-
habire yahşi heralde iyiydi sadece birinizi izleyebildiğim için:)
şaka bi yana besteniz bence gerçekten güzeldi....
-
jony joe sana sonuna kadar katılıyorum!
en iyi erkek 1.liğini saint benoitin erkek solistine vermeleri lazımdı çocukta yakşıklıydı bence kasdavın en yakşıklısı! Araştırmalarıma göre adı okan ama soyadını bilmiyorum eğer bileniniz varsa söyleyebilirmi?
Kızda bence güzeldi (keşke yerinde ben olsaydım) ama yanlış kıyafeti seçmiş aslında çok güzel bir yüzü var. bence yakışmışlardı birbirlerine! Arkadaki kemancılarda hoşlardı hele birde basçıları vardı küçük ama idare eder ama genede okanı tek geçerim (ay inşallah dorudur ismi)
Ödüllerin sahibiydiler bence!
-
Ahmet Buhan Lisesi' nin bateristiyim... ben CAN bu arada... finalde en iyi baterist ödülünü aldım ve bu ödülü kenan evren anadolu lisesinin bateristi, dostum Batuhan la paylaştım.Buda benim için ayrıca gurur oldu... Bu arada Batuhan aramızda bi crashin lafımı olur..:)
Diğer okullarla ilgili olumsuz elştirilerde bulunmak istemiyorum ama; Kültür kolejinin biraz fazla abartıldığını düşünüyorum... Gitaristlerine tek bir lafım bile yok ama diğer elemanlar kendilerini baya bi geliştirmeliler bence özellikle davulcuları...En
başta parçayı çalarken diğer arkadaşlarını dinlemelisin ve onlarla beraber hareket etmelisin ki bu da çok önemli bi olay... birde davulcu nereye vurduğunu bilse iyi olur... ride' a crash gibi VURULMAZ.........
-
En iyi beste bence "sen benim herşeyimsin" idi
Abartısız son yıllarda piyasadaki dahil dinlediğim en iyi düet parçaydı yazanları ve yorumlayanları ayriyetten tbrik ediyorum...
-
Limp Bizkit soyleyen okul hangisi idi?
-
ahmet buhan lisesi davulcusu CAN... bana alet edevat ve her türlü konuda yardımcı olan ve ayrıca TAMA IRON COBRA twin pedalını ve istanbul mehmet zilini veren YUSUF abiye çoookkk teşekkürler...... ayrıca AHMET BUHAN' A bize yatığı her türlü yardımdan dolayı çookk teşekkürlerimizi iletiyorumm...
-
arkadaşlar bilip bilmeden yazmışınız
kültür koleji dans ta 2. kez birinci oldu..ve bu kızlar mezun oluncaya kadar 1. olur..diğer okulların hepsi (modern dans hariç) hepsi kültür ün geçen seneki kareorafisini kopyalamıştı..ne şarkı arasındaki geçişler güzeldi ne de hareketlerle dansın uyumu..kör mehmet amcayı getirsek bile kültürü seçerdi birinci çünkü şarkıdan kaybeden çok okul vardı..2 şarkı arasında geçişi 3 saniye boşlukla yapan okullar vardı..
kültür ün davulcusu davul çalmayı bilmiyo..aslında gitarist kendisi..2 sene öncede bass çalmıştı kasdav da..çok amaçlı bi eleman
bence baal ödül almalıydı ama kesinlikle yazıldığı kadar muhteşem değildi..elemelerde daha iyiydi..göstermesi gereken performansı gösteremediler bence..yazık oldu
bence en iyi yorumda ödül almalıydı kültür orkestra da değil..ayrı en iyi sahne şovu da da ödül bekledim ben çünkü bostancıyı resmen yıktı bizim lavuklar..
ben hala gsl ye üzlüyorum..inanılmaz derecede yazık oldu onlara..
