Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kazım Koyuncu - Bıraktı, gitti Karadeniz'i...

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Kazım Koyuncu - Bıraktı, gitti Karadeniz'i...
  • asminyes • 29 Haziran 2005 00:00 • #608147
    Kazım Koyuncu, seni hep hatirlayacagum usagum,

Pazar günü öğrendiğimde, bir an kalbim durdu sanki, elim ayağım titredi. Şimdiye kadar ölümü hiç bu kadar yakınımda hissetmemiştim.. Donup kaldım. Yavaşça kasetini raftan alıp, teybe taktım ve didou nana'yı dinlemeye başladım. Ölümün soğukluğunu hissettim. Hiç bu kadar derinden vurmamıştı beni...İçim acıdı. Ailemden birini kaybetmiş kadar üzüldüm. Demek ki, sen ailemden biriydin. Konserine gelecektim... Daha birlikte horon tepecektik.

Kazım usagum, ben seni sevdigumi dunyalara bildurdum...

Allahın rahmeti üzerine olsun. Toprağın bol, ruhun şad olsun.

Sen unutulacak uşak değilsun, ileri ki nesillerde tanuyacak seni.

Bana sevdurdiğun gibi onlara da Karadeniz müziğini sevdireceksun.

İlerde çocuğum olursa ona seni anlatacağum, kasetlerindeki o güzel ezgileri, o güzel duygulu sesini dinleteceğum.

Seni unutmayacağum uşağım... Sen unutulacak adam değilsun...

Denizin çocuğuna iyi yolculuklar...!

Yasemin
    (Jasmin)
  • telefon_diregi • 3 Temmuz 2005 00:00 • #608148
    Bir abinin verdiği Zugaşi Berepe kasetinde duymuştum ilk sesini,o gün müzik tanımım daha farklılaşmıştı..Hayde albümünü ilk dinlediğimdeyse bir devrim olduğunu düşünmüştüm.Ticari kaygılardan uzak,kökenine bağlı olmasının yanında modern müziğin nimetlerinden de yararlanan, dinleyenler üzerinde sol yumruklarını havaya kaldırma eğilimi oluşturan bir müzikti albümün içindeki.
    Ölüm tabi ki acıdır, heleki 33yaşında, beste yapan, halkının sesi olmayı başarabilmiş, başarılı bir sanatçı için.. Fakat bilmeliyiz ki o bir mum yaktı; Tvde her gün boy gösteren şarkıcılara, tek albümlük şöhretlere, popüler kültüre, eşitsizliğe, duyarsızlığa, boşvermişiliğe karşı bir mum.. O mum ateş olacak şehri saracak, sonra ülke bu ateşle aydınlanacak.O yukarlarda bir yerlerde aşağıda olup bitenleri izleyecek,mutlaka izleyecek..
    Dedim ya o mumu yaktı, ateşi yakma sırası bizlerde..
  • Al Di Meola • 19 Temmuz 2005 00:00 • #608149
    Kazım Koyuncu'nun ölümü beni üzmedi, çünkü bölücülük yapan birisiydi. Türkiye Türklerindir ve laz diye bir grup yoktur. Türk milleti vardır. Lazca türkü diye bir şey yoktur.Türkü Türki demektir yani Türk'e ait demektir.
  • sdqantaris • 12 Ağustos 2005 00:00 • #608150
    Kazım Koyuncu'nun ölümü beni üzmedi, çünkü bölücülük yapan birisiydi. Türkiye Türklerindir ve laz diye bir grup yoktur. Türk milleti vardır. Lazca türkü diye bir şey yoktur.Türkü Türki demektir yani Türk'e ait demektir.

Kusura bakma ama bu yorum lüzumsuz ve aptalca olmanın yanısıra bir insanın ölüm haberi üzerine ayrıca terbiyesizce kaçar. Haddini aşmışsın fazlasıyla. Faşist osuruğunu başka ortamlarda salman dileğiyle.

Onur
  • ROE • 12 Ağustos 2005 00:00 • #608151

Sevgili kardeşim sonuçta ölen bir insan hiç bir çalışmasına, düşüncesine katılmayabilirsin ama insanlığına saygı duymak zorundasın (her birey için geçerli bu) yarın öbürgün bakalım sen öldükten sonra arkandan bunları bile sölicek birileri çıkıcak mı ? Ayrıca böyle faşistlik yapılmaz herşeyin bi dozu ve sınırı vardır kimse senden duygu ve düşüncelerini istemedi yazmak zorunda diildin sevmiyo olabilirsin ama haddini bilmek zorundasın..!
  • aleister • 12 Ağustos 2005 00:00 • #608153

hoşt !
  • Al Di Meola • 12 Ağustos 2005 00:00 • #608154
    Aaa tabi ülkemizi korumak faşistlik olmuş da haberimiz yok! Lazca türkü diye birşey mi var allah aşkına???!!!

Ben Ahmet Kaya denilen şerefsize de küfrederim, Kazım Koyuncu'ya da!

Kim bölücülük yapmaya çalışmışsa hepsine küfrederim!

Abdullah Öcalan şarkıcı olsaydı onu da dinlerdiniz, alkış tutardınız, öldüğünde de salakça bir duygusallıkla gözyaşı dökerdiniz ve ÖLÜNÜN ARKASINDAN KONUŞULMAZ!!! diyip vatanı satanlara siz de katılırsınız!

Türkiye, ismi üzerinde Türklerindir ve Laz, Çerkez, Kürt diye bir grup yoktur. Eğerki nüfus cüzdanında her kim Türk bayrağı taşıyorsa o Türktür!

Bölücülük yapan kansızın teki için ağlayacağıma, silahı anlıma dayar intihar ederim daha iyi!
  • rebel_ezgi • 26 Ağustos 2005 00:00 • #608155
    ya kazım abi nasıl boluculuk yamıss bee siz zaten hakkını aramak isteyen herkese bole yaparsınız sozde turkuz derler allaa allaaa
    oooffffff ya neyse kazım abiii çok ozledim senii çookkkk

ezgi
  • rebel_ezgi • 26 Ağustos 2005 00:00 • #608156
    yasadıklarımdan öğrendiğim birşey var
    yaşadınmı yoğunluğuna yaşayacaksın hayatı
    sevgilin bitkin düşmeli öpülmekten
    ve sen bitkin kalmalısın
    koklamaktan bir çiçeğir

ruhun ezgilerde yeşerecek kazım koyuncu

nedendir bilmem koyverdun gittun bizi....

ezgi
  • rebel_ezgi • 27 Ağustos 2005 00:00 • #608157
    bir gün daha geçti ama sen yine yoksuuunnn

ezgi; buruk ve asi olanı...