-
_st benoit kiz solisti_ meraba öncelikle herkese selamlarimi iletirim burdan...bu benim ilk senemdi kasdavda. simdiye kadar kasdav seyircisinin 2-3 kati kati kadar seyircinin önüne çikmisimdir ama 500-600kisilik senfoniyle birlikte ve koroyla ,açikçasi haytimda hiç bukadar yalniz kalmamistim sahnede. zaten beni kuliste gördüyseniz fazlasiyla afallamis bi halde dolasiyodum ortaliklarda:)ne oldugunu sasirmistim kuliste morlu siyahli bi elbiseyle ruh gibi dolasan ve aynaya yapisan sahis benim!hayatimda 1-2 kez o da zorla giydigim bi kiyafet içerisinde(o da müzikal oldgu için)kendimi dogal olarak rahatsiz hissetmistim ve bunun sonucu olarak rüküs yorumu yapildi. hayatim boyunca hep rüküs bi insan olarak zaten bu konuyla ilgili bi problemim yok ama sesime yapilan yorumlar için çok tesekkür ederim çok mutlu oldum:)beni ilgilendiren de zaten müzikal kismi benim isim bu! kuliste gerçekten çok bitkin bir haldeydim bazi arkadaslarin bana gülen yüzlerle baktiklarini ve beni tebrik ettiklerini hayal meyal hatirliyorum yarisma ile ilgili bi yorum yapmak istemiyorum jürinin takdiriridir saygi duyuyorum ve diger okullarla iletisime gecemedigim için çok üzgünüm hepsiyle tanismak isterdiim aralarinda çok saglam müzisyenler vardi(besiktas atatürk anadolu gibi).sonuçta hepimizin bigün yaptigimiz müzikle ortak bi noktada bulusacagina inaniyorum önemli olan suan için yarismalarin hayatimizda bi engel degil de bir tecrübe olduguna inanmak ve haytimizda hep kaliteli müzigin en birinci ödülü almasini saglamak.bu arada ödül alan herkesi TEBRIK EDERIMM!!
-
yok BARAN ABİCİM ben sana dedm kasten demiyorum diee sana karsı özellikle yapmıyorummm öyle ağzımdan çıkıyo laflar:))ama sen bana inanmadın:.(
lafı hak ediyolar bizde söylüyoruzzz yanii dimi!!!!!!!!!!!!!
-
ay ay ay abi de dermiş bana :) birinci olduğunuzda affettim ya seni barış çubuğu tüttürdük falan :P
-
herkese selam arkadaslar ben mehmet rauf lisesinin (big in japan) gitaristiyim.yarisma hakkinda bende bi kac sey diyeyim dedim.
oncelikle tum gruplar cok iyidi herkese tebrikler.baslangicta galatasaray lisesinin kendime rakip olarak goruyodum nasil elendiler cok garip uzucu bisey olmali.ama iydiniz..
papa roach gibi bir adamin sakisiyla ulkeyi temsil edecegimiz icin biraz uzgunum acikcasi.ama umarim sonuc iyi olur.faithfulness'i soyleyen okul kimdi bilmiyorum ama superdi eger o vokal yapan kiz burdaysa tanismak istiyorum superdi tek kelimeyle cunku
ama birseye dikkat cekmek istiyorum ve bu canimi yakiyo acikcasi:))katilan gruplar iyidiler ama yorum olarak pek bisi yoktu.hatta bazilari dumduz aynisi gibi caldilar sarkiyi buna ragmen odul aldilar anlamiyoruM?orn.:still loving you sarkisini soleyen grup.ayni sekilde zombie de oyleydi.sadece ben degill nev ve hakanla birebir konustuk hepsi super olmus falan dediler sarkiya yorum icin.biz yorumda en azindan bi 3.lük bekliodk ama hic bisi alamadik.big in japan'i dinleyen arkadaslar solesinler abi bence ilk 3'te yer almaliydik.ama ne yazikki(!)jüri özel ödülünü aldik:)olsun sonucta o da bisi dimi?
