Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BarışaRock 2007 @ İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: BarışaRock 2007 @ İstanbul
  • HeArSe • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630932
    HeArSe sen ne bekliyosun yani illa birilerimi ölsün birileri mi katledilsin?

hiç alakası yok söylediklerimle.

Somut bir şeydedin ne? BarışaRock zaten somut bir şey

ben onca sloganın ne işe yaradığını sordum.sonunda ne değişti.? sonuç olarak somut birşey sordum.

Ben BarışaRock destekçisiyim ve o alanda bende buluncam...

beni ilgilendirmez.

BarışaRock sesini duyuruyo birilerini rahatsız ediyo

hangi kuruluşa sesini duyuruyor? ispatla? laf ebeliği yapmayın.
  • OyuncakDunya • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630933
    işte tabbing aynen senin dediğin gibi evinde oturup tv seyrederek sende alet oluyosun hiç bir tepki göstermeyerek bir şeylere çünkü bir amacın yok.. karşı duruş olduğunu belirt ama hiç bir şey yapma buda bir alet olma şeklidir.. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen zihniyeti elbet bir yılan gelip sokar birgün.. ondan sonra ne olduğunu daha iyi anlar bu zihniyet..
  • Soulforger • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630934
    Soulforger yap bakalım daha iyi bir festival,bilet parasıda koy beleş çalıştırma döner sermaye denen bir olay var..seninkine gelelim..

Sözlerimin hiç birinde "daha iyisini yaparım" dedim mi? Sen böyle bir şeyi nereden çıkardın? Ben eleştiririm , eksik yanlarını söylerim. Ne demek "Daha iyisini yap" ? Bu kadar eleştiri kaldıramayacak insanlarsanız , bırakın "özgürlük" diye bağıran festivalleri , daha hiç bir şey anlamamışsınız çünkü.

Türk bayrağı olayı ise çarpıtılma değil , (ne yazık ki) festivale giden bi arkadaşımın gözleri önünde yaşanmış. Organizatörlerin istediği sloganı sahnede atmayan grubun gitaristini yaka paça sahneden indirmesini ise Baltalı İlah'a sorun. İçeride bilimum partilerin kağıtlarının dağıtılması , sloganlarının attırılması ise daha da kötü... Sloganlar attırılıyor , bir nevi beyin yıkama gibi...

Zaten oraya giden kitle iyice zıvanadan çıkmış... Boynunda "Bilmem ne yapılacak kız aranıyor" tabelalarıyla dolaşana adam gözüyle bakmam , bakana da saygı duymam, ayıptır. Zaten gidecek olan kime sorsam "abi ben ortam için gidiyorum ya , siyaset umrumda değil" diye gidiyo.. Kitlenin ideolojiden haberi yok daha... Hepsi için konuşmuyorum tabii ki...

Her neyse , ben burada gidene hakaret etmiyorum... Karşı Festival denen bu şeyi eleştiriyorum. 1.5 , 2 sene öncesine kadar grubumla hazırlanıp festivalde sahne almak isteyen adamdım... Sonra gözlerim açıldı , sorguladım ve göründüğü kadar "karşı" ve "temiz" olmadığını anladım. Gitmem... Ama size ne kadar konuşsak da bir şey değişmeyecek biliyorum , çünkü bu festivalde (sadece) adı geçen kavramların gazı var şu an , biliyorum birden bırakmak kolay değildir. Ama sadece sorgulayın diyorum, hemen kabul etmeyin.

rock kelimesinin amacının karşı duruş olduğunu belirtmiştim.ama önemli olan amaç olmak alet olmak değil...
    22 Ağustos 2007 Çarşamba | Yazan: Tabbing

Çok güzel açıklamışsın bu festivaldeki durumu...
  • HeArSe • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630935
    nerden biliyorsun olanlara kayıtsız kaldığımı? hem ben dedim mi savaş olsun,ırkçlık olsun ...vb diye? sadece ordakiler kandırmaca öyle sesimizi duyurduk yok bizden korktular falan hikaye bunlar.insaların ilgisini festivale çekebilmek için söylenmiş palavra hepsi.
    birşeyleri savunmak için illa kıytırıktan bir festivale veya gösterilere katılmak gerekmiyor.

