Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BarışaRock 2007 @ İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: BarışaRock 2007 @ İstanbul
  • b-shvpya • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630968
    Festivalde bu kadar takılıp kalmanın bir manası yok dediğim gibi sadece araç, orada gereksiz insanların dşında pek çok bu konuda bilinçli insanında var olduğunu düşünerek ve bu insanlarla diyaloga girerek yapılmak isteneni kavrayabilirsin, ama eğer amaç hala size ulaşmadıysa festival dışı etkinliklere katılarak ulaşması konusunda bir yol çizebilirsiniz.Şu an belki belli bir kitleye ulaşıyor amaç ama bu kitle eminim yapılan faaliyetlerle insanlar bilinçlendirilerek genişleyecektir.
  • zeyna007 • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630969
    Türk bayrağı açan ve dayak yiyen bir genç görmüş televizyonda... Her gördün habere inanma ya da inan senin tercihin...Her festivalde kavga çıkar fakat bazı para babaları var, bunların taraflı tv kanaları vardır, bu para babalarının işlerine gelmeyen herşeyi çarpıtırlar, sen tv de izlediklerine inanmaya devamet...

bu olay televizyonların abartması değil olay yaşandığında ben ordaydım herşeyi gördüm sırtında Türk bayrağıyla konser alanına doğru ilerleyen bir genç güvenliklerin müdahalesiyle yaka paça uzaklaştırıldı. daha sonrada sahneden uzak bir yerde bayrağı bir ağaç dalına astı. fakat ağaç dalındanda bayrak indirildi.

gidipte kuzey ırakta bir türk bayrağı açıp yaşasın en büyük Türkiye diye slogan atıldığında o adamı orda şeyinden yani kafasından tavana asarlar.Konserde bayrak açmakta neymişki..Bunu Barışarock'ı kirletmek için kullanmışsınız.

barışarock'ın yapıldığı alanı kuzey ırak olarak görmenize şaşırdım. Türkiye sınırları içinde bir konserde bayrak görmeye niye tahammül edilemediğini anlamıyorum ayrıca bayrak açan kişi slogan filanda atmıyordu. ayrıca 2005de Manowar konserindede Türk bayrağı açıldı. üstelik gurup tarafından öpülerek sahneye asıldı.

Ayrıca rock felsefesi dayatmalara karşıdır ve barışrock bir dayatmadır
  • b-shvpya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630970
    Bayrağı indirmesini istiyorlar. İstiyorlar çünkü o bayrağı açıldığı zamanlama ve konum hiç uyuşmuyor. Şunu demek istiyorum Kürtçe şarkılar söyleyen bir grup var sahnede. Onların 5 metre önünde gözlerinin içine sokarcasına bayrak açmak bazı hassas noktaları uyarabilir. Sahnedeki insan bunu saygısızlık olarak da görebilir. Sahnedeki Koma Revşen'i dinlemeye gelen insanlar da o bayrak açılmasından rahatsız olabilirler. Kaldı ki bu çok olası bir durum. Alkol tüketilen bir ortam ve insanlar çabucak cesaretlenebiliyor, kendini kaybedebiliyor. O yüzden bayrak açan çocuğun daha fazla tepki almaması ve çıkacak muhtemel bir kötü olayın önüne geçilmesi istenmiştir. Bence doğru olan yapılmıştır. Herhangi bir bayrağa saldırı, bayrağı yırtma olmamıştır.

O festivale binlerce insanın geldiği kesin bilgi olarak elimizde. Her türlü görüşten insanlar bunlar ve herkesin görüşüne saygı duyulmak zorunda. Herkes orada kendini, kendi düşüncelerini ifade etmekte özgür; ama başkalarının haklarına saygı duyarak.

Şöyle olsaydı : O kişi Moğollar sahnedeyken, Erdal Bayrakoğlu sahnedeyken... o bayrağı açmış olsaydı sanıyorum kimse rahatsızlık duymazdı, değil mi? Başta dediğim gibi konum ve zamanlama doğru değildi.

