Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması

Bu konu şu haber ile ilgilidir: KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması
  • senisbusra • 24 Mart 2005 00:00 • #600723
    selam yaa kagıthane lisesini ck iyi buldum abi noolur finalede gelin tanışmak istiyoruzz yaa cevabınızı grürsem ck sevinicez ok? şimdiden teşekkürler..
  • Lost_Soul • 24 Mart 2005 00:00 • #600724
    Merhaba arkadaşlar ben Ahmet Buhan Lisesi gitaristi Feridun. rammstein_84 arkadaşımız biraz saçmalamış sanırım.. Kendisiyle uzaktan yakından alakamız yok.. Bizim davulcumuz falan değil! Neden böyle aptalca bir şey yazma gereği duymuş grup olarak anlam veremedik.. Bunu her şekilde ispatlayabiliriz..
  • JasonBassPlay • 24 Mart 2005 00:00 • #600725
    evet ahmet buhan lisesinin tüm elemanlari benim arkadasimdir.Rammistain_84 arkadasimiz biraz (!) sacmalamis galiba :)..Hepsi su an lise okumaktadir ve para mevzusuda yoktur...
  • Eek-Thecat • 24 Mart 2005 00:00 • #600726
    Selamın Aleyküm millet :)
    Ben Ümraniye Anadolu'nun VOKALi KAAN(Hani Dream Theater'dan Another Day'i söyleyen 3. Tekil Şahıs).İnsanlık çerçevesi içinde eleştride bulunan tüm yaşam formu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Ümraniye Anadolu kendi isteğiyle yarışmadan çekilmiştir zaten hiç çıkmicaktık son 4 gün kala öyle çıkalım dedik ve hazırlandık.Arkadaşlarımın bulunduğu Baal , ihsan kursunoglu ve bende çok emeği geçen hasala sonsuz başarılar diliyorum gösterin kendinizi çocuklar :P
  • tomcats • 24 Mart 2005 00:00 • #600727
    Eek-Thecat
    hasal ile kadir has anadoluyu mu kastetdin acaba?
    umraniye sizin olaya bise diyemem ama bateristinize bn zil olarak destek ciktim sizin tribünde bizim taraftarlara destek cikip karsilikli tezerrat yapmislar.iste eglenmek die buna denir.insanlarin sahne önünde ve arkasinda biraraya gelerek güzel bir seye imza atmalar1 ve bundan haz almak.
    böyle selerin devamini diliyorum
  • iel_baphomet • 24 Mart 2005 00:00 • #600728
    hasal = hüseyin avni sözen anadolu lisesi
  • tomcats • 25 Mart 2005 00:00 • #600729
    ok sagol
  • Layne_Staley • 25 Mart 2005 00:00 • #600730
    bu destek falan yazılarını okuyunca 19 unda bizimle another brick in the wall u söyleyen bostancı geldi aklıma, hakkaten süperdi, belki finale falan kalamadık ama grubumuzdakiler için harika bir andı...
    bu arada umarım gündüz gece 1. olur da fikret de hakettiği bir ödülü alır...
  • SLayraCkEr • 25 Mart 2005 00:00 • #600731
    Selam..
    2 Gündür nete giremiyorum sebebide Türk Telekomun göndermediği toplam 180+120YTL lik faturalar sebebi ile adsl mi kesmiş olması... Şu an da bir internet cafedeyim..

İzzet Ünverdinin kararını saygıyla karşılıyorum ama sanırım birazcık aşırıya kaçmış eğer müzik adına değerlendirme yapacak olursak..

Galatasarayın elenme sebepleri altında eski husumetler yattığı düşüncesindeyim Serhat Hacıpaşalıoğlunuda tanıdığım kadarı ile..

Videolar ve fotolar hazır, fatura olayı bugün halledilecek,adsl gelir gelmez linki burada yayımlayacağım upload edip.

Cumartesi günü ordayız..Bakalım göreceğiz iyi müzik mi
    fazla paramı kazanacak..

Olan olmuş biten bitmiş, bence daha fazla s...k...ş g..t..n.. davasını yapmamak lazım.. Ama finale kalan okullar gördükleri kuraldışılıkları tabii ki iletmekle yükümlüler sonuçta bu onları doğrudan etkileyebilecek ölçütte..

Elenmiş olanlar malesef hiçbirşeyi değiştiremeyecekleri gibi
    organizasyon nezhinde kaalede alınmazlar :( :(
    üzgünüm ama gerçek...

Herkeze başarılar..
    Yarın görüşmek üzere..

(Ya kuliste, ya da Kültür & Bahçeşehir A. saflarına olacağım..Elimde kameram, fotoğraf makinemle...)

