Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Market Yayından Kaldırıldı !

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Rock Market Yayından Kaldırıldı !
  • TheBeginning • 12 Eylül 2005 00:00 • #612222
    reklam1n1 gördünüzmü bilmiyorum ama trt1de iman yaz1s1 ile baslayan bi program olucak yanii hersey ortada akp kadrolas1yo bu kadar ne rock1 art1k sadece beraber yürüdük biz yollarda çal1nacak bu ülkede herkez ezberlesin o sark1y1.offf offf offff ama geçicek bu da geçicek ben umudumu yitirmiyorum
  • pıt • 12 Eylül 2005 00:00 • #612223
    ayıp,yazık,çirkin,emeğe hakaret,yuhhhhh,ne istediler,..
  • BassCat • 12 Eylül 2005 00:00 • #612225
    TRT'nin Cevabı:

TRT'den bize (Cats In Practice) gelen yanıt aşağıdaki şekilde olmuştur. Yuvarlak ancak, kaale alınması bile iyi bir işaret sanırım.

Sayın ERTUNÇ,

"Rock Market" isimli programimiz ayni tarzda baska programlara yer verebilmek sebebiyle kaldirilmis olup yeni yayin dönemimizde ayni formatta müzik programlari yer alacaktir.

Talebinizin degerlendirilmeye alinmasi için mesajiniz ilgili birimimize iletilmistir.

Saygilarimizla,

TRT AKTIF HAT

Protesto ses getirecek belki de, maillere devam diyoruz...
  • desmodus • 12 Eylül 2005 00:00 • #612226
    millet devletin bu rock müzik ve batı kültürü müziklerine olan garezini anlayabilmiş değilim utanç verici bir durum bence bayaadır bunun orneklerine şahit oluyordum ama rock marketin yayında olması bir ışıktı o da yok şimdi bize rock müziğini yıllardır aralıksız dinleten Şener abimize çok teşekkür ediyorum
  • feyzasal • 13 Eylül 2005 00:00 • #612227
    PEK ÇOĞUNUZA KATILMIYORUM
    ben zaten izlemiyodum kişisel bi kaybım yok.programın takipçileri muhakkak ki üzülmüşlerdir.bu açıdan haksız da değiller hani.benim de çok sevdiğim bi program yayından kaldırılsa ben de üzülür ve geri gelmesi için bişeyler yapardım.
    fakaaat hiçbi şekilde burda yorum yazan pek çok garaj sakini gibi kararın siyasi olduğunu söyleyip sevmediğim insanlar hakkında sui zanda bulunmazdım(şu günlerde olur olmadık şeylere kendilerinin her b*ka siyasi görüşlerini katmalarını göz ardı edip "bu karar siyasidir" yorumunu getiren tiplere çok rastlanıyo da) dinlemediğim müzik türleri ve onları dinleyen insanlar hakkında (ilahi gibi) alay edercesine şeyler yazmazdım.rock geleceğin müziğidir bunu sevmeyen cahildir gericidir manasında konuşmazdım.ayrıca trt bu ülkenin kanalıysa klasik türk müziği, türk sanat müziği, türk halk müziğini bolca yayınlşamaları çok mantıklı.ben onlardan çok zevk alıyorum zaten halkımızın çoğu da onlardan çok memnun.
    she ye hak veriyorum.programın reytingi azdı ve daha kaliteli alternatifleri vardı.takipçisi değilim diye hiç izlemedim sanmayın.uyku tutmadığı zaman başka şey yoksa biraz bakardım.çok zevk almazdım.trt en güzel çağını yaşıyo bence yayınladığı filmlere bakın da konuşun.tek yönlü bakmayın derim.tabii ki televizyonda reytingi yüksek olan şey kalır diğerleri gider.rekor kırcaklar diye zorlamak çok saçma.
  • feyzasal • 13 Eylül 2005 00:00 • #612228
    haa bakın işte adamlar aynı formatta başka bi program koycaklarmış zaten.şimdi çıkarsa karşınıza daha güzeli laflarınız ve tahminleriniz boşa gitmeyek mi? o kadar sataştınız trt ye devlete, daha nicelerine.
    herşeyi kavga gürültüyle halletmeye alışmış adamlar var tabii.sövmek,küfretmek insanın boyunu mu uzatıyo da garaj ahalisi bu kadar meraklısı olmuş.
  • feyzasal • 13 Eylül 2005 00:00 • #612229
    yazdıklarım birilerinin hoşuna gitmese de ve ne tür cevaplarla karşılaşacağımı az çok tahmin etsem de(umarım yanılıyorumdur) bu da benim fikrim söylemem lazımdı.aralarda farklı düşüncelerin olması yorumlara tazelik getirir.
  • Infernal • 13 Eylül 2005 00:00 • #612230
    Arkadaş "underground" ne demek bilir misin dilimize yerleşmiş sıkça kullandığımız bir kelimedir bilmiyorsan da öğren yeraltı yani göz önünde olmayanı ifade ediyor.Ben hır ve ötesi,atina,korun s.o.ğ.a.n falan dinlicek olsam açarım dırim mirim em tivi ,halk müziği sanat müziği dinlicek olsam açarım TRT2 orda sabahtan akşama var,yani senin dediğin şeyleri izlicek yerin var bari örneği tek olan şeyler söz konusu iken böyle çamur atma.10-15 senelik izleyicisi değilim ama cuma günleri dönem sırasında underground olan ne varsa o ekrandaydı bulamadığımızı izler bilemediğimizi öğrenirdik.Ayrıca bi başka yönü alışkanlıktır anlayabilirmisin bilmem ama şöyle açıklıyayım elimde mp3'ü var diye orjinal 86 çıkış Reign in Blood-Slayer kasedini atmıyorum.