yuzu gozu boyali gitarist gormusseniz iste o benimdir.hade eyvallah:)
-
sllmm ben mef lisesin den obuacı ve klavyeci elliiiff....bence 1.cilik de alabilirdik ama olmadı çnkü solistimizin sesi mütişti ceren seni seviiooruum lisya ve sezen sizleri de...ayrıca ihsan kurşunoğlu gerçekten mütişti...elerki mütiş bi sesiin varr...sizinle tekrar ksdv da kapışmak istrim=))
-
bizim amacımız kimseyle kavga etmek değildi biz kültür kolejine taklit ediyosunuz demedik bize kültür kolejini taklit ediyosunuz dendi.yukarda allah var evet dansınız çok güzeldi evet kesinlikle güzeldi ama bizim bahsettiğimiz hocalarla değil kendi çabalarımızla bişyler yapıp biyere gelmekti ama öğrendikki bu işler bole yürümüyomuş,hoca gerekiyomuş.bizde gerekeni seneye yapmayı düşünüyoruz.kültür koleji hakkında torpilli olduğunu düşünmemizin sebebide kulis arkasında bikaç kişyi bitakım şeyler konuşurken duyduk ama tepkilerinize gore yokmuş.buna sevindim ne güzel demekki herkes hakkıyla yarışmış,sonuçlarda bu şekilde olmuş.ayrıca bahsettiğim kişi alper değilmiş benim bahsettiğim seyirciler tarafından bakıldığında sağ back te esmer hafif kıvırcık saçlı gitar çalan dı o kim acaba onuda öğrenebilirmiyim?=)
-
ben de ilk başta o ödülün bana verildiğini duyunca oldukça şaşırmıştım yani en iyi davul falan diye bi ödül vereceklerini bile tahmin etmiyordum ve bilmiyordum doğrusu. ama bende konserin videosu. neredeyse her okulun yorum ve besteleri var. finalin olduğu günün ertesi günü yani pazar gününden beri defalarca izledim o görüntüleri. dikkatimi çeken bi ahmet buhan lisesinin davulcusuyla slayer calan arkadaşlarin davulcusu vardi. ahmet buhan lisesindeki arkadaşla elemelerde ben crash ararken taniştik ve crashini paylaşti benimle sağolsun ve bi de sari çizmeli mehmet ağanin başını nasil yapacağini merak etmiştim öylece de dikkatimi çekmişti ve cidden cok iyi caldiğini söyleyebilirim. slayer calan arkadas ise biraz acemiydi sanirim. onun dişinda iyi davulcular vardi tabi ki ama final görüntülerini izlediğimde arada ritm kaciranlar , ritm değişirken metronomu da değiştirenler çoktu ve en çok da ataklardan sora ritm kaciranlar ve geride kalanlar vardi.. arada bunlari yapmayan davulcu sayisi 4-5e indi zaten ve bunlar arasinda da belli bi tercih yapildi. bunun ben ya da başkasi olmasi çok da önemli değil ama ben de çok profosyonel olduğumu iddia etmesem de orda ödül almayi hakkettiğimi düşünüyorum. ahmet buhandaki arkadaş Can'in da cok iyi olduğunu düşündüğüm için onla beni ayiramadiklarini söyleyip ikimize birden ödül verilmesine de oldukça sevindim..
bi de konuşmalari ve yorumlari kesinlikle değiştirmeden bir kaç olay anlaymak istedim.
ben ödül almamiştim daha, biz grup olarak ilk ödülü ( en enerjik sahne performansi) almak üzere sahneye ciktik ve orda athenanin gitaristi bana "sen kenan evrenin davulcusuydun dimi?" diye sordu ve ben de "evet" deyip gülümsedim hafif beni hatirlamasi güzel bi olay diye düşünmüştüm. sonra " sen iyi çaliyorsun baya" demişti (cümleyi kelimesi kelimsine hatirlamiyorum). sora ben de sağol falan dedim o sirada resim cektirdik beraber ödül için ve sahneden inerken tekrar " sen devam et calmaya aferim" falan deyip sirtima vurdu hafifçe.. ben orda daha ödül almadiğim için olayi çakmamiştim ama sonradan ödül alinca da neden öyle yorumlari özellikle yaptiğini anlamiştim..
onun dışında sahneden ödül alip indiğimde 7senedir davul caldiğini söyleyen bi arkadas (eksisozlukte baya sevilen bir kişiymiş nicki de farewell. reklam yapmak gibi olmasin tanimiyordum önceden merak eden araştirabilir diye soyluyorum) da gelip özellikle tebrik etti ve bir gün