-
merhaba ben kağıthane anadolu lisesi vokaliyim...
doğrusu süper müzik ve süper vokalimiz olduğunu pek düşünmüyorum ama seyirci üstünde yarattığımız etkiyle gurur duydum doğrusu, sabah bize verilen 40-50 sn lik prova süresi falan oldukça sinirlendirici şeylerdi...
neyse sonuç itibariyle bu para olaylarının falan dönme mevzusu değişitirilemeyeceğine göre[ne kadar enteresan) biz çıkıp eğlenmeliydik, şahsen ben eğlendim, 19 mart gecesi bizimle eğlenmiş herkese de teşekkürler...
-
ben tevfik ercan lisesindenim yazık oldu gercekten finale kalamadık ama finale kalan liselerin yarısı haksızlıkla gittiler yazıklar olsn gercekten ben sadece onu diyorum
Gayet güzel söledi gizem sarkıyı ve sahnede cokta iiydi ama tabe bisim torpilimiz yok naparsınız (yine de finale hakkıyla kalanları tebrik ediyorum)bu arada bizim bateristimiz de bi harikaydı gercekten. zate o cocuk calarken kendinden geciyo :))
onunda yaarın doum günü burdan kutliim bari(yarın yine kutlarım da...)
DOGUM GÜNÜN KUTLU OLSN ÖZGÜR!!!
-
Ben Avcılar 50. yıl insa'nın izleyicisi olarak ordaydım.Para konuşuyomuş zaten daha önceden duymuştum ve bizim ilk katılmamız dezavantajımızdı.Benim arkadaş darüşşafaka mezunu sanırım 2000 de kasdav da bi çok birincilik almışlar hatta blue jean resimlerini gösterdi falan herneyse onlarda ilk girişte kazanamamışler ve ikinci girişte öğretmenleri de bora uslusoy olunca ezip geçmişler.O da bize kazanamayacağımızı söölemişti zaten.Biz zombie ile katılmayı çok istemedik aslında.Biz olarak grubun elektrocusu ve ben (manevi destekçi ben) metallica unforgiven II istedik ama hocamız zombie istedi.Ayrıca biri solo atamadığımız için "zurna" eklediğimizi yazmış fakat şöyle yazayım yine hocamız performans zamanı 4 dk dediği için parçayı kısaltıp sona elektro solosu eklemek yerine ney ekledik(bu da aslında hoca nın fikriydi:).Biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık.Eğlendik ve özellikle benim gibi asosyal biri rock aleminde güzel bi gün geçirmiş oldu.
-
Öncelikle herkese selamlar.
Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde bas gitar çaldım. 20 Mart gününde yaşadığımız aksiliklerden dolayı ne kadar yakınsak azdır.
Provalarda daha gitarın 1-2 dk çalamadan sahneden indirildik.
provalarda Can'ın gitarının bozulduğunu farkettik. Gitarında önceden sorun olmamasına karşın o gün gitarı sorun çıkardı... Solistimiz hastalandı ilaç vs ile sahneye çıktı. vokal arkadaşımız biraz heyecandan olacak heralde mikrofon ayarını yaptırmadığından sesini duyabilen olmadı. Sahneye çıkmadan önce tekrar tekrar tuner ile akort etmemize rağmen, gitarın akordu kaydı ki bu kadar olur dedirtecek cinsten bi aksilik. Sahneye çıktığımızda basın sesini ayarladıktan sonra sahne görevlisi amcanın "Sadece bası dinletmek istiyorsan öyle kalsın." demesi ile "İyi o zaman, kıs biraz abi." dememle beni hayatımın hatalarından birine sürüklemiş oldu. Sesini arttırabilmek için biraz fazla yüklensem de bi fayda etmedi.
Amf. önüne mikrofonun konulduğunu görünce yarışmanın ne olduğunu anladım. İlk kez sahneye çıktığımdan garip geldi, bilmiyorum belki de genelde öyle yapılıyodur:).
