Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BarışaRock 2007 @ İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: BarışaRock 2007 @ İstanbul
  • cams_crow • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630990
    her sene aynı şeyler niye dönüyorki?!anlamıyorum..organizasyonun mantar olduğu biraz ortada..tam amacına ulaşamıyor!ama bu demek değilki gitmemek gerekiyo veya destek vermemek gerekiyo..birkaç 'MTV' şakrabanını yüzlerce milyon verip seyrediceğime,barışarockta bülent ortaçgil,bulutsuzluk özlemi,yaşar kurt gibi isimleri belli bi amaç için gidip izlemeyi tercih ederim..herkesin kendi fikri ama birazdaha uğraşılırsa ve gerçekten ticari kaygılar ortadan kalkarsa barışarock amacına ulaşcaktır..
    'başka bir dünya mümkün'..
  • jonathan544200 • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630991
    bilen varsa bu hangi kanalda yayınlancak Hipnozu izlemek isterim canlı performanstada iyilermi...
  • b-shvpya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630992
    Hala gerçeği yazın diyorsunuz orda o kadar kişi sahne almışken o kişi neden diğer hiç bir grup sahnedeyken değilde o kişi sahnedeyken o bayrağı çıkartıyor?Art niyeti yanlış yerlerde arıyorsunuz.Ben tam da o anda bayrağı çıkartan kişide ararım art niyeti.Sahnedeki kişi rahatsız oldu olmadı bilinmez ama olmamaya çalıştıysada festival amacından dolayıdır.Ama niye şimdi bu bayrağı çıkarttı diye çokta insanı bir şekilde düşünebilir.Niye bu kadar insanların ne düşüneceği konusunda duyarsızız ve art niyeti onlar böyle düşünür diye onlarda ya da çocuğa müdahale edenlerde arıyoruz.Hayır sürekli en baştan beri alıp bayrağı çıkartmış olsa tamam ama o anda çıkartan adamın amacı dediğim gibi belli sanırsam.Hem madem o kadar saygı duyuyor bayrağına seviyor ya bayrağını öyle orda çıkartıp sallıyor saygı duyduğu bayrağını neden başkalarına saygısızlık yolunda kullanıyor?bu mu onun bayrağına sahip çıkışı?neden onu anlamsız şeylere alet ediyor.Bayrağına saygı duyan adam orda o şekilde bayrağın değerlerini ve gerektirdiklerini göz ardı ederek kendi amacı doğrultusunda davranmaz.Bayrak konusunda duyarlı bir insan orda onu kendi çıkarlarını, öfkesini göstermek sahnedeki kişiyi rahatsız etmek amacıyla kullanmaz.Diyelim ki art niyetli bir şekilde çıkarmamış o zaman da bunu ibir şekilde ifade ederdi ve ordaki topluluk zaten bunun farkına varıp müdahele edebilirdi ne kadar az bir topluluk vardı densede böyle görünmesinin sebebi sadece bazı kişilerin sessiz kalmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Biraz cesaret olsaydı eminim orda çok büyük bir coğunluk oluşturulur ve çocuğa müdahale edenlere engel olunabilirdi.

Daha öncedende dediğim gibi bilinçsiz bir kesim olabilir o kesime suç atılcağına ve bu sebeple karalama yapılcağına o kesim biliçlendirilmelidir.Köstek oluncağına artık biraz destek olunmalıdır.