By
  • illusion • 25 Mart 2005 00:00 • #600733
    Öncelikle 13 senedir muzikle ugrasan bir insan olarak şunu söylemek istiyorumki ; Mukemmel bir yarışma idi.
    Ben pazar gunu kendi projelerimden dolayı izleyemedim.Ama c.tesi kendi ilgilendigim okul katıldıgından onlarla beraber yerimi almıştım kuliste.Neyse ayrıntılarıma gelmeden önce boş konuşan insanlara bi kaç lafım var...

1. ARKADAŞLAR burda yarışmaya katılan kimse normalde muzik camiasinda grup olarak yer edinmiş insanlar degil(bazı isnisnalar var.) Ve bunların BUYuk bir çogunlugu adam akıllı muzik egitimi alamayan Liseli ögrenciler.Hepsi son bir kaç hafata kala bir araya gelip provalarla brşeyler çıkarmaya çalışıyorlar.Eleştiri yaparken 10 yıllık grupları eleştirmediginizi.Sadece az çok bilgileriyle bişey yapmayı amaçlayan gençleri eleştirdiginizi unutmayın.VE YIKICI OLMAYIN!

ilk gun Baştan sona tum liseleri izledim notlar tutum vs... Tahminimce ilk gunde 10 grup birakmiştim ben finale ve hemen hemen öyle oldu...

dikkatimi çekenlerse şunlar ;

Nightwish - PHANTOM OF the Opera (iyalyan lisesi)

Aynı kulisi paylaştıgımız arkadaşlardı.Coveri organizasyondan 1 hafta önce duyunca baya bi ilgimi çekmişti ve buyuk bir heyecanla bekledim.İtalyan lisesinin sonuçta iyi bir muzikal olanagi vardi.4. grup olarak sahne aldılar.Giyim kuşam vs iyi idi.. Şarkı başladı(klavyecinin tek elle çalmasi buyuk bir eksiklik yaratır diye duşunuyordum ama o ses sisteminde açıkcasi cok ta batmadi ya da öyle arzuladigimdandi) Soprano oldukça heyecanli idi kuliste ve sahnedede bu heyecanini engelleyemedi ve titreyen sesi surekli farkli notalara kaydi.. tum şarkı boyunca nota yakalayamadı diyebilirim.. özellikle Ariantik yukselişlerde Baya bir kötuydu.. sonuçta Nightwish diyorsak iyi birşey olmali idi hatun.. Neyse burdan sınıfta kalmışlardı.Ama Erkek vokal yardırdı tek kelime ile.Başta ufak tefek s.çısları olsada kaale alınmıycak seylerdi. Performansini takdir ettim elemanin. Onun dışında orkestralarıda iyi idi..

Bir fransiz saheseri daha...
    Bu sene 10 civarlarında sahne alan Fransız sen benua(ismini yazmak için hiç kasamam) Muhteşem bir muzikal sergiledi.. Vokaller gerçekten göruntu + ses olarak sanki özenle getirilmişti.Keman tonları bir liseye göre çok iyi idi (soldaki kemanciyi pek tutmadım).Tek kelime ile fovorim olmuşlardı ogun.Ve sanırım bu senenin cover birincileride olacaklar.

7. lise Evenasence My tornique di coverlayan lise başka bir dikkatimi toplayan lise oldu.. Hatun vokalin super bir sahne performansi vardi.Derler ya Star duruşunda belli olur diye... Muzikal olarak çok bişey beklemedim o hatunun sevi ve sahne hakimiyetinden sonra açıkcası çunku benden direk geçer notu kapmışlardı(bu arada muzikal olarakda iyilerdi belirtiyim.)

2 ya da 3 lerde bir başka evenasence coverlayan lise yer alıyordu.Bring me to life ile(bu sene mutlaka i okul cover lar diyodum ve öylede oldu)..
    Şimdi sunu söylemeliyimki evenesencenin başındaki piyano partisyonları gayet önemli ve gerekli.Bunu o ses sisteminde duyulması olduça güç olan (ki ordaki mikrofon çello mikrofonu degildi ve çello zaten bass seslere sahip bir aygıt oldugundan zor duyuluyor sacma mikrofonlarla) neden piyano sag el partisyonlarını Viyolonsele birakmişlar anlayamadim _? klavyecinin çalamadigini duşundum açıkcası öyle bir performans sergiledi.. Ama çello ya birakmiş olmaları bi garipti yani bişey anlaşılmadı.. Herneyse gitar sesini kısan Cok basarılı ve yetenekli tonmaister larımız sayesindede Davul - vokal dinledik... Fena degillerdi ama Çello partisyonlarını pek begenmedim. Ve Çelloda biraz pes di diger enstrumanlara göre...

VE İŞTE FAVORİM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    29. lise... Soundcheck esnasında bile azım acık kaldı ve 29 kişi geçsin diye bekledim saatlerce... A perfect Circle coverlayan inanılmaz lise...

