Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Vakası

• gokcen • 3 Eylül 2004 14:05 • #438447
    gaydırı gubbak alem lafı vardır hani meşuuuuuur..metin uca 1 zamanlar dalga geçerdi sabah programında o alemle,o alemde maymunlar yaşar kimileri onlara manken,dizi oyuncusu falanda der,ha birde maymunları izleyenler vardır..onlarada siz takın ismi..işte o alemle metin uca programında kimi grup/müzisyenlerde şarkılarında dalga geçerler..
    sanırım kıraçın meşur sarkısını duymuşsundur..Sana kim dedi salak oğlum şair ol
    Arabesk söyle çok paraya sahip ol...
    umarım artık açıklamam gereken 1şi kalmadı..
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 14:31 • #438449
    şimdi anlaşıldı. tabi eğer iyi bir metin uca izleyeni değilsem bunu bir çırpıda anlamamı nasıl bekledin bilemiyorum. üstüne üstlük "sen bunu anlamazsan mvö'ni hiç anlamazsın" gibi bir laf da ilginç oldu
  • gokcen • 3 Eylül 2004 14:45 • #438452
    kimseye sataşmak için burda değilim bilesin sadece toplumumuzun koyun olması acı 1şey bende ..neyse nerdeeen nereye..hadi bakalım böyle şarkı sözleri daha çok konuşturur bizi ama biz 7mizden 70imize kadar yıldız tilbeyle coşmaya devam ederiz..
    çabuk olalım aşkım..
  • mordiken • 3 Eylül 2004 14:46 • #438453
    şu serdar ortaç muhabbetini kapat artık.nasıl mvö ile onu yanyana yazıyosun anlamadım.şarkı sözlerinin populizmle ne alakası var oda ilginç.hadi grup ünlü oldu falan desen anlıcam.ama şarkı sözleri için demen ayrı bi ilginç.kaldı ki sende bilirsin piyasada bu tarz sözler tutmaz aşk daha rağbet görür.dolayısıyla tezin çürümüş oluyo.
    kral tv muhabbeti de zaten mvö yü ağzına dolayanların klasik bahanesidir.sanki harun gidip krala alın nooolur klibimizi yayınlayın dedi.sonuçta bunlar insan,bunu yapan şirketlerine baş kaldıracak kadar büyük diiller.konserlerinde hava atan kimse görmedin sanırım çoğunuzun ölüp bittiği şebnem i gör derim ben.mvö de havalıysa sana dicek lafım yoook.
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 14:56 • #438454
    ya sanane be arkadaşım yıldız tilbeyle coşan coşar. illa herkes senin zevkine paralel olacak diye bişey mi var? ben de bunu anlamıyorum. isteyen istediğini dinlesin. bunu toplum sorunu diye lanse etmenin anlamı ne?
  • mordiken • 3 Eylül 2004 15:00 • #438455
    yuh yani buradaki en ilginç yazılardan biri daha.kaset satışınıartırmak içinmişşşş.ya kardeşim piyasayı hiç mi bilmiyosunuz siz.TC de tutmaz böyle albümler.ayrılık,aşk,meşk,aldatma gibi halkımızı derindeeeeeeeen atkileyen içli sözlerle albüm doldurulur ki bol satsın.mvö baştan beri dinleyenler bilir bu adamlar yıllardır böyle şarkı yazıyolar
    görüşlerini,isyanlarını haykırıyolar.
    bu sizi niye rahatsız ediyo ya da nasıl piyasa bi durum oluyo anlamadım...
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 15:01 • #438456
    herkese laf yetiştirmekten yoruldum ama dayanamıyorum sana da cevap vericem.

populizm ile şarkı sözleri niye bağdaştırılamıyor anlayamadığım için bu konuyu geçiyorum.

gördüğüm şudur ki mvö düzenin piyonlarından biri olmaya aday. kral tv ile başladı bu sonrası da televoleyle gelir. gelmezse ne ala.

serdar ortaçı da uç bir örnek olduğu için veriyorum.
  • gokcen • 3 Eylül 2004 15:11 • #438459
    tanrım bu ülkenin geçmişi bu da gençliğidemi bu!!!
    gocundun heralde sende dinliyorsun sanırım..
    nasıl banane ya,dinlediğimiz müzik yaşam tarzımızı ifade eder..ya neyse uzadıkça uzucak benimde canım sıkılıyor..
    mvo çok sevdiğim 1 grup değil ama herifler iyi 1 şarkı yapıp yazmışlar,anlaşılmıcak 1şide yok sözlerinde...
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 15:11 • #438460
    ya kardeşim "ne habersin ne türksün" , bunun neresi haykırış! toplum sorunlarına çok duyarlıysalar çıksınlar "kahrolsun amerika" desinler de anlayalım. yok medyayı eleştiriyormuş bilmemne. bundan daha piyasa bir tutum var mı? canı sıkılan medyayı eleştiriyor.

Bir derdim var
    Bir derdim var artık, tutamam içimde...
    Gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar?
    Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar..
    Herkes neden düşman, herkes neden düşman?
    Unuttuk hepsini, ruhun nefesini.
    Gelme yanıma sen başkasın ben başka!

Bir derdim var artık tutamam içinde...
    Gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar?
    Hiç anlatamadım, hiç anlamadılar...

Bak bu son perde, oyun yok bundan sonra
    Işık yok, hiçbirşey yok, yok,yok,yok!

Bir derdim var artık, tutamam içinde
    Bir derdim var...Derdim var...

bu mu toplumun haykırışı? araya iki imalı söz girince protest mi oldular?

Hiçbir şey söyleme, duymam, anlamam
    Hayat bir mucize, düşer zaman zaman
    Yardım et ruhum, yardım et bana
    Sesini ben duydum, çok var hiç duymayan

Kimler yalansız ki onlar ağlasın
    Kimler günahsız ki onlar saklasın
    Yalandan kim ölmüş, zamandan
    Kim korkmuş, dünya yalan söylüyor

Özür bekler gibi kızgın sokaklar
    Teksas’tan gelen küstah tokatlar
    Zalimin durduğu yerdeyim şimdi
    Bu bir karnaval, nerdeyim şimdi?

Kim korkmuş, elinde güller varmış
    Üstün başın kan olmuş

Hiçbir şey söyleme, duymam,anlamam
    Hayat bir bombadır, düşer zaman zaman
    Tarihin durduğu, yerdeyiz şimdi
    Bu bir karnaval, nerdeyiz şimdi?

Kim korkmuş, dünya yalan söylüyor

suya sabuna dokunmadan eleştiri. ne güzel ya!
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 15:14 • #438461
    işte aramızdaki fark bu. sen zevklerinin aksini savunmayı imkansız saydığın için - ki bu diğer insanların tercihlerine saygı duymak anlamına gelir - beni gocunmakla itham ediyorsun. benim gözümde müslüm dinleyen de bir mvö dinleyen de. ne kadar şaşırtıcı değil mi?