lafları lütfen saptırmayın burda kimsenin kişiliğine laf etmedim, szide bilip bilmeden etmeyim , ettirmem.
  • OyuncakDunya • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630936
    Biz burda boşuna konuşuyoruz bu kadar boşuna anlatıyoruz bazı insanlara bazı şeyleri.. Bugüne kadar hayatında hiç bir sivil toplum hareketine katılmamış, hiç bir konuda kendine ait fikirleri olmamış hep birilerinden duyduklarını anlatmış, söylemiş, onları kendi fikri bellemiş insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz.. Ne gerek varki aslında.. BarışaRock Siz olmadığınız için emin olun daha güzel olucak...
  • Geceyarisi • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630937
    Barışarock'ı savunanlar ve karşı gibi gözükenler... Rock n' Coke ile kıyaslamak çok gereksiz... Başka platformlar bunlar; elma ile armut... Birinde binlerce dolar veriliyo o grupları o sahneye getirmek için diğeri tamamen gönül işi... Rock N' Coke'a sataşmaya bu yüzden gerek yok. "Aynı kişiler, aynı nutuklar" meselesi apolitik baltalı insanların engel olamayacağımız sataşması... Tabi keşke olmasa ama böyle insanlardan ülkemizde çok var. Sempati duyacak birkaç kişiyi de böyle ucuz şeylerle soğutmaya çalışıyorlar. Ama olsun.
    Başı boş insanların da girmesine engel olamayız; böyle bir durum herkese ulaşmaya çalışan bir organizasyonda elitist bir ayrımcılık anlamına gelecektir. "Barda" filmindeki paranoyayı yaşatmaya gerek yok, böyle durumlara tavrımızla engel olabiliriz, birbirimize omuz vererek. Bu ülkede birşeylerin değişmeyeceğini düşünüyor da olabilirsiniz; ama bu düşüncenizi içinde azıcık umut besleyenleri engelleyici biçimde dile getirmeyiniz, kendinize saklayınız. O umuttan hiçbi b.k da olmayabilir, hiç ummayacağınız şeyler de...
    21 Ağustos 2007 Salı | Yazan: Babbazulla

super aciklamissin.
    eline saglık.
  • gökhanca • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630938
    HeArSe sloganlar ne işe yaradı diyosun galiba sen kahrolsun şunlar bunlar ölsünler gitsinler... gibi şeylerin söylendinimi sanıyosun? Burda sloganlar şarkılardır... Hangi kuruluşa sesini duyuruyo diyosun, kitlelere sesini duyuruyo hergeçen sene daha fazla BARIŞ destekçisi katılımı oluyo ve buda birilerini korkutuyo... İspatla sana neyi ispatlim, sen evde otur televiz yonunu izle...Birde böyle bir dayanışmaya neden böyle çıkışlar oluyor anlamak güç...
  • Geceyarisi • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630939
    barışarock hersene birşeye karşı, birşeyleri savunuyor ama kime ne katkısı oldu veya ortada somut birşey var mı? amerikanın da işi gücü yok barışarock gibi kıytırık bir festivaldeki kurusıkı sloganları dikkate alıcak.
    burdan soruyorum barışarock yetkililerine sizin sesiniz nerde yankılandı? hangi savaş çığırtkanları sizden korktu?
    dünyayı siz mi kurtaracaksınız?

öyle açmışsınız bir site salla babam salla.
    22 Ağustos 2007 Çarşamba | Yazan: HeArSe

bi yerlerde yanki yaptığı kesin ki senin gibi insanlar bundan rahatsız olup barisa rock gibi hic yanlıs savı olmayan bir festivali karalamaya calisiyorlar...

demek birilerine batiyor ki rockn coke ve amerikan ozenti tayfasi gelip burda kendi sabundan balonlarini sisirip bununlma hava atimaya calisiyor.
    ve bunlar hala sinif ayrimi yapiyor.ucuz eglenceyi kalitesiz sayip kendilyerine hazarfenin b.k cukurunu layik goruyor...

siz bundan rahatsiz oluyorsunuz.
    iste biz bunu yapmaya calisiyoruz.taa ki sizler yorulup ya da akillanip abuk savlarininizi savunmayi birakana kadar...
    biz sizi rahatsiz etmeye devam edecegiz her sene bu donemlerde.
  • Geceyarisi • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630940
    suolforger elestirilerinden bikildi coktan..

Uret birseyler...

karl marx tan alinti:

eger sevgi uretemiyorsa yureginiz basarili bir uretici degilsiniz..
  • Soulforger • 22 Ağustos 2007 00:00 • #630941
    suolforger elestirilerinden bikildi coktan..

Uret birseyler...

karl marx tan alinti:

eger sevgi uretemiyorsa yureginiz basarili bir uretici degilsiniz..
    22 Ağustos 2007 Çarşamba | Yazan: Geceyarisi

Sandığından çok daha fazlasını üretebiliyorum, sizin festivalle yapmaya çalıştığınız ama beceremediğiniz şeyi ben konuşarak yapıyorum. İnsanlardan para kazanmadan yapıyorum.

Sevgi üretme konusunda ise o festivale gelip kavga edenlerden çok daha fazlasını yapabiliyorumdur , eminim. Karl Marx'tan alıntı yaparak olmuyor bu işler.

Eleştirilerimden tabii ki bıkılabilir , eleştiri kaldırıp kaldıramamakla alakalı bu , daha önce de söylediğim gibi. Ben de sizin boş sözlerinizden , boş sloganlarınızdan bıktım mesela.