feyizal,yufka açarken ve kapi ardi alınırsanız bilakis sevinicem!
    (nick kanal grup isimleri az bişey değişmiştir)
  • totake • 13 Eylül 2005 00:00 • #612231
    bırakın abi... reytingmiş..17 yıl önce reyting mi vardı...ki şu zamanda 1-2 saatlik değil 2-3 günlük müzik festivallerinin düzenlendiği(iyiliği kötülüğü tartışılır) Rock-metal müziğin büyük gruplarının akın ettiği şu türkiyede çağdaş bi televizyon yöneticisi olarak düşünebilselerdi bu programların daha çok reytng yapıcağını bilirlerdi.. ki bence rockmarket reytingi çok yüksek olan bi programdı.sadece burdaki yazılara bakarak da bunu anlayabilirsiniz.neden kaldırıldığını sorgulamamız gerek.
    17 yıl önce ki yöneticilerin göstermiş olduğu cesareti 2005 yılında gösteremedi bu çağdışı trt yönetimi..
    türk sanat müziği, türk halk müziği,klasik türk müziği bunlara kimsenin laf söylediği yok. türkiye topraklarında doğmuş herkesn kulağında bu müzikler yer etmiştir.ben dinlemedin,hiç bilmiyorum diyen bence yalan söylemiş olur.bu tamam.ama bunlar zaten trt 3 de trt 4 de 5 de 10 da 15 de hergün yayınlanıyor,şu anda bile açsanız trt nin bi kanalında mutlaka vardır türk sanat müziği ya da türk halk müziği.tamam olsun ne güzel ama rock markette olsun..trt 1, 3, 4 de bu programlar nekadar reytng alıyorsa rock markette (haftada 1 gün 1 saat yayınlanmasına ve yöneticilerin çok sevdikleri için hangi gün yayınlanıcağı daha önceden kestirilememesine rağmen)okadar reytng alıyordu.eğer konu reytngse.
    neyse.rock marketi güzel hatırlıyalım ve uğurlayalım.çünkü geri geleceğini sanmıyorum.yerine geleceği söylenen,varsayımlar üretilen(tabi gelirse)programında ROCK MARKETİN ,Şener Yıldızın ın yerini asla dolduramayacağını biliyoruz.Üzgünüz...
  • RM-USS-T • 15 Eylül 2005 00:00 • #612233
    Bu olay hazin bir olaydır. Tepkilerde dengesizlik yaratmıştır çünkü üretenlerin emeğine saygısızlık yapılmış, tüketici de adam yerine koyulmamış, konu ile ilgili yetki ve söz sahibi kurum yetkilileri tarafından resmi bir açıklama dahi yapılmadan ilgili insanlarla alay edilircesine bu program, sessiz sedadız katledilmiştir.

Şimdi ne olacak? : Tabi ki bu olay eğer tepkiler bir netice vermez ise hafızlardan silinmeyecek ve nefretle, üzüntüyle anılacaktır.

rockmarket.net ve rockmarket.org nedir? :

rockmarket.org - 1998 'de trt de yayınlanan rockmarket programından esinlenen ve istanbul'da yaşayan bir grup araştırmacı tarafından kurulmuş bir site ve sohbet kanalıydı, geçen zaman içerisinde araştırmalar gelişti ve bu gün bizler ses teknolojileri ile uğraşıyoruz. Fakat rockmarket.org 'un TRT ile veya sayın Şener Yıldız ile hiçbir ortaklığı şu ana kadar olmamıştır. Kendisini şahsen tanıyan tek arkadaşımız bulunmaktadır ve kendisi ile en son 6 yıl önce görüşmüştür.

Bu hazin olayı duyar duymaz bizler konuyu yaymak için elimizden geleni yaptık ve sayın Şener Yıldız ile iletişime geçmeye çalıştık, fakat henüz bir iletişimimiz söz konusu olamamaştır.

Rockmarket.org'a isim benzerliği ile atılan üzüntü ve taziye mesajları iletişime geçebildiğimiz anda sayın Şener Yıldız ve ekibine iletilecektir.

rockmarket.org - istanbul 15-Eylül-2005 Perşembe