türk milletine hava civa olarak gelmeli. amerika hakkında neler söylüyor insanlar. hatta kendi insanları. bu amerikanın büyüklüğünü ne kadar etkiliyor? boşverin bunları biz işimize bakalım.
-
manyakmısın be onlar gelmesin
warya burda bi konser werseler onlar yanlarında dinleyici getirirler gene türkler giremez derler girenlerinde ustüne işerler:p
yaw zaten öyle bişey olmaz hayaller kurmayalım biraz gerçek bakın olaya ki onlar zaten türkiye dışında heryere giderler be yaw...
-
öncelikle tarihle fazlasıyla ilgili olduğumu bilmeni isterim.evet olay sürgün olarak nitelendirilebilir ve bu da soykırımla tamammen alakasız bir şeydir sürgün edilen insanların öldürülmesi gerekir diye bir kural yoktur,ayrıca bu sürgün sandığın gibi tek taraflı değil karsılıklı olmustur cünkü o dönemde kafkaslarda ve o bölgede yasayan türk kökenli insanlar da sürgün edilmistir,hatta asıl soykırım diye ortalığı ayağa kaldırması gerekenler bizler olmalıyız,1.dünya savasında ve öncesinde osmanlı devletini doğudan parcalamak isteyen düsmanlarımız bu konuda ermenilere bolca yardım ettiler.ve evet o günlerde yasananlar hakkında emin olduğum seyler var o da daha cocuk yasta dedemin iki kardesinin türkiye yolunda sürgündeyken ermeniler tarafından öldürülmesi ve dedemin canını zor kurtararak türkiye ye gelmesi.tamam türk askerlerde ermenileri öldürmüştür ama buna soykırım demek cok ağır bir itham,soykırım almanların yahudilere yaptığı seydir yani ortada bir savas yoktur,direkt olarak bir ırkı ortadan kaldırma cabasıdır.son olarak bir ermeni düsmanı olmadığımıda belirtiyim hatta en yakın arkadasım ermenidir bunu da ekliyeyim,sadece bazı seyleri hemen kabullenmeyin tahammül edmediğim sey bu,biraz kendi ülkenizdeki insanlara da kulak verin,arastırın.
-
bu arada bazı arkadaşlar şöyle demiş türkiyede grup yokki kapısına ermineler giremez vs yazsın diye o zaman atatürkün şu olaya benziyor
yunanlılar türk bayrağını halı olarak kullanmış ama yunan bayrağı atatürkün ayağına konunca o bayrağın üstüne basmamış bilmem anlatabiliyormuyum. ben bu adamları şu yüzden seviyorum adamlar acayip sade bi şekilde müzik yapıyolar duke_frantic in dediği gibi gitarist bişey çalamıyo yani devamlı hata yapıyo hatta toxicity de bile hata yapıyo düşünün ama adamlar acayip sade şekilde beste yapıyo hemde serjin sesi(vokalist) mükemmel bi ses bu kadar olur diyorum ama gerisi boş bi alt yapı vs yok bence neyse güzel müzik dinleyin orjinalini almayın yeter...
-
peki arkadaşım o zaman napalım şimdi? asıp keselim mi bu adamları? haklıysak bu davada neden savunamıyoruz kendimizi yıllardır? avuçiçi kadar ermenistan bas bas dünyaya soykırım iddiasını kabullendirebiliyorsa biz neden aksini kabul ettiremiyoruz bir türlü?
soykırım oldu demedim hiçbir zaman. ama birşeyler oldu ve bunu ermeniler torunlarına öyle bir anlattı ki şimdi "system of a down" gibi yeni nesil bizlere öfkesini dile getiriyo bir şekilde. sence neden bu iddialar var yıllardır? adamların işi gücü yok mu? komplodan mı ibaret herşey?
-
FUC* IN system of a down
NE DİON SEN YA?