Ayrıca dayatma konusuna gelince; Müzik, duyguların notalara vurumudur.Yaşadığım coğrafyada insanları katletseler, savaş olsa, insanlar sömürülse, vergi kaçırılsa, mafya almış başını ve esnafı sömürmekteyse, gençler uzun saçlı küpeli diye tutuklansa, 70 yaşındaki annemlere polis lambır lumbur tekmelerle girse .........
    Bunlar beni hüzünlendirip delirtmek dışında bişey yapmaz ve o coğrafyada yaşayan bir genç olarak buna bir son demek ve barış istemek gibi samimi bir duyguyla yola çıkar ve bunu müzikle dısa vururum. Anlattığım nefreti rock müzikle, anlatarak tatmin olurum. İçimdeki öfkeyi, bu konudaki samimi hislerimi en iyi belkide bu şekilde anlatırım. Şimdi anladınız mı rock müzikte neden siyaset vardır? Siyaset+rock diye birşey yok. Sadece sosyolojik olgular insanların hislerine yön vermiştir. Rock müziğinse eleştirel yönü buradan gelmektedir.
  • delik beyin • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630971
    Yaşadığım coğrafyada insanları katletseler, savaş olsa, insanlar sömürülse, vergi kaçırılsa, mafya almış başını ve esnafı sömürmekteyse, gençler uzun saçlı küpeli diye tutuklansa, 70 yaşındaki annemlere polis lambır lumbur tekmelerle girse .........
    Bunlar beni hüzünlendirip delirtmek dışında bişey yapmaz ve o coğrafyada yaşayan bir genç olarak buna bir son demek ve barış istemek gibi samimi bir duyguyla yola çıkar ve bunu müzikle dısa vururum.
    23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: b-shvpya

yanlış yoldasınız, sağ yanağınıza tokat atana sol yanağınızı dönmeyin..
  • delik beyin • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630972
    Bayrağı indirmesini istiyorlar. İstiyorlar çünkü o bayrağı açıldığı zamanlama ve konum hiç uyuşmuyor. Şunu demek istiyorum Kürtçe şarkılar söyleyen bir grup var sahnede. Onların 5 metre önünde gözlerinin içine sokarcasına bayrak açmak bazı hassas noktaları uyarabilir. Sahnedeki insan bunu saygısızlık olarak da görebilir. Sahnedeki Koma Revşen'i dinlemeye gelen insanlar da o bayrak açılmasından rahatsız olabilirler. Kaldı ki bu çok olası bir durum. Alkol tüketilen bir ortam ve insanlar çabucak cesaretlenebiliyor, kendini kaybedebiliyor. O yüzden bayrak açan çocuğun daha fazla tepki almaması ve çıkacak muhtemel bir kötü olayın önüne geçilmesi istenmiştir. Bence doğru olan yapılmıştır. Herhangi bir bayrağa saldırı, bayrağı yırtma olmamıştır.

O festivale binlerce insanın geldiği kesin bilgi olarak elimizde. Her türlü görüşten insanlar bunlar ve herkesin görüşüne saygı duyulmak zorunda. Herkes orada kendini, kendi düşüncelerini ifade etmekte özgür; ama başkalarının haklarına saygı duyarak.

Şöyle olsaydı : O kişi Moğollar sahnedeyken, Erdal Bayrakoğlu sahnedeyken... o bayrağı açmış olsaydı sanıyorum kimse rahatsızlık duymazdı, değil mi? Başta dediğim gibi konum ve zamanlama doğru değildi.

Ayrıca dayatma konusuna gelince; Müzik, duyguların notalara vurumudur.Yaşadığım coğrafyada insanları katletseler, savaş olsa, insanlar sömürülse, vergi kaçırılsa, mafya almış başını ve esnafı sömürmekteyse, gençler uzun saçlı küpeli diye tutuklansa, 70 yaşındaki annemlere polis lambır lumbur tekmelerle girse .........
    Bunlar beni hüzünlendirip delirtmek dışında bişey yapmaz ve o coğrafyada yaşayan bir genç olarak buna bir son demek ve barış istemek gibi samimi bir duyguyla yola çıkar ve bunu müzikle dısa vururum. Anlattığım nefreti rock müzikle, anlatarak tatmin olurum. İçimdeki öfkeyi, bu konudaki samimi hislerimi en iyi belkide bu şekilde anlatırım. Şimdi anladınız mı rock müzikte neden siyaset vardır? Siyaset+rock diye birşey yok. Sadece sosyolojik olgular insanların hislerine yön vermiştir. Rock müziğinse eleştirel yönü buradan gelmektedir.
    23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: b-shvpya

ne yani? kürtün olduğu yerde türk bayrağı açılamaz mı? üstelik bayrağı açmak isteyen çocuğu tartaklayarak uzaklaştırmak ve uzağa dikilen bayrağı indirmek de neyin nesi? kusura bakmayın ama bayrağa böyle saygısızlıkların yapıldığı bir festivale adımımı atmam, attırmam. heryerde de eleştiririm. burası benim ülkem, benim bayrağım. istediğim yerde açar sallarım. karışanın da ağzının payını veririm!

