Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Market Yayından Kaldırıldı !

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Rock Market Yayından Kaldırıldı !
  • kalipardi • 17 Eylül 2005 00:00 • #612234
    kör öldü badem gözlü oldu lan...
  • halimiz duman • 20 Eylül 2005 00:00 • #612235
    abi devamlı takipçisi olmasamda gördümmü gördüğüm yerden sonuna kadar izliyordum tuh be yazık oldu...:(
  • Guns and Rows • 24 Eylül 2005 00:00 • #612236
    Ne kadar safmışım...
    Açıkçası bu programı ben de seyretmemeye başlamıştım. Ama Google'da RockMarket'in mailini bulmak için arama yapıyim da programın çok böğürtülü müzik çaldığı benim istek yapacağım 80-90'ların gruplanın şarkılarından her hafta bir tane çalarlarsa daha şevkle dinleyeceğimi yazacaktım. Bir de ne göreyim Google'ın her satırında Rock Market kaldırıldı yazıyor... Hatta TRT'nin bu programın saatini daha uygun zamana almasını, pazar günleri eskiden klasik müzik konserleri çıktığı gibi şimdi de Skid Row, Metallica, Guns'n Roses, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Roxette, Quenn, Blondie, Overkill, Elvis Pressley, Beatles, Eric Clapton, Duran Duran, Aha, Europe, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Rolling Stones, Beach Boys, Rod Stewart, Scorpions, Bee Gees, Evanescence, Rasmus, Seether, Santana, Barış Manço ve daha Rock ve türevi ne kadar grup varsa konserlerinin gösterilmelerini isteyecektim. Sebastian Bach Türkiye'ye gelmiş haberimiz yok, bunları haber verecek bir program isteyecektim. Hayaller aleminde yaşıyormuşum. Daha istek yapacağımız merci de kalmadı...
    TRT'ye sormak lazım. Sizi ne zaman özelleştirecekler diye. Diğer kanallardan ne yönden üstünlüğünüz veya farklılığınız var denilince insanın aklına gelen tek şeyi yayından kaldırdılar. Herhalde piyango çekilişleri sadece ve sadece TRT'de diye rating ararlar (Milli piyango özelleştiğinde o da olmayacak).
    Hayırlı olsun, kına yaksınlar.
  • coolaktifgirl • 24 Eylül 2005 00:00 • #612237
    ağlamak istioyorum cidden.bu ne saçmalıktır ya.trt en güzel programını nasıl kaldırır ortadan,eşi yokki bu programın.5 yıldır müzik kültürümü geliştirmeme yardımcı olan program yok artık,bu çok üzücü :((( keşke mail dışında da yapabileceğimiz bi şeyler olsa.ama böyle bi yönetime sahip olan bu kanalda böyle bişey olması da hiç şaşırtıcı değil doğrusu
  • sweet_amber • 26 Eylül 2005 00:00 • #612238
    ya saçma sapan iş yapmasınlar.en baba tv programdır rock market ya.onuda kaldırırlarsa biz rockseverler nerde klipleri izlicez.ya gidin kral tv yi tatlıses tv yi kaldırın yayından bunedir böyle bune odunluktur kardeşim bune ne antipati böyle rock müziğine karşı.peki kaldırıp ne koycaklarmış onun yerine dinimzi öğrenelim pekiştirelim?görsel olarak dinimiz böyle programlarmı koycakmış artık.
  • Freightliner • 9 Ekim 2005 00:00 • #612239
    istedikleri nedir? herkesin tasavvuf müziği dinlenmesi mi? böyle şeyler yapmaları halkı kendilerinden daha da çok soğutuyor ve soğutacak da... ömürleri uzun olmayacak. kendi kendilerini öldürüyorlar. gülüp geçmek lazım. farkında değiller, düşünemiyorlar. birazcık akılları olsaydı yapmazlardı. ama kızmayın; tanrı akıl dağıtırken onları esgeçmiş.... onlar ne yapsınlar(!)????
  • crimson king • 11 Ekim 2005 00:00 • #612240
    Abi 17 senelik rock market oldu sana çıngırak pardon çıngırock.Format aynı yayınlanan klipler aynı,madem rock market niye yayından kaldırıldı.
    Tek fark ebru incinin bıdı bıdı konuşup grupların kazandığı altın plakları sıralaması.
  • Fire2001 • 16 Ekim 2005 00:00 • #612241
    Arkadaşlar hiçbir program sonsuza dek yayınlanacak diye bir kural yoktur. Ben yıllardır rock marketi izliyorum ama hep daha iyisi olabilir yorumunu yapıyordum kendime. Çok sıkıcı monoton gelmeye başlamıştı. Yenilik her zaman iyidir. Yöneticiler de bunu düşünmüş olmalı bence. Geç bile kaldılar aslında... Yeni başlayan program (Çıngırock) daha fazla grup bilgilerine yer veriyor. Gruplar ve klipler yeni. Sunucu (Ebru) daha canlı ve bilgili. Bence rock marketin neden kaldırıldığını sorgulayacağımıza yeni programın daha uygun bir saate alınmasını ve süresinin uzatılmasını, ayrıca programda yer verilen klip bilgilerinin e-mail ile tarafımıza ulaştırılmasını vb. yetkililereden isteyebiliriz. Gece yarıları yarasa gibi bu programı beklemek gerçekten zor.
  • metalizm lover • 26 Ekim 2005 00:00 • #612242
    igrenc herifler kaldirmasalar sasardim sizin ben zihniyetinizi.........
  • NORMALkerem • 1 Kasım 2005 00:00 • #612243
    "emeğe saygı"dan bıktım artık. garip garip gruplar, "cover demosu" diye saçma sapan şeyler yapıyolar. "höst!" diyince emeğe saygısız oluyoruz. bir kere herkes müzik yapmak zorunda değil; gerçekten beceriksiz ve kafasızsan kötü bir müzik yapıyor olabilirsin. ben de itin g.tüne sokarım böyle adamı. doğru düzgün bir emek de yoktur zaten böyle kötü işlerin içinde genelde. rok camiası 5 dakkada gelişigüzel afiye olsun diye yazılmış şarkı sözleri ve la-sol-fa akorlarla oldurulmuş şarkılarla dolu. sonra bu dandikliği alıp bir stüdyoda 10 saatte ince ince kaydedince "uğraşmış yapmış" denir; ama aslında "gelişine yapmış"tır. sırf birisi bir parça zamanını harcadı diye dandik şeyleri başımın üstüne koymayacağım. kötüyse kötüdür, sebebini de belirterek eleştrimi yaparım. hele de rok müzik, ben de rokçuyum diye rok şarkılarına torpil geçmek yapacağım son şey. ben müzisyenim ve dinleyiciyim. parçaya, parça olarak bakarım en önce.