en çok para ve 1. liğin alakası yok..öyle olsa geçen sene biz elenmez 1. olurduk di mi :)
artık jüriler özgünlüğe puan veriyor..şarkının orjinalini birebir çalanlar babayı alıyo..ki gayet doğru..cover demek birebir çalmak değil kendinden birşeyler katmaktır (bkz: turn the page)
a tout le monde u söyliyen arkadaşa bi lafım var: keşke kasmasaydın dave gibi söylemeye..çok rahat ödül alırdınız o zaman..bi de gitar tonunuz cidden aşırı derecede kötüydü..keşke onada vakit harcasaydınız biraz kavga falan etseydiniz (geçen sene alper kavga etmişti 5 dakka sahnede..belki ondan korkup ödül vermiştir jüri :))
-
Selam Millet,
Ben sahneye çıkan tüm grupların muhattap oldugu kişilerden biriyim (Playback Music Ses Teknisyeni) şunu söylemeliyim ki sahnede sizlerle olmaktan çok zevk aldım hepiniz bence muhteşemdiniz.. görevim olmamasına rağmen klavyelerinizi taşımanıza gitar prosesörlerinizin enerji bağlantılarına ve düğüm olan kablolarınızı açmaya kadar her şekilde sizlere destek vermeye çalıştım (sanırım hatırladınız genc ve kısa saçlı olan) sanırım bazı konularda bilgi eksikleriniz var yardımcı olmak istiyorum... 1 sahne üzerindeki amfiler Ses sistemi hizmeti veren firmanın (Playback Music) sorumluluğunda ve tercihi değildi. 2 dünyanın pek çok yerinde pek çok konserde amfiler mikrofonlanarak sisteme girilir (line dediğimiz jack şeklindeki direkt out çıkışındada girilebilir ama tüm sanatcıların ve sound engineer lerin tercihi mikrofonlamaktır- sadece küçük mekanlarda barlarda falan line bağlantı seçilir feed back i önlemek için) 2 gün başına 32 şer grup ve finalde 28 grup... herbirinizin sound u ayrı.. aslında sabahtan sizleri sahneye alıp yaptıgımız sey line-check ti.. enstrumanlarınızın sisteme uyumluluğu çalışırlılıgı şarkılarınız hakkında fikir sahibi olabilmemiz ve sizin birazda olsa sahne alışabilmeniz.. gerçek bir soundcheck için grup başına minimum 35 er dak sahnede kalmanız, ortalama (28 grup!) 100 kusur kanal digital mixer ve daha bir sürü extra teknik gereç gerekir. Bir örnek: Rockn Coke da grup başına mixer değişir... Bizim ilk hafta durumu farkedip extra tek yapabileceğimiz sizlerle (sahne) ilgilenen bir tonmaister (sahne üstü sistemi (monitoring) ) Salon için (P.A. System) ayrı bir tonmaister getirmek oldu. Ve bence ki bazı arkadaşlarınız benim ne kadar objektif davrandıgımı sahnede gördü (ayrıca ben Sabancı Üniversitei Müzik Kulubu (MUZİKUS) YK sındayım) , final günü sistem gerçekten başarılı sound verdi.. Bazı arkadaşlarınızın amfilerle ilgili teknik sorunlar yaşamamıza neden olmasına rağmen.. (sahne heyecanıdır olur) Bazılarınızın velileri bizleri neredeyse dövüyordu ''bizim kızın sesi nie diğerlerinden alttaaaaa?'' bu arada kız back vocal :) (o da olur veli heyecanı) Hepinize müzikal hayatınızda başarılar diliyorum! Sanırım bazılarınızın stüdyo sorunu var, Studyo sorunu olan gruplar bana mail atsın düşük maaliyetli belki sponsor olabileceğimiz (müzikus olarak diyorum) studyo imkanları yaratmaya çalışırım. Sevgiler..
-
Kendi okulum bu sene katılmadığı için objektif olduğunu düşündüğüm bir kaç yorum da ben yapmak istiyorum. Umarım kimse alınmaz:
Öncelikle Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin davulcusu bence o ödülü haketmemiş, ondan çok daha iyi davulcular vardı orada, bir skin çalan grubun davulcusu olsun, Baalorc'un davulcusu olsun; parçalarda çok fazla atraksiyon olmasa bile bir davulcunun baget tutuşundan ve hi-hat'e vuruşundan bile temeli anlaşılır.
Dede Korkut için söyleyecek lafım yok, aşağıda baranthalas arkadaşım jürinin özgünlüğe prim verdiğini düşündüğünü söylemiş; buna şiddetle karşı çıkıyor ve soruyorum kendisine: Papa Roach söylerken "fuck" yerine "rock" demek çok büyük bi özgünlük mü? Şehnaz Longa çalan BAALorc'u cidden ayakta alkışladım, kendi okulum çalmış olsa ancak bu kadar destekleyebilirdim herhalde.. Ayrıca bir de hiç esamesi okunmamış bir tek benim mi hoşuma gitti bilmiyorum ama pamela spence - istanbul yorumu bence son derece başarılıydı. Michael Jackson figürleri uygulamaya çalışan arkadaşımız ise Michael Jackson'a göre biraz fazlaca oynaktı, maykıl abimiz daha bir sert danseder.. Hele orada Billie Jean gibi bir parça çalıyorsan, moon-walk veya en azından side-walk yapmak zorundasın diye düşünüyorum.