Gitarlar akor kısımlarında anlaşılmamıştı. Ses düzeninin ne kadar iyi yapıldığının bir kanıtı idi. Gitar çalan arkadaşlarımız gerçekten iyi birer gitarist denebilecek arkadaşlardır.
Beste dalında finale kalmak isterdim. Akordu kayan gitarı çalan arkadaşımızın attığı solo duyulmadı ayrıca ne olduğunu da ben bile zor anladım. O kadar emeğe yazık oldu çünkü besteyi sağlam bi ses düzeninde epey ses getireceğine inanıyorduk. Arkadaşımızın bulduğu solo ve ezgi oldukça iyiydi.
Yalnız biz değil diğer arkadaşlarda buna benzer sorunlar yaşamış olduğuna eminim.
Burada takdir edilmesi gereken gruplar da var. Mesela Baal oldukça iyi idi. Her ne kadar stüdyoda karşılaştığımızda garip bi tavırları olsa da herbir arkadaşı tebrik etmek istiyorum. Gitaristleri ve yan flutleri sololarla öne çıksalarda grup oldukça iyi idi.
Slayer çalan arkadaşları da kutlarım. Çok iyi çaldılar. Zaten Slayer'ı çok çok iyi çalamasalardı finale kalma gibi bir şansları olamazdı.
Megadeth çalan arkadaşları da kutlamak gerek. Gitarları iyi olmasına karşılık solist etrafı umursamasa ve biraz daha içten söyleseydi çok daha iyi olur. Dave mükemmelliğine ulaşmak zor. Ama olanaksız denen bişey de yok :).
İzzet Ünverdi, Erenköy Kız Lisesi(!), Nişantaşı Işık lisesi'ni de beğendim.
Ayrıca bizi destekleyen can ciğer arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederim. Seyirci dediğin budur.(özellikle Serhat, Hakkı, Safo, Musti ve diğerlerine.... )
En iyi yorum ve en iyi kız vokal de ilk üçe gireriz bi aksilik olmazsa. Çünkü grup elemanlarının hepsi de belli bir birikime sahip kişiler. özellikle de vokal tam iyileşebilirse 1. olur derim.
Finalde bu tür aksiliklerin olmamasını dilerim. (Benzerlerinin olacağından eminim.)
Sonuç olarak bütün gruplar çok çalıştı. Herkes çok emek verdi.
6o küsür okulun katıldığı bi yarışmanın daha sorunsuz ve daha sağlam bi ses düzenine sahip olması beklenmez mi ?
300 e yakın insan aylarca emek verdi. Karşılığı bu mudur? belki de biz biraz abarttık bu yarışmayı gözümüzde, bu yüzden bu kadar yakınıyoruz.
-
Megadeth çalan arkadaşları da kutlamak gerek. Gitarları iyi olmasına karşılık solist etrafı umursamasa ve biraz daha içten söyleseydi çok daha iyi olur. Dave mükemmelliğine ulaşmak zor. Ama olanaksız denen bişey de yok
Sevgili TinerciTim,
Megadeth çalan grup olan Alman Lisesi'nin solistiyim ben. Öncelikle yazdığın yorumlar için teşekkürlerDaha çnce baya bir sahne tecrübem olmasına karşın bir anda istemediğim bir şekilde insanlarla iletişime girdim, sonradan pişman oldum, bir de sesimi iyi kullanamadım çok hastaydım sahneye çıktığımda, sesim kaydı falan, iyi dinleyenler anlamışlardır...
Bu haftaki provalarımızda çok daha dikkat ettim ses işine, hem dave e daha yakın sesler çıkartabilmeye hem de daha tizlere çıkabilmeye başladım. Dediğin gibi megadeth çalmak yürek isterdi, bunu yapabildiğimiz için mutluyum. Bu sefer çok daha içten söyleyecem, orda sesimin kötü çıkmasından dolayı konsantre olup iyi söyleyememiştim. Yorumun için tekrar teşekkürler...
-
Ya bizi unuttunuz..bizde finaldeyz..hatta hem yorum hem beste...