Muthiş bir soprano.. Tam sevdigim tarzda gırtlak haraketleri ile Sesini susleyen bir hatun.. Erkek vokal sesi puslu.. Enstrumanlar gayet iyi... Gözlerimi kapadim.. ışıklarda loşlaşmıştı iyice.. Kendimi bian için dev bir konserda sandim.. o an vokaller girdi.. Klavye ezgileri Bostancıda ön plandaydi.. çakmakları yakdılar insandan ve hep bir agızdan söyledik .. Ardından ben hala uyanamamışken Kendi bestelerine geçtiler.. Bir başka ezgi fırtınası.. Bir liseye göre guzel partisyon yazılımları.. agzim acık kalmıştı.. Doom metal birkez daha damarlarıma işledi.. bir aniçin kasdavda oldugumu bile unuttum.ve grup sahneden indi.. gözlerim heryerde onları aradı tebrik etmek için ama göremedim...
    Buarada erkek vokal bir ara klavye başındayken mikrofonla baya bir cebelleşti(yere dusuyordu) ve crew lerden hiçbiri farketmedi bile organizasyonu takip etmediklerinden! o an cabasina hayran oldum... muzikalite oalrak gayet basarili ve finale kalmaya hakkazanan gruplardandı...

BEşiktaştan bir flut sov....

Enstrumantel bir grup.. Soloist bir flutcu.. Jet Total den gelen ezgiler...
    Flutcu duydugumu göre yarı zamanlı konservatuarmış.. Adam gerçekten inanılmazdı.Bir Lise ögrencisi nasıl böyle calar ? dedirtti ilk sahne aldıklarında bana.. Sonra yarı zamanlı oldugunu ögrenince heyecanım geçti.Ama gayet başarılı ve kabiliyetli bir eleman.Ve gerçekten çok iyi şov sergilediler.. ama ben flutun tonunu pek begenmedim.. Yani dinledigim diger yanflutlerin yanında basit bir sesi vardi.. ya da elemanın tonu öyle idi.. bilemiyorum ama sesi hoşuma gitmedi..
    Ama eleman bu sene mutlaka ödul almalı.. ve alacaktırda.. Muhteşem..

Bir başka kulis arkadaşimız....
    Gungören lisesiydi sanırım.unuttum adlarını liselerinin.Sevemedim karagözlum coveri ve Angelic pardon kendi besteleri ile (-: sahne aldılar... Muhteşem bir performans sergiledi gitar - vokal.. Çok başarılı ve surukleyici bir performansa sahip. tam sesine gidecek şarkıyı seçmişler ve bizlerin tabiri ile CUK oturmuş.Finale kaldiklarini fuyunca çok sevinmiştim ama duyduguma göre çekilmişler yarışmadan ve buda oldukca uzdu.. beni.. Keşke finaldede dinleyebilseydim...

Kendi ilgilendigim lise 28. sırada sahne aldı.Hayriye yahşi..

ben sadece şunu söylemiştim ; 1. olmak size para kazandırmayacak.Önemli olan o sahneyi solumak ve o sahneden alacagınız hazdır...
    Ve öylede oldular.. 1 hafta boyunca çalıştıkları (benim pek sevmedigim ) One day or another ile gusel bir performansin ardindan Sıra geldi besteye..
    Beste gercekten muhteşemdi.Hatun vokal burcu muhteşem bir sese sahip.Keman tonları oldukça iyi idi.Gonule zaten laf söylememe gerek bile gerek yok (-: Canım grup arkadaşım o aynı zamanda benim... 4 dakka suren sarkida Burcu yer yer yaptigi aria lar ile yardırdı bostancıyı.. Gonulun flut soloları ile ortam dahada bir melankoliklige surukleniyordu.. Ve hak ettikleri gibi besteden finale kaldılar.. (coverdan ben olsam bende bırakmazdım gercekten itici bir şarki ne kadar farklı ve hoş yorumlanmışta olsa)...
    hepsini tebrik ediyorum..

Ve son olarak ;

TUM LİSELERİ TEBRIK EDİYORUM.MUZİK UGRUNA HARCADIKLARI EMEK VE ÇABA İÇİN! HEPİNİZ UFAK,BUYUK ÖDULLERİ HAK EDİYORSUNUZ BENCE FAZLASIYLA! VE YAŞINIZ VE MERTEBENİZE GÖRE İNANILMAZ PERFORMANSLAR SERGİLEDİNİZ.

Şike daima olur.Hiçbir zaman önunede geçilemez turkiyede degil dunya da bu böyle.. Bu organizasyonun amaci zaten liseli gençligi duşunmek olsa idi o igrenç ses sistemi ve Liselileri aşagılayan crewler orda yer almazdı.

FİNALDE HERKEZE BAŞARILAR...