Bu seneki bayrak kosundaki fikirlerine gelince baltalı ilah böyle birşey gayet olası ve mümkün tüm festival boyunca orda bayrak durcaksa niye olmasın tabi ki de ama sadece belli başlı gruplar çıktığında art niyetli bir şekilde bayrak çıkartılırsa işte o zaman asıl bayrağımıza saygısızlık yapmış oluruz ve amaçla celişinilir.Bu fikrinizi daha yetkili kişilerle diyolaga geçerek dile getirirsen eminim olumsuz cevap almıcaksın niyetinin art niyetli olmadığını düşündükleri sürece.Kim niye istemesinki bayrağın orda dalgalanmasını bu gayette zaten bende dahil olmak üzere her Türk vatandaşının seve seve isteyebileceği ve gururla yapabileceği birşey.Bize düşen zaten onu hak ettiği gibi taşıyabilmek ve bu konuda bilinçli davranmak kendi amaçlarımız doğrultusunda değil bayrağın gerektirdiği gibi davranmak onu hiçbirşeye alet etmeden temizliğini kaybettirmeden onu koruyabilmek.
    ki sınıf insan gidiyor artık buraya, cehalet içerisinde olup orada ne haltlar olduğunu bilmeyen, hiyanet içerisinde olup orada bi haltlar karıştırmaya giden... yazık, ne kemikler sızlıyor sızlayacak...
    23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: funq

Sen yapılanların hiyanet olduğunu düşünüyorsan asıl sana yazık!Bu kadar duyarsız ve umursamazsınki demek sana hiyanet gibi geliyor.
    Barisarock'ta her nota, her ses, her slogan, her caba Bushgillere karsi.
    Barisarock'ta bütün melodiler, savaşa, isgale, isgalciye karsi.
    Barisarock hayatlarimizi tahakküm altina alanlara karsi.
    Senin bundan anladığın hiyanetse kimin tarafında olduğun ve kimin hiyanet içinde olduğu belli!
  • Tabbing • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630993
    işte tabbing aynen senin dediğin gibi evinde oturup tv seyrederek sende alet oluyosun hiç bir tepki göstermeyerek bir şeylere çünkü bir amacın yok.. karşı duruş olduğunu belirt ama hiç bir şey yapma buda bir alet olma şeklidir.. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen zihniyeti elbet bir yılan gelip sokar birgün.. ondan sonra ne olduğunu daha iyi anlar bu zihniyet..
    22 Ağustos 2007 Çarşamba | Yazan: OyuncakDunya

birincisi ben evimde oturmuyorum şu anda işyerindeyim ikincisi tv izlemem çok fazla ama ülke gündemini sizden fazla ve objektif olarak takip ederim.ayrıca karşı taraf olduğumu rock-a festivalinde sahne alarak(child in mould) gösterdiğimi düşünüyorum.rock-a barışarock ın da desteklediği bi festivaldi.neyse fazla uzatmayalım.ben ancak ve ancak kendime alet olurum bazı politik çevrelere veya para babalarına değil.amacım olmadığını söyleyerek haddini aşmışsın.sakın beni rock ın kok a giden veletlerden sanma o zaman daha da çok haddini aşmış olursun.gidin eğlenin barışarock ta zıplayın coşun ama şunu bilin bu ülkenin hiçbirşeyini değiştiremezsiniz çünkü birşey üretmiyorsunuz...
  • OyuncakDunya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630994
    ayrıca karşı taraf olduğumu rock-a festivalinde sahne alarak(child in mould) gösterdiğimi düşünüyorum.rock-a barışarock ın da desteklediği bi festivaldi.

