Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Vakası

• mordiken • 2 Eylül 2004 19:37 • #438382
    AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR DREAMER..

sana katılmakla birlikte konuyu tartışmaya çevirmemeni öneririm arkadaşım.zira baştan beri konu çooook saptı.boşveeer ama haklısın onu söyliyim.
  • 666 • 2 Eylül 2004 20:21 • #438386

adamın bu konuyu açması başlı başına tartrişma sebebi zaten..ben kavga yandaşı biri değilim..ama arkadaş kavga çıkarmak için elinden geleni yapıyor yaşımla aşağlıyor bana egomla yaşamam konusunda önerilerde bulunuyor..mordiken arkadaşım..mor ve ötesi yok isimli topic e git orda bunun kavgasını ne kadar verdiğimi bir daha gör..
  • mordiken • 2 Eylül 2004 21:15 • #438395

biliyorum baştan sona okumuştum orayıda.işte sende diyosun adam kavga çıkartmaya çalışıyo diye.katılıyorum yani sana.bende anlamamış olabilir diyerek adama baştan beri anlatıyorum hatta tek tek yazdım şarkının sözlerini açıkladım resmen.mvö ni duruşunu,düşüncelerini anlatmaya çalışıyorum iyi niyetimle.ama konu çooook saptı.sana dedikleri hoş diil tabi.neyse boşver.takma yani.bu arada şunu da söyliyim tabiki herkes istediğini yazıcak,tartışıcak ama düzeyli yazılarla olursa daha iyi olur herkes için.başlıklarda kavga yazılarına dönüşmez(bu sana diildi).
  • gitist • 2 Eylül 2004 21:48 • #438402
    dreamer sen git önce mor ve ötesinin "şehir" adlı albümünü al, sonra otur onu dinle.. bu adamlar ilk albümlerinden beri bu şekilde şarkılar yapıyorlar..
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 08:36 • #438419

seviyesi yüksek arkadaşım madem tartışmaktan hoşlanmıyorsun, sana söylediklerimi hakaret olarak algılıyorsun, bi zahmet et de baştan sona konuyu bir değerlendir. o zaman kimin hakaret etmeye başladığını daha iyi göreceksin.

"türkiye üzerinde dönen oyunları biraz bilsen bu sözleri anlarsın" diyerek benim hakkımda yargıya varan sensin. oturup çay içmemiş olsak da...

"önce türkçe öğren de gel" diyorsun ve bunu ortaya birşey yokken söylüyorsun, ve bu hakaret olmuyor...

"15 yaşında birinin kafasına sahipsin" diyerek bu hakaretlerine devam ediyorsun...

"çok boşsun çoook" diye hala devam ediyorsun...

ve bir de gelmiş bana olgunluk dersi veriyorsun...

umarım objektif olarak yazdıklarını değerlendirirsin ve karşıma o zaman bir daha çıkarsın.
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 08:40 • #438420
    merhaba

sözleri kısmen açıklamış olsan da - ki tekrar söylüyorum açıklamaların mantıklı görünüyor - bu şarkıların sözlerinin ne kadar boş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bu benim görüşüm. beğenirsin ya da beğenmezsin.

öküz öküz adamlar sözüyle mvö'ni kastetmediğim ortada.

adamım sözünü de kullanmamdan hoşlanmıyorsan kullanmam.

bitti
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 08:47 • #438421

kavga çıkartmaya çalışmıyorum, sadece mvö hakkında görüşlerimi anlatmaya çalışıyorum. mvö ile son albümünde tanıştım. daha doğrusu önceki albümlerini dinlemeye değer bulmadım. belki de sözlerini boş bulmam bundan kaynaklanıyor olabilir.

"sana söyledikleri hoş değil" demeden önce bir de o arkadaşın bana söylediklerini okumanı tavsiye ederim.

birilerini eleştirdiğimizde illa onu dinliyor beğeniyorsunuz diye fanatikçe savunmaya geçmeniz gerekmiyor. ben sabaha kadar neden mvö'nin sözlerini beğenmediğimi anlatsam sizlerin görüşünü değiştiremem. fanatizm denilen şey de budur işte.

kısacası konunun başında ne dediysem sözler hakkında hala onu savunuyorum. sen de aksini savunmakta özgürsün.
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 08:49 • #438422
    bu albümü alıp dinlemeye çalışırım. belki bir önyargı olacak ama o zaman desene adamlar ilk albümünden beri kötü söz yazıyor ve bunu alışkanlık haline getirmiş...
  • mordiken • 3 Eylül 2004 09:01 • #438423
    hala aynı şeyleri söylüyosun ilginç.arkadaş ilk albümden beri bu tarz sözler yazıyolar demek istemiş.ama sen takmışsın boş diye.zaten ilginç olan da bu nasıl boş açıklar mısın?bende bunu anlamadım.demek ki sen hiç boş sözler yazan birilerini dinlemedin!ne yazık oysa ki Türk rock piyasasında bile booolca var örnekleri.ayrıca populizm konusunda da açıklama yapmadın neyyse.
  • _dreamer_ • 3 Eylül 2004 09:40 • #438425
    mutlaka mvö'nin sözleri bir serdar ortaç'tan daha iyidir. onu inkar etmiyorum :) ama daha iyi olamaz mı sence?

bak sana şunu söyleyim mvö'nin son albümünü ilk dinlediğimde "sonunda adam gibi bir türk rock albümü çıktı galiba" dedim. ama şarkıları dinledikçe sözlere odaklanmaya başladım. ve bir süre sonra baktım ki sözler birşey anlatmıyor. mesela şu habertük olayını ben de düşündüm. ama kendi kendime dedim ki bu adamlar böyle dar bir konuda şarkı yazmış olamaz. mutlaka başka birşeyler vardır dedim. ve diğer şarkıları dinlemeye başladım. baktım onlarda da durum aynı. yani buna bir içgüdü de istersen şarkı sözleri salla pati geldi bana. dinledikçe de daha beter gelmeye başladı. ve gün geldi bu foruma konu oldu.

populistlikten kasttettiğim yazdıkları şarkı sözleridir. bir de konserlerinde gördüğüm burnu havada halleri ve kral tv'ye malzeme oluşlarıdır.