Soulforger yap bakalım daha iyi bir festival,bilet parasıda koy beleş çalıştırma döner sermaye denen bir olay var..seninkine gelelim..
Sözlerimin hiç birinde "daha iyisini yaparım" dedim mi? Sen böyle bir şeyi nereden çıkardın? Ben eleştiririm , eksik yanlarını söylerim. Ne demek "Daha iyisini yap" ? Bu kadar eleştiri kaldıramayacak insanlarsanız , bırakın "özgürlük" diye bağıran festivalleri , daha hiç bir şey anlamamışsınız çünkü.
Türk bayrağı olayı ise çarpıtılma değil , (ne yazık ki) festivale giden bi arkadaşımın gözleri önünde yaşanmış. Organizatörlerin istediği sloganı sahnede atmayan grubun gitaristini yaka paça sahneden indirmesini ise Baltalı İlah'a sorun. İçeride bilimum partilerin kağıtlarının dağıtılması , sloganlarının attırılması ise daha da kötü... Sloganlar attırılıyor , bir nevi beyin yıkama gibi...
Zaten oraya giden kitle iyice zıvanadan çıkmış... Boynunda "Bilmem ne yapılacak kız aranıyor" tabelalarıyla dolaşana adam gözüyle bakmam , bakana da saygı duymam, ayıptır. Zaten gidecek olan kime sorsam "abi ben ortam için gidiyorum ya , siyaset umrumda değil" diye gidiyo.. Kitlenin ideolojiden haberi yok daha... Hepsi için konuşmuyorum tabii ki...
Her neyse , ben burada gidene hakaret etmiyorum... Karşı Festival denen bu şeyi eleştiriyorum. 1.5 , 2 sene öncesine kadar grubumla hazırlanıp festivalde sahne almak isteyen adamdım... Sonra gözlerim açıldı , sorguladım ve göründüğü kadar "karşı" ve "temiz" olmadığını anladım. Gitmem... Ama size ne kadar konuşsak da bir şey değişmeyecek biliyorum , çünkü bu festivalde (sadece) adı geçen kavramların gazı var şu an , biliyorum birden bırakmak kolay değildir. Ama sadece sorgulayın diyorum, hemen kabul etmeyin.
rock kelimesinin amacının karşı duruş olduğunu belirtmiştim.ama önemli olan amaç olmak alet olmak değil...
22 Ağustos 2007 Çarşamba | Yazan: Tabbing
Çok güzel açıklamışsın bu festivaldeki durumu...