-
Türkiye'deki hiç bir festival gerçek rock felsefesine uymamaktadır.O veya bu hiç farketmez. Birisi zengin ailelerin şımarık punkçı,rockçı,gotik çocuklarını eğlendirmeye çalışmakta ve bu sabi sübyanın sırtından tonla para kırmaktadır.Diğeri ise bir yandan amerikan düşmanlığını körükleyen diğer yandan da ayaklarda converse ayakkabı ile amerikan müziklerini çalan ve dinleyen insanların toplanmasını sağlayan bir oluşumdur. Buna bizzat şahit olmuşumdur.Kimse darılmasın gücenmesin ama artık "rock" kelimesi anlamını kaybetmiştir...
-
Barışarock'ı savunanlar ve karşı gibi gözükenler... Rock n' Coke ile kıyaslamak çok gereksiz... Başka platformlar bunlar; elma ile armut... Birinde binlerce dolar veriliyo o grupları o sahneye getirmek için diğeri tamamen gönül işi... Rock N' Coke'a sataşmaya bu yüzden gerek yok. "Aynı kişiler, aynı nutuklar" meselesi apolitik baltalı insanların engel olamayacağımız sataşması... Tabi keşke olmasa ama böyle insanlardan ülkemizde çok var. Sempati duyacak birkaç kişiyi de böyle ucuz şeylerle soğutmaya çalışıyorlar. Ama olsun.
Başı boş insanların da girmesine engel olamayız; böyle bir durum herkese ulaşmaya çalışan bir organizasyonda elitist bir ayrımcılık anlamına gelecektir. "Barda" filmindeki paranoyayı yaşatmaya gerek yok, böyle durumlara tavrımızla engel olabiliriz, birbirimize omuz vererek. Bu ülkede birşeylerin değişmeyeceğini düşünüyor da olabilirsiniz; ama bu düşüncenizi içinde azıcık umut besleyenleri engelleyici biçimde dile getirmeyiniz, kendinize saklayınız. O umuttan hiçbi b.k da olmayabilir, hiç ummayacağınız şeyler de...
-
ben hiç bir festivale karşı değilim sadece "rock" kelimesinin birşeylere alet edilmesine artık dur dememiz lazım .Bu tarz birilerinin cebini doldurmak veya birilerinin "karşı" görüşlerini belirtmeleri için kullanılamaz.rock felsefesi tabi ki bunu gerektirir.karşı olmayı...fakat bu festivallerin orjini rock değil siyasi veya politik kaygılardır.müzik ise (bence) siyasallaştırılamaz ve paraya endekslenemez.saygılarımla...
-
Barışarock; savaşa karşı barışı, ırkçılığa karşı kardeşliği, ekolojik felakete karşı çevreyi savunuyor BarışaRock bir festivalden öte bir eylemdir..
-
BarışaRockta ticari amaç güdülmüyor diyenlere gülüyorum. Asıl ticari kaygının aslı burada. Ticari kaygı güdülmese içeri dışarıdan yiyecek ve içecek sokulması yasak olmazdı. Siz burada dönen parayı hiç hesapladınızmı. Geçen yıl 80 bin kişinin geldiği söyleniyor, 80 bin kişi iki gün boyunca verdiği içki ve yiyecek parasının kaç lira tuttuğunu hesapladınızmı. Birde tuvalet parasını hesapladınızmı. Kapıdan ücretle içeri girilse en fazla 5 bin kişi gelir. Ama ücretsiz olunca dönen para daha da katlıyor ciroyu. Umarım bunu düşünüp ticari kaygı varmı yokmu anlamışlardır. Orada sponsor firmalar var Organizasyondan 5 kuruş çıkmıyor.
Ayrıca tek amacın barış olduğu gibi söylemler beni güldürüyor.