madem herkesin görüşüne saygı duyulmak zorunda, ya türk bayrağını açan çocuğa karışmayacaksın, ya da diğer görüşlerden olanları rahatsız etmemek için festival alanı içerisinde slogan atmayacaksın. birine karışır diğerine karışmazsan buna çifte standart denir.

bayrak açılırken konum veya zamanlama yanlışlığı diye birşey olamaz. hepimiz bu ülkenin insanıyız, bu bayrak bizim bayrağımız ve hepimiz saygı duymak zorundayız! duymayanın da burda işi yok. türk kürt ayrımı yapılmamasını isteyen, hepimiz kardeşiz diyen adamlar açılan türk bayrağından rahatsız oluyorlarsa ideolojilerini baştan gözden geçirsinler lütfen. o bayrak öpülüp sahnenin en güzel yerine asılmayı hakediyor. tartaklanarak uzaklaştılıp, asıldığı uzak ağaç dalından indirilmeyi değil. o senin özgürlüğünün simgesi!

rockta siyaset olması konusuna birşey demiyorum. tabi ki olacak bu rock ın doğasında var. ama adam gibi siyaset yapın. neyi savunduğunuzun, nasıl savunduğunuzun farkında olun. ayrıca sana yapılan haksızlıklara karşı barış istiyorum cümlen hakkında aşağıda bişeyler yazdım.
  • Malbora • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630974
    yahu biraz daha iyi kullanın şu görevinizi haber müdavimleri..adamlar ırkçılık yapıyor ve amerikancı olarak suçlanıyorum onların yorumları silinmiyor benimki neden siliniyor?
  • b-shvpya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630976
    Bayrağı istediğin yerde sallama hakkına laf ettiğimi sanmıyorum.Bizde Türk vatandaşıyız ve tabi ki de bayrağa saygı duyuyoruz. Orda yapılan müdahalede bir art niyet olmadığını söylüyorum hani diyorlar ya bayrağı sallayan çocuğu ordan alıp götürmenin altındaki art niyet nedir art niyet falan yok o müdahelenin sebebi alkol kullanılan bir ortam olması sebebiyle huzursuzluğa yol açmamak.Belli ki müdahale eden kişiler sahnedeki kişinin bunu yanlış anlayabileceğini düşünmüşler.(doğru ya da yanlış).Yanlış anlarlar mı anlamazlar mı bilinmez onları bu konuda yargılamak saçma ve mantıksız ama tahminimce öyle bir organizasyonda onlarda hoş karşılarlardı yalnız yinede tedbiri elde tutmak için böyle bir müdahale yapılmış kimileri tarafından.Olay gayet açık ve net.Onun dışında isteyen ne yapıyorsa yapsın kimin ne kadar umrunda(?)

yanlış yoldasınız, sağ yanağınıza tokat atana sol yanağınızı dönmeyin.. 23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: delik beyin

Ayrıca doğru yol bu şekilde kimseye zararı olmadan duyguları belirtmek değilse nedir?

neyi savunduğunuzun, nasıl savunduğunuzun farkında olun 23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: delik beyin

Biz neyi savunduğumuzun ve nasıl savunduğumuzun farkında ve bilincindeyiz bilinçsiz bir kesim olabilir ama bu kesim yüzünden diğer kişiler vs yapılan etkinlikler suçlanmamalıdır suçlamak yerine bilinçsizler bilinçlendirilmeye çalışılmalıdır!
  • b-shvpya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630977
    Ayrıca Malbora arkadaşımıza katılıyorum neden bazı gereksiz saçma itamlarla dolu mesajlar yerine gerekli olanlar siliniyor.Silinen mesajda görünen bir hakaret olmadığına göre gerçekler bu kadar mı ağır geliyor!Biraz adalet!
  • Soulforger • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630978
    Hakaret içerenler siliniyor , hakaret etmeden yazın , sizin de mesajlarınız kalsın... Ama "senin kendine bile hayrın yok" tarzında şeyler yazarsanız tabii ki silinir.... Sonra görünürde hakaret yok demeyin...
  • b-shvpya • 23 Ağustos 2007 00:00 • #630979
    o alıntı yaptığın sözün başını ve sonunu bilmediğim için tam olarak birşey söyleyemiyorum;ama Malbora'nın yazdığı mesajı bir daha oku lütfen!

yahu biraz daha iyi kullanın şu görevinizi haber müdavimleri..adamlar ırkçılık yapıyor ve amerikancı olarak suçlanıyorum onların yorumları silinmiyor benimki neden siliniyor?23 Ağustos 2007 Perşembe | Yazan: Malbora

bu itamı içeren mesajda silinmeli o zaman verdiğin örneğe göre.