Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

TEO KRAL--SEBO KRALICE!

• michelle • 15 Temmuz 2005 05:56 • #478225
    tEo-MaN kral ve sEbNeM fErAh kralice..

Turkiye de bu kadar kitleye hakim olabilen iki isim, sebnem ferah ve teoman..

bir olduklarinda da olmadiklarinda da turkiye iyi sallayanlardan..

peki, bu kadar basarili isimler neden YURTDISINA acilamiyor, neden sadece Turkiye ye tikili kaliyorlar??

madem kral ve kralicemiz var, neden Dunya ya(!) hukmetmeyi bilmiyorlar..daha dogrusu hukmetmeyi bilemiyoruz?
  • asarneyeal-g • 15 Temmuz 2005 07:25 • #478226
    dostum alınma tamam sorun çok güzel hatta güzel cevaplarda alacaktır ama sabahın bu en güzel saatlerinde kafanı dinlicene böyle konularla yormasaydın yaw git börtü böceğe bak mesela ben bu sabah güneşin doğuşunu izledim..

soruna gelincede dünya türkçe bilmiyo ama bütün dünya diğer kralların kullandığı dili biliyo bu bi etkendir bence!! dil en büyük etken unutmayalım bunu
  • ScarFace • 15 Temmuz 2005 10:38 • #478231
    teOman mı kral....pes!!! onun yaptığı çoğu şarkı çalıntı dostum...geçmiş başlıklara bakarsan yaklaşık 5 ay kadar evveliyatı..bire bir "çaldığı şarkıların" listesi mevcut..ne kitlesi?hangi kitle?
  • NefesAL • 15 Temmuz 2005 12:21 • #478237
    dünya ya açılabilmeleri için arkadaşın da sölediği gibi dünya nın genel olarak kullandığı dili seçmeleri gerekir.aksi halde zaten dünya ya açılırsa türkçe sözlerden yurtdışında anlayan olmaz bize verdiği zevki bize verdiği duyguyu onlara veremez.yani tutulmama ihtimali yüksek.zaten napsınlar açılıp açılmasınlar millet açılıyo da noluyo :)
  • michelle • 16 Temmuz 2005 03:33 • #478391
    evet aslinda haklisin, dil konusunu dsunmemistim..

ayrica ben sabahlari bilgisayari acmam, saat farki var yasadigim yere gore..;)
  • michelle • 16 Temmuz 2005 03:37 • #478392
    Dil konusunun etken oldugunu anliyorum. Yalniz, ben turkiye de cogu insanin ne soylediklerine dair bir fikri olmadigi halde rOcK veya diger yabanci sarkilari dinlediklerine eminim.

bunun sebebi nedir?

muzigi anlamak mi, sozleri anlamk mi?

bir sarkiyi neye gore seversin o zaman diye bir soru geldi aklima aslinda?

muzik? ya da soz?
  • Axl_Rose • 16 Temmuz 2005 08:22 • #478394
    Dil konusunun etken oldugunu anliyorum. Yalniz, ben turkiye de cogu insanin ne soylediklerine dair bir fikri olmadigi halde rOcK veya diger yabanci sarkilari dinlediklerine eminim.

bunun sebebi nedir?

bunun sebebi şarkının melodisinin, soloların, vokalistin sesinin, ya da söyleyiş tarzının, dinleyicide bıraktığı güzel izlenimdir...
    ben ilk dinlediğim metal parçasının sözlerinden hiç bişey anlamamıştım
    ama dinleye dinleye şarkıya resmen tapmaya başladım...
    bir sarkiyi neye gore seversin o zaman diye bir soru geldi aklima aslinda?

muzik? ya da soz?

iyide bi şarkı sadece müzik ve sözle sınırlı tutarsan, durumu çok somutlaştırmış olursun.... bence bi şarkının türü(müzik), çalınış tarzı, konusu, (neşe, hüzün, bunalım, aşk vs...) o parçayı şekillendirir ve dinleyicinin şarkıya vereceği not için büyük rol oynar... ayrıca teomanın kral, şebnemin de kraliçe olduğuna inananlara ben hiçbişey demem... ve burdaki herkese garanti veriyorum, bana beleş stüdyo bulunsun, adam gibi bi vokalist bulunsun, teoman meoman tanımam...
  • Noryth Aquanum • 16 Temmuz 2005 08:46 • #478397
    Şebo'ya kraliçe denir de , Teo soytarı kalır onun yanında herhalde.
  • k_o_r_n • 16 Temmuz 2005 10:14 • #478399
    bence kesinlikle haklısın kral görmesem inanırım yani teoman ve krallık ama şebo'nun hakkını yememek lazım teoman sadece kızları peşinden sürüklüyor ciddi bir dinleyici kitlesine sahip değil yaptığı şarkılar da vasat yani ama şebo duruşuyla bile karaliçe bence.....
  • NefesAL • 16 Temmuz 2005 11:44 • #478403
    Dil konusunun etken oldugunu anliyorum. Yalniz, ben turkiye de cogu insanin ne soylediklerine dair bir fikri olmadigi halde rOcK veya diger yabanci sarkilari dinlediklerine eminim

evet haklısın.ama şöyle birşey var biz yabancı şarkı dinliyoruz tamam da biz okullarımızda belli bir seviyeye kadar ingilizce dersi alıyoruz.yani dinlediğimiz ingilizce şarkıları birazcık da olsa çevirebilme şansımız var.ama yabancılar türkçe dersi görmüyolar yani nerdeyse hiç bilmiyolar.
    müzik mi söz mü soruna gelince bence söz daha önemli.