Dansta ise 4 okul popüler dans 1 okul ise modern dans(umarım doğrudur) ile katıldı sanırsam, bence en güzeli modern dans idi çünkü ben bunu şöyle yorumluyorum: Popüler dans yaparken müzik devamlı değiştiği için belirli bir kompozisyona bağlı kalmak zorunda değil dansçılar. Modern dansta ise bütünlük söz konusu, bu ikisi bir roman kitabı(modern dans) ve kısa öykülerden oluşmuş bir kitap(popüler dans) olarak yorumlanabilir sanırım. Modern dansta bütünlük olmak zorunda olduğu için, belirli bir kalıba uymak ve dans boyunca o kalıbın içinde sınırları zorlamak bana daha zor ve daha cesaret isteyen bir hareket gibi geldi bana. Popüler dansta ise kafasına estiği gibi, kısa bir süre bir parçayla, sonra yine kısa bir süre diğer parçayla.. Modern dans dışındakilerin yaptığı(tabii ki yeteneklerine bir lafım yok) biraz kolaya kaçmak gibiydi sanki.
Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin seyircisi gerçekten muazzamdı, kendileri de sahneden gerçekten iyiydiler, yorumları başarılıydı.
Bunun dışında her ne kadar brutal vokal'den haz etmesem de Slayer çalan grubun vokalinin hakkını vermeden edemeyeceğim. Adam gerçekten iyi brutal yaptı.
Faithfulness söyleyen grubun sahne şovu oldukça başarılıydı fakat vokallerinin sosu biraz ham kaçmıştı şarkıya. Yine de güzeldi.
Dede Korkut ödül alacaksa bile alabileceklerinin maksimumu belki en iyi sahne performansı olabilirdi. 16 Nisanda Türkiye'nin Papa Roach ile temsil edilecek olması bence rezalet bir durum.
Bir de Haydarpaşanın vokali için Maynard demişler, buna sadece gülüyorum; uzaktan yakından alakası yoktu. Ha aslında biraz vardı, o da şarkının bir kısmı Tool'un You Lied coverı ile inanılmaz benzerlikler taşıyordu. Onun dışında ben Maynard ile pek alakasını göremedim açıkçası.. Maynard gibi adam Türkiye'yi bırakın dünyada yok..
A Change of Seasons çalan arkadaşları da çok beğenmedim; ha evet şarkının o ilk 4-5 dakikalık bölümünü güzel çaldılar ama oraya kadar zaten zor olan pek bir şey yok ki? Sadece Dream Theater'ın ismi olduğu için biraz abartıldıklarını düşünüyorum. Şarkının asıl zor kısmı oradan sonra başlıyor zaten. Fakat aşağıda arkadaş ilk çalmalarında daha güzel çaldıklarını belirtmiş ama onlar ilk çaldığında gitarın sesi hiç gelmiyordu, sadece parmak hareketleri gözüküyordu ve arkada klavye vardı. Yani demek istediğim güzel çaldılarsa bile biz duyamadık onu..
Şu anda hani okuldan olduğunu hatırlayamadığım ama 3 klavye ile birden çalan bir klavyeci oldukça etkilemişti beni klavyeciler arasında.. sanırım Baalorc idi ama hatırlayamıyorum..
Genel olarak ses sistemi kötüydü, hiç bir grup enstürmanlar arası uyumu tam olarak yakalayamadı(Baalorc dışında), bu belki oradaki görevli adamların suçu biraz da ama bu olayın yaşanması bütün gruplara bir amatörlük havası verdi.
Benim düşüncelerim bunlar. Netice itibariyle 1-2 grup dışında gerisi -bence- vasattı ve jürinin ödül verirken neleri kıstas aldığını gerçekten çok merak ediyorum. Tam da "aha bu sene jüri düzgün athena, mor ve ötesi falan var inşallah adil bir yarışma olur" derken yine bence yarışmaya gölgelerini düşürdüler.
Umarım herkes eğlenmiştir. Herkese müzik hayatında başarılar diliyorum, umarım seneye, bu sene dede korkutun ödül almasından özenerek, insanlar linkin park, blink falan çalmazlar.
-
Herkese selamlar ve tebrikler en basta.. Yorum yapmicaktım yine de yapmicam, cunku yazsam cok fazla olucak tekrar ama gercekten yanlıslıklar olmus die dusunuyorum.. en azından bna solendii gibi o gun bazında bir deerlendirme cok sacma hele ki yurt dısında temsil etme gibi bir olay dahilinde boyle bir seyin olması biraz daha da sacma ve ihmalkarca gibi geldi bna.. takıldıım nokta sdc burası..
Masis
Besiktas Ataturk Anadolu L. klavyecisi..