Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Vakası

• _dreamer_ • 1 Eylül 2004 16:43 • #438256
    Son günlerde mor ve ötesinin son albümünü dinliyorum sözler o kadar anlamsız geliyor ki anlatamam. resmen kafamı yoruyorum "sorun sende adam birşeyler anlatıyordur mutlaka" diye ama yok. yav sorun bende mi biri cevap versin?? müziğe tınıya uyacak diye de birbirinden bu kadar kopuk sözler yazılmaz ki!

"Ne habersin ne Türk'sün, seni gören yollara dökülsün"

ne demek ne habersin? nasılsın anlamında mı? ne türksün ne alaka? beni gören niye yollara dökülsün?
    olay nedir abi kafayı yicem!!??
  • btt2 • 1 Eylül 2004 17:00 • #438262
    bence sorun sende deil bende dinliyorum mor ve ötesini aynen banada anlamsız geliyo sözleri hoşuma giden sadece ses ve müzik hepsi bu...
  • mordiken • 1 Eylül 2004 17:46 • #438267
    arkadaşlar valla güldürdünüz beni sağolun.
    neyse açıklıyım:o sözler HABERTÜRK kanalına atıf.
    onun dışında ki sözleri de anlamıyosanız dicek lafım yok.o zaman senelerdir mvö ni,duruşunu,görüşlerini anlamamışsınız demektir.
  • elff • 1 Eylül 2004 23:16 • #438286
    evet habertürk e denilen laftır
    orda demek istedikleri ;habertürk ün yapmış oldukları haberlerdeki abartılar ve haberleri veriş yönünden bahsetmişlerdir..bunlarıda bizzat kendileri sölemişlerdir.

ırak bombalarnırken mi ne segrediyolarmış kanalı daha sonra izlerken bazı düşümcelere kapılmışlar ve bu şarkı ortaya çıkmış...(bu benim duydugum yani belki biraz daha farklı olmuş olabilir)
  • _dreamer_ • 2 Eylül 2004 08:08 • #438291
    hadi onu anladık da (gerçi habertürk gibi spesifik bir kanalı eleştirmek mor ve ötesine mi düşmüş o da ayrı bir konu) şarkının devamına ne demeli??

"kul oldun köle oldun, kurşun geçirmez cam oldun"

kim oldu? haber türk mü? ne demek kurşungeçirmez cam olmak?

"Bütün dünya izler durur
    Afet-i azam bekler durur
    Hedefini al, piyasanı al, her şeyi al

Yandı dertler bitti tasa
    Ben kurbanım bu cambaza
    İki gözüm kadar eminim sen yoksun "

hedefini al piyasanı al?? iki gözüm kadar emininm sen yoksun? kim yok kardeşim??

resmen safsata. kafiye ve hece ölçüsü kaygısıyla bir araya getirilmiş bir anda ağızdan çıkmış gibi duran sözler bütünü.

onun dışında ki sözleri de anlamıyosanız dicek lafım yok

sen anlıyorsan benim de sana diyecek lafım yok. şu anladıklarını bize de anlat. ne de olsa en kolay sıyrılma yoludur bu yaptığın.

olay bu şarkıyla da bitmiyor. diğer şarkılarda da durum aynı. kral çıplak kardeşim, adamlar iyi müziğe b.ktan söz yazmakta usta...
  • 666 • 2 Eylül 2004 10:56 • #438301
    dreamer...türkçe ögren öyle gel..
  • _dreamer_ • 2 Eylül 2004 11:15 • #438306
    biraz açar mısın ne demek istediğini? türkçe bilmek ya da bilmemekle ne ilgisi var konunun anlamadım?

bir de birileri birşeyleri eleştirdiğinde illa saldırgan bir tavırla karşılık vermek mi gerekiyor?
  • 666 • 2 Eylül 2004 11:23 • #438307
    kardeşim sen saldırgan tavır görmemişsin be!mor ve ötesinin sözlerini anlayamamak için çok yüzeysel dinlemen lazım eger bu memleket meseleleri seni bağlamıyor,ve tr üzerinde dönen oyunlardan haberin yoksa sözleri anlayamaman gayet doğal.aksi taktirde insanın kıt olması gerekiyo anlamaması için..ok?bunu anlayabildin mi?
  • mordiken • 2 Eylül 2004 13:10 • #438322
    -dreamer-

habertürk kanalının "şavaş yanlısı" açıklamalarını görmüş ve onun üzerine yazmışlar şarkıyı.
    kurşungeçirmez cam derken kastedilen TELEVİZYON dur.
    bütün dünya izler durur afet-i azam(büyük felaket)bekler durur kısmında da tv izleyip orada söylenen yalanlara körü körüne inanan hiç bişey yapmayan insanlara sesleniştir orası.hedefini al piyasanı al kısmı yine TV a atıftır.sen yoksun kısmıda tv deki yalanlara inanmayan insan yok anlamında.
    kısaca bu kadar başka anlamadığın şarkıları varsa sor,yazarım.sorun diil.gördüğün gibi sıyrılmıyorum.burdayım.
  • _dreamer_ • 2 Eylül 2004 13:20 • #438324
    memleket üzerinde dönen oyunları, vs. senden iyi bildiğim kesin. ne de olsa senin yaşın kadar okumuşluğum var. her neyse sen kendi egolarınla yaşamaya devam et gelelim mordiken'in söylediklerine.

açıklaman mantıklı gibi görünüyor - her ne kadar bazı kısımlarını hala açıklamamış olsan da... yine de şarkıda birçok sözün kafiye ve hece ölçüsü kaygısıyla yazıldığında ısrarcıyım. anlam çıkarmak için zorlarsan birçok anlam çıkar. mesele o değil. şarkıyı dinleyen biri birşeyler çıkarabiliyor mu? mesele bu. şarkının sözlerini anlamak için illa ropörtajını okumak-dinlemek zorunda mıyım? sen dinlemeseydin bu anlamları çıkarır mıydın?