Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Vakası

• mordiken • 2 Eylül 2004 14:26 • #438332
    ben daha albüm çıkmadan dinlediğimde şarkıyı anlamıştım.ayrıca bu yazdıklarımda onların röportajından alıntı falan diil.benim anladıklarım.zaten direk kelime kelime açıklamaları yok.sanırın röportaj yapan arkadaşlar şarkı sözlerinin ne anlattığını anladıkları için sorma gereği duymamışlar.neyse sen beğenmemiş ya da anlamamış olabilirsin ama bu,şarkıların kafiye kaygısıyla(senin tabirinle)yazıldığını göstermez.birde "bazı kısımları açıklamamış olsanda" dediğin yer neresi?istersen şarkıyı tamamen yazıp karşısına da tek tek yazıyım açıklamasını!!!neyse en azından cambaz'ın ne olduğunu anladın dimi?
  • btt2 • 2 Eylül 2004 14:41 • #438335
    şimdi anladım!!!
  • _dreamer_ • 2 Eylül 2004 15:10 • #438337
    açıklamaların için sağol. zaten konunun başında da "anlayan biri gelsin anlatsın" demeye getirmiştim sen de anlattın. sanırım sorun şurada ki mor ve ötesinin habertürk için bir şarkı yazacağını düşünemedim, daha doğrusu kabullenemedim. bu muhabbet uzar da gider ama lütfen şu sözlere de bi açıklama yapar mısın??

Bugun varsin,yarin yoksun
    Kocaman bir ciglik olsun
    benim derdim senin olsun
    bilen bilsin,duyan duysun

ask icinde , yalan icinde
    tek bir ayna binbir bicimde
    hepsi ayn,hepsi icinde

belki varsn belki yoksun
    bir haber belki toksun
    gelecekler yuzlerinde
    can gibi bir buyuk ofke

tek bir ayna binbir bicimde
    hepsi ayn,hepsi icinde

bu arada cambazın ne olduğunu hala çözemedim? herşey olabilir. ben bile olabilirim :) adamlar öyle bir yazmış ki herşeye yorarsın. hatta bence mor ve ötesi albüm çıkarırken sözleri mealini içeren bir eki de albümle beraber dağıtsın.
  • mordiken • 2 Eylül 2004 16:01 • #438344
    bu şarkıda yine tv,medya ile igili.bu konudada uyanın,bunları sorgulayın diyo.zaten bi habersin belki toksun diyerek de bunu kastediyo."benim derdim senin olsun",kısmında yine insanlara çağrı var.yani bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın bencilliğinden sıyrıl ve haksızlıkları,yalanları gör bize katıl,zaten "kocaman bi çığlık olsun" sözü yeterli bunun için.ya bunları böyle bana açıklattın ya helal olsun.son olarak cambaz ise TELEVİZYON.anladın mı?başka sorcan mı?bu arada şarkının bazı yerlerinide yanlış yazmışsın neyyyyse.
  • therion • 2 Eylül 2004 16:07 • #438346
    merhaba dreamer bence sorun şu adamlar insanları düşünmeye yöneltiyorlar..bence sözleri herşeylere yorabilmemizi sağlamaları çok güzel bir olay..en azından sen de burdan kendine bi pay çıkarabilirsin.insanlar düşünmeli bence..seni seviyorum sana aşığım beni terkettin gibi lafların anlaşılması ne kadar kolay değil mi?
    burada bu güzel sözlerin çıktığı bu grup üyelerinden biri beni şaşkınlığa uğratan bi davranışta bulunsa da bunu onun sarhoşluğuna veriyorum..ama onlara olan sevgim,saygım azalmamıştır..hepimiz insanız değil mi?acımasızca onları yargılamaya hakkımız olmadığını,yargılanabilecek başka şeyler olduğunu düşünüyorum...
  • sweep picking • 2 Eylül 2004 16:26 • #438351
    abi haklısın..pop müziktenmi etkilendiler ne serdar ortac güzel sıkıyor sırf uysun diye..ama bu adamlara birisinin rock yaptıklsrını hatırlatması gerkıyor..nerde eskı sözler be..birde canlı performanslarıda cok kötü galatasaray lisesi
    nde konserlerı vardı eglenmeye gittik nerdeee..biz kendi kendimizi eglendirdik sebeklıklerle..kotu kotu..
  • sincehis • 2 Eylül 2004 16:32 • #438354
    mor ve ötesi iyice dağıttı bencede... sözlerinden bir şeyler çıkartmaya çalışıyorum ama bu kadarda fazla oluyor yani... böyle ilginç bikaç söz yazalım diyolar herhalde... ankara üniversitesi ve odtü konserleri de faciaydı... ankaralı turgut geldi sanır dışarıdan bakan.
  • therion • 2 Eylül 2004 16:48 • #438360
    yuh yani ankaralı turgutla ne alakası var abartmayın bişeyleri!!zaten şu bizim milletimiz böyle gariptir!!sen de insansın kardeşim umarım senin de karşında böyle anlayışsız tipler bol olur!!biraz sabretseniz ne olur sanki onlar bi hata yaptılar belki(ben göremiyorum ama..)bırakın da tepkilerden yola çıkıp düzelme süreçlerini ya da iyice bozulma süreçlerini izleyin sonra yorum yapın!!kolay dimi buradan b.k atmak?sen napıyorsun peki eleştirilemeyecek yüce bi varlık mısın?
  • Myxomatosis • 2 Eylül 2004 16:58 • #438361
    Eger daha iyisini yapabilirim/yapabiliriz diyorsanız işte kapı işte sapı arkadaşlar. alın gitarları felam vurun tellere, iki nota çıkartın. Tarzınız değilse hiç eleştirmeyin. Bende eski albümleri de var ,üzgünüm ama mıymıntı albümlerdi, fakat sonuncusunun altyapısı, üstyapısı vs. bomba.Garip taraf bi şekilde Pentagram üyelerinin şu dönemlerde Türk rock müziğine ciddi yön vermeleri.Asıl topik açsak da bunu mu tartışsak. Ayrıca beni death,trash vs. gruplarının sözlerinde neden bahsettiklerini anlatan biri çıkarsa memnun olurum...
  • _dreamer_ • 2 Eylül 2004 17:02 • #438362
    neyse hocam sen kendi payına birşeyler çıkarmışsın şarkıdan bize söz düşmez. keşke ben de bunları çıkarabilseydim ama hayal gücüm o kadar kuvvetli değil ne yazık ki. desene bu adamlar medyaya taktı. sanki kendileri medyayı kullanmıyormuş gibi...

bunlar habertürke şarkı yazabiliyorsa kokoreçe şarkı yazan zihniyeti de eleştirmeyeceğiz demektir. şimdi diyeceksin ki adamlar habertürk üzerinden savaş karşıtı görüşlerini anlatıyor. o zaman ben de derim ki mirkelam kokoreçten bahsederek bizim milletin alaturka yaşantısından dem vuruyor.

başka birşey sormaya niyetim yok. bu arada şarkı sözlerini yabancı bir siteden aldım. bir türk gurubunun şarkı sözlerinin yabancı bir sitede olması hoş.