-
sevgili arkadaşlarım açılan topiclerin çoğunda görülen
"rock ve metal dinliyorum,siyah giyiniyorum,zincir takıyorum,küpe takıyorum sonra bana satanist,soytarı,özenti diyolar"
diyenlere birkaç sorum var
1.SİYAH GİYİNİP ZİNCİR VE KÜPE TAKMAK ZORUNDA MISINIZ?
2.ROCK VE METAL DİNLEMEK BUNLARI MI GEREKTİRİR?
3.BUNLAR OLMASSA OLMAZ MI?
4.TÜRK HALK MÜZİĞİ DİNLİYORSAK YÖRESEL KIYAFETLER GİYİPTE Mİ DOLAŞMALIYIZ?
-
zincir daha çok hiphopçılarda gördüğüm bir şey ve onların bu tür pahalı veya büyük ışıl ışıl takılar "bling bling"ler takmalarının nedeni geldikleri kenar mahallelere artık ne kadar iyi konumda olduklarını ispat etmek için.
Ama ben de anlamıyorum rock dinliyorum çok baba metalciyim süperim ben ya diye kendini göstemek ne kadar zekice. Seviyorsan küpe de takarsın, zincir de siyah da giyinirsin....
Ama evet, Türk Halk Müziği dinliyosak bence yöresel kıyafetler giyip de etrafta fink atmalıyız.
-
halk müziğinin kendini ıspatlamak gibi bir gayesi yoktur
Rock isyandır ve kıyafete yansıması da normaldir.
tıpkı Punk akımı gibi.
Bunda yadırganacak bir şey yok
-
Bu siyah giyenlerin sadece siyah kıyafetleri mi var?Eğer bu laflardan(satanist,soytarı,özenti) rahatsızlık duyuyorsa giymesinler.
-
aslına bakarsan demek istediğim tam olarak buydu da düzgün anlatamadım sanırım. Hip hopda var böyle bir kaygı (ama o da bizim rapçilerin ne kadarında olmalı, ne kadarı mahallelerine ispat etmek istiyor kendini ,bilmiyorum)ama rock veya halk müziğinde böyle bir şey yok.
İlla kıyafetle mi anlatılır, hayır ama giyene de laf edilmemesi gerekir.
-
okan bayülgende sadece siyah giyer ve ya cem yılmaz. demek ki her siyah giyen metalci değil. öncelikle bunu bilmek gerek.
her şeyden öte insan hangi rengin içinde kendini rahat hissediyorsa onu giyme lüksüne ki bu lüks değil özgürlüktür sahiptir! tutupta insaları siyah giyiyor diye eleştiremezsiniz.
ayrıca belirtmek gerekirki siyah renge sahip bir kıyafet insanda daha asil bir görünüm vermektedir. bu nedenle klasik müzik orkestralarındakiler siyah giyinir bu nedenle smokin siyahtır bu nedenle vesayire.... siyah giysileri sadece metalle ve ya da rock gibi müzik türleriyle bağdaşlaştırmak sınırlamak ise bağnazlıktır bilgisizliktir görgüsüzlüktür..
zincir takma olayına gelirsek. açıkcası güzel bir savunma aracı. kapkaççı saldırsa salların zinciri yamultursun adamı ehehe:-P
:-)
şaka bir yana gerçek anlamda bu konuda hiç bir fikrim yok. takan taksın. bu onu ilgilendirir. seversin ya da sevmessin. yorumun kendinedir. tutupta o kişiyide bu konuda eleştirebilirsin ancak daha fazlasına karışmaya hakkın yok. bu da bi özgürlüktür isterse zincir zırhla dolaşır kılıç bilem kuşanır ata biner şıkır şıkır gezer kime ne??!!
her şeyden öte bu konunun müzik forumunda yer alması ilginç. neyse bekçim silmediğine göre bi bildiği vardır heralde. ancak bu tür konular devam edip arttıkça sanıyorum yakında moda forumuda olur..
hehehehehe:-)))
-
kardeşim isteyen istediğini giyer istediğini takar kimse kiimseye karışamaz.metalcilerin siyah giyme tutkusu özentiliği değil bi felsefeyi tanımlıyo.isyan...bu felsefeyi kendi içinde bulan lar siyah giyinip küpe takabilirler isterlersede takmazlar.biçok sağlam dinleyici tanıyorum metalci olduğunu gizleyen..asıl olay bunu hissetmekte bitiyo küpe takma veya siyh giymede değil
-
ailemde herkes rock dinliyor.siyah giniyorum.turuncuyuda çok seviyorum abim zincir takıyor pantolonuna kulakğıda delik.arkadaşları da rock dinliyo gömlek giyip geziyorlar.benim arkadaşlarım var kokoş mübarek, onlarda rock dinliyorlar...anlatmak istediğim herkes istediği gibi giyinip yaşıyo...satanist soytarı özenti demeleri.kişinin giydiği kıyafetler yüzünden değil.onlara bakan insanları bakış açısı...ben hiç satanis görmedim ama yanımda ki biri şuna bak satansit diyo..ben körmüyüm?!nedense bu hep rock dinleyenlerin başına geliyo.pop ve clup dinleyenlerinde belirli bi kıyafet formatı var...kimse bişi demez...
-
iyi de saçmalamayın ya insanlar başka insanların yanı toplumun alışılagelmiş yargılarına fazlasıyla uymak zorundamı aniiii ne biçim iş yaa biri sana satanist dedi diye gymicen ha siyah tüüüüü
-
iyi de her müziğin kendine göre bi yaşam sıtaylı var, yani müziği alıp dinleyip de aa işte ben metal dinliyorum demek çok saçma. çünkü metal insanın kendine yakışanı giymesidir. elbette metal dinliyosan siyah giymek zorundasın; başka nasıl anlaşılır ki bi insanın metal dinlediği? alnımıza mı yazıcaz metal dinliyorum diye? hem sonra bazı kurallar vardır bu anarşizmin sebebini sorabilirmiyim size? metalciyseniz sonuna kadar tapıcaksınız şeytana; siyah giyiceksiniz erkekler saçını uzatıcak bunlar yapılmak zorunda. ya tamam şeytana tapmasanız bile tapıyomuş gibi yapıcaksınız. madem her metalci siyah giyip zincir takmak zorunda diğil, hadi gösterin bi örnek, takım elbiseli metalci var mı? yok ya ağızlarından kan akar, ya yüzleri boyalıdır, ya siyah giyerler deri giyerler çünkü bu müzik de böyle kabullenin artık. ben de hep siyah giyiyorum, gözlerimi siyaha boyuyoum, pankreasıma satan666 dövmesi yaptırdım insanlar hep ıy satanist falan diyolar bu çok yanlış ben satanist diğilim halbuki metalciyim sadece. slipknot da maskeli ama satanist diğil mesela çok güzel heavy metal yapıyolar. bir de insanların slipknot tişörtü giyenlere satanist gözüyle bakmasına uyuz oluyorum; hayır garaj forumda yazıyo olsalar onlara ''senin yaşın kaç merak ettim'' derdim.