-
"rock" kelimesinin birşeylere alet edilmesine artık dur dememiz lazım .
tabbing rock kelimesinin karşı duruşunu içindeki isyanı ve sisteme olan öfkesini dile getirdiğini bildiğini ümit ediyorum ve müziğin kitleleri birleştirici ve harekete geçirici gücünü göz ardı etmiş olmanı yadırgıyorum.. Müzik doğru işler için kullanılırsa kitlelerin bilinçlenmesi ve içinde bulunduğu durumları idrak etmesini doğru veya dolaylı yoldan sağlayabilir.. O yüzden rock'ın siyasallaşması seni bu kadar rahatsız etmemeli.. İsteyen istediği siyasi görüşe sahip olabilir ama barış, küresel iklim değişiklikleri ve kölelik sisteminin baş mimarı kapitalizm dünya da yaşayan insanların ortak sorunlarıdır ve bunları dile getirmek her bilinçli ve müziğin gücünü elinde bulunduran sanatçının derdidir.. Toplumun 80 sonrası gençlerini ne kadar apolitik bir hale getirdiğini daha iyi görüyoruz bu tip organizasyonlardaki çekincelerde.. Umarım bunlardan sıyrılıp hayatın keyfini çıkarırken aynı zamanda bazı sorunlarda kendi payının olduğunuda unutmazsın ve üstüne düşen görevleri yerine getirirsin bilinçli bir birey olarak... Saygılar
-
Baltalı sen neden sürekli Barışarock ve Rock'n coke karşılaştırıyorsun ki ? bunu hala anlamış değilim ? arada ki rekabeti kimseye kaptırmamanın amacı nedir bu rekabeti yaratmanın ? Rock'n coke n organizatörleri paramı veriyorlar sana ? neyse ya iyi geceler..
-
Vav! Barışarock süperdir! Karşı festival! Evet!
Neye karşı? Pardon? Rock'n Coke'a giderim , bin kat daha iyi. Düzgün bir amaçla başlatılıp da amacından saptırılmış , karşı olduğu her şeyi gizlice içine sokmayı başarmış bir festival bu konuştuğunuz... Buluşmada da anlatmıştım... Konuşacak çok şey var...
Ama sadece düşünün biraz , hiç bir konuda fikir sahibi olmadan "Barışarock iyidir!" , "Yaşasın isyan!" , "Yaşasın bir şeylere karşı olmak!" diye gaza gelip bu festivali eleştirenlere saçma yorumlar yazarak hakaret etmeyin. Beyni olan her varlık bazı şeyleri sorgulayabilir , yapın bunu...
Baltalıilah'a ise tamamen katılıyorum.
-
tadı kaçmış :( körkütük savunma ne kötü birşey. konu ne olursa olsun. karşıt festivalde amaç özgürlüğü savunmak değil mi. nedir bu saldırı? bu kadar amatör grubu nerden bilelim. üstelik adını ilk kez duyduğum en az 30 grup (belki daha fazla) varken. eleştriler bence yapıcı ve saldırmak anlamsız çünkü biraz olsun sitemle karışık gerçeği yansıtıyorlar.
-
Soulforger e teşekkürler, Gerçekleri kafasını çalıştırarak gören bir insan. BENAYY Sana gelince! ben kimseden para almıyorum rekabetide ben değil BarışaRock un kendisi başlattı. geçen yıl sırf Türk bayrağı açtığı için dayak yiyen genci televizyonda görünce Artık barışarock un savunulacak bir tarafının olmadığını anladım. Ayrıca orada sahne alan guruplar ve kişiler hiçbir zaman vasatın üzerine çıkamamış isimler. Vasatın üzerine çıksalardı bugün dünya müziğinde isimleri olurdu. Oraya gidenlerin büyük bir çoğunluğuda sadece kamp için gidiyor, Ben kamp ihtiyacımı bu hafta summer Rocks festivalinde Moonspell ve Udo yu izleyerek giderdim. Moonspell den dünyanın en iyi sahne ve ışık şovunu gördüm. Orada üç beş bayatlamış slogan dinleyeceğime tercihimi gerçek rock festivalinden yana yaptım.