arabesk ve rap dışında her müziği yaparım diyen ne kadar rokçu olduğunu siz de bilirsiniz. o arabesk dediğiniz etrafınızdaki herkesin dinlediği müziktir, komşuna yabancısın demektir. bi düşün bakalım neden herkes bunu dinliyor? başka bir tarafta rok müzik ingilizce mi türkçe mi olur? gibi anlamsız tartışmalar yaşanıyor. sonra duman diye birşey çıkıp yine 2 akorla arabesk rok yaparak piyasayı katlıyor. rok market sevenler etraflarında olan biteni fark etmiyorlar, kaldırılma zamanı geldiğinde; "aaaaa nooldu yaw?"

Şu anda TRT'nin durumu budur. Hiçbirşey yapmayan binlerce çalışanı vardır. 17, 27 ya da 7 yıl önce işe alınmış olabilir bunlar. Avrupa birliğinin dayatmalarının çoğunu desteklemesem de, TRTnin düzgün işletilen bir kurum haline getirilmesi istenmektedir. "Aksi takdirde özelleştirin" Bu adam 17 yıllık tahtında oturup(döşek olur bununkisi olsa olsa) yeni çıkan klipleri az biraz takip edip, 1 saatlik, izlenmeyen bir program hazırlıyordu. buna karşı çıkmak ancak, programın gerçek değerini benzerleriyle yanyana koyup belirleyerek değil, anılarından, birtakım duygusal bağlardan vs. yola çıkarak gerçekte olmayan bir değeri programa değer atfederek olur. güven erkin erkal gibi bir ortam faresi de bunun gibi kankalık, eski tayfa, sıkı adam... gibi hitaplarla hala ayaktadır.

aynı düşünce biçimiyle: "old school is cool" diyen bir adam var bir de. eski mi iyidir yeni mi? şunu söyleyeyim: sanata böyle genellemelerle yaklaşmak kötüdür. eskiden de iyi şarkılar vardı, şimdi de var.

bu arada müzik videosu izlemekten hoşlanan bir insan değilim. gerçekten hoşuma gittiğini söyleyebileceğim çok fazla da klip görmedim. ne number1'a bakarım ne MTV'ye. arada gülmek için kıral'ı açarım ama. müzik videosu dikkati müzikten uzaklaştıran birşeydir bence. ama müziğin reklamıdır, bu da popülerleştirmenin bir biçimidir. charlie parker, takım elbisesini giyer, efendi gibi durur aletini çalardı. ama rocknroll'la birlikte parlak elbiseler ve senkronize hareket eden brass ekipleri çıktı. charlie parker bunu dinledi: "nasıl yani hep si majörden mi çalıyor?" dedi. sonra gitti ve öldü. belki zamanı gelmişti. rocknroll da başka bir heyecan getirmişti. gençlere daha kolayca konuşma ve kendilerini, heyecanlarını ifade etme şansı vermişti. bunun her yönden bir düşüş, bir alçalma olduğunu söyleyemeyiz. rok market için bunu hiç söyleyemeyiz. çünkü eninde sonunda oradan buradan klip seçip ardı ardına yayınlayan bir program en nihayetinde. piyasa takibinden başka bir emek gerektirmiyor.

bu guiness saçmalığına hiçbirşey demiyorum zaten. dimes rekorlar kitabına girsek daha iyi.(içi dışı meyve dolu)

bu arada bütün bunlara rağmen burada kimsenin fikrini bir parça değiştiremeyeceğimi biliyorum. değiştirsem ne olacak ki aslında? neyse aklıma geldi yazdım işte.. off hem de kaç sayfa.