Özel istek ulugbey okullari taam mi:))
-
Ya arkadaslar dt - metropolis calincak diye bisey duymustum (sozsuz olarak) , calinmadimi calindida benmi gormedim? alala
-
videoların upload edilip edilmediğini bilen yok mu?
bu arada biz change of seasons çaldık ama kuliste birkaç kişi bana siz metropolis çalıonuz dimi dedi.. öyle bir yanlış duyum varmış demek ki...
-
izzet ünver lisesi adına
Abdurrahman Çağlayan (grup solisti)
umarım herkez mutludur ki izzet ünver lisesi kasdav liseler arası müzik yarışmasından kendi istegiyle çekilmiştir...finalde herkez iyi eğlensin.. bukadar mıydı bazı provokasyonları yapanların müzik sevgisi anlamıyorum ama bazıları hala hangi yüzle gidip finalde sahneye çıkacaklar.. artık şunu anlayınki bu yarışmada şike falan yok..geçen sene ilk defa katıldık 15 bilet sattık ve 2 tane ödül alıp ötöbüse binip geri geldik..serhat hacıpaşalıoğluna okadar laf söyleyen arkadaşların hala nası oluyoda her sene bu yarışmaya tekrar tekrar katıldıklarını merak ediyorum doğrusu..bu sene hakkımızda çıkarılan dedikoduların aslını merak edenler hemen yarın okulumuza gelip bizi ziyaret etsinler..derste olucaz çünkü..
hersene sizin akortsuz gitarlarınızda bastıgınız yanlış sesleri hala dinleme eziyetinde bulunan bu insanlara yaptıklarınız artık yeter..
gelen kim olursa olsun jüri hersene beğenilmiyo ki o jüri karışınıza geçmiş sizdeki yeteneği görmek için gözlerini dört açmış türkiyenin en saygın müzik adamları oluyo..arkadaşlar emek çok yüce bişiy.. herkez elenince bu duyguya kapılıyo ve azına geleni konuşuyo..bunun yerine hatalarınızı düşünseniz ve gelişmeye çalışsanız nası olur..bu laf insan olanlara çünkü sadece insan geliştirebilir kendini..ben en iyi değilim sizin gibi sadece yapmaya bişiyler yapmaya çalıştım..hala para dönüyo diyen okullar şunu bilsin galatasaray lisesi istese herşeyi satın alabilir belkide ama finale bile kalamadılar demekki sadece sizin müzik bilginiz değil herşey ..önce bazı büyüklere saygı göstermeyi öğrenin.. çünkü size para bile verseler bu işlerin altına girmezsiniz.. bu seneki beste ve yorum şarkısı (sevemedim kara gözlüm) nın bütün düzenlemeleri bize aitti hiçbir kimseden yardım alınmadı biraz düşünün bakalım fark nerde..gerçek istek herşeyin önündedir..hayatında başka hiçbir işe yaramayan ve kendini kanaıtlamak için bu işe başlayan arkdaşlar lütfen sadece müzik için yapın bişiyleri ....yinede olumlu veya olumsuz eleştride bulunan bütün herkeze teşekkürler..hırs insanı bitirir unutmayalım..
izzet ünver lisesi adına grup solisti Abdurrahman ÇAĞLAYAN
-
dostum ben haydarpaşa teknik okullarının basscısı dostum ben cumartesi islemeye gittim orda rakiplerimizi gormek için tam gidiodum bi bkatım siz dıktınız baktım güzel calıodunuz kaliim dedim ve besteyle yorum bittginde ayaga kalkıp ıslık caldım el cırptım o anda ne ler yapılacaksa yaptım hakkaten iyidiniz dostum keşke çekilmeseydiniz yaa çok kötü ettiniz dostum bizden para istediler bunu daha nası anlataltım bizden aleni para istediler
galtasaray lisesinin elenme sebebi yorumun 4 dakika 12 sanye olması yani sarkının 4 dakıkayı gecemesi tabi ki GS lisesi istese para verirdi ama kimsede bu akdar açık bi hatayı kabullenemezdi GS lisesininde arkasındayım mükemmel caldılar keşke devam etseydiniz baba yaa yazık ettiniz kendinize