tabbing içinde olduğun çelişkili durumu anlamakta zorluk çekiyorum.. barışarock'ın destek verdiği bir festivalde sahne almışsın çok güzel ama barışarock hakkında çok farklı düşünüyosun.. bu ne pehriz bu ne lahana turşusu durumu var yani ortada.. herneyse şunu unutmaki kimse kimseye zorla bir fikri veya düşünceyi empoze etmeye çalışmıyor orda.. herkes bazı temel konularda hemfikir daha öncede bahsettiğim gibi barış, küresel iklim değişiklikleri vs gibi düşüncelerin etrafında toplanmış insanlar ve kendilerince seslerini duyurmaya çalışıyorlar.. bunda yadırganıcak bişey yok.. ama herkesin de görüşüne saygı duymak gerekir istemeyen beğenmeyen gelmez veya desteklemez bu herkesin kendi bileceği iş ama destek olmasını beklemediğimiz insanlar köstek konumunda karşımıza çıkmaya çalıştıkları zaman gerekli cevabıda veriyoruz burdan ya da başka forumlardan..gelirsin veya gelmezsin desteklersin veya desteklemezsin bu hiç önemli değil bizim için ama burda yeni gelicek olan arkadaşları söylemlerinle pasifize etmeye çalışman doğru değil.. üretmeyen insanlar olduğumuzu söylemişsin ordaki sergilerden, tiyatro topluluklarından, sinema atölyelerinden haberdar olmadığın belli.. devrim her bireyin kendi içinde yaşaması gereken bir olgudur ve barışarock hiç bir şeyin değiştirilemeyeceğini düşünen insanların inadına 5. senesinde her yılki coşkusuyla yarın başlayacak.. Saygılar
  • kare-te • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630995
    aynı hamam aynı tas hep aynı hep aynı
  • baltalı ilah • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630996
    Böyle bir olayın gerçek olup olmadığını ima etmeye çalışmıyorum, bende geçen sene ellerinde Türk Bayrağıyla dolaşan insanları gördüm, yani gayet doğal bir durum, her Türk göğsünü gere gere Türk Bayrağını taşır ve taşımalıdır, bende busene o alanda Türk Bayrağıyla dolaşcam. Müdahale edenler azınlıktaydı diyorsun ve bu azınlık neden sesini yükseltmedi neden??? Herkese açık olan bu festivalde tabi ki art niyetli kişiler çıkabilir ve bazı pürüzler olmuş olabilir fakat böyle bir BARIŞ harekatınıda karalamamak gerekir.
    23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: gökhanca

Tabi orada ortamı yaşamadan müdahale edin demesi kolay.
    Sahnede Suriyeli kürt türkü gurubu varken ortada metalci falan yoktu öğle saatleriydi herkez çadırlarındaydı. ve sahnenin sağ tarafında geride 150 - 200 kişilik ellerinde uzun sopalar ve üzerlerinde kızıl bayraklar takılı MMarksist gurup vardı. Bayrağı açan genç sahnenin sol tarafındaydı, aralarında en az 100 metre vardı. Zaten niyetleri sopalardan anlaşılacağı gibi olay çıkarmaya hazırlıklıydılar ve bekledikleri anı yakalamanın mutluluğuyla gencin etrafını sardılar önce biraz tedirgindiler ama çevreden kimse cesaret edip bu guruba karşı organize olamayınca çocuğu sürükleyerek çıkışın oraya doğru sürüklemeye başladılar, ve gerisini göremedim çocuğa ne oldu bilmiyorum. Eğer karşı bir müdahale olsaydı o organize olmuş gurup ellerindeki o sopalarla az sayıdaki kişiye unutulmaz bir dayak atardılar. umarım neden müdahale edilmediğini anlamışsındır.
  • hope_lives • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630997
    daha önce yazıldı mı bilmiyorum tüm yorumları okuyacak kadar zamanım yok ama DİSK tüm işçileri barışarock a davet etmiş :D
    http://www.ntvmsnbc.com/news/418067.asp
  • Soulforger • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630999
    Baltalı İlah , sana yazmak istediğim bir şey var. Ama sadece eş-dost listenden mesaj alman yüzünden yazamıyorum :) Eğer bir şekilde onu çözebilirsen memnun olurum :)
  • seden88 • 24 Ağustos 2007 00:00 • #631001
    Barışarock'a gidiş için Ankara Barışarock İnisiyatifi bir gidiş organize ediyor.
    Otobüs fiyatları Kişi başı gidiş dönüş 25 YTL.
    Yola çıkış Perşembe gece.
    Dönüş Pazar gece.
    ayrıntılı bilgim yok ama aşağıdaki adresten birşeylere ulaşabilirsin.
    www.barisarock.org
    23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: b-shvpya

sağol,iyiymiş aslında.ama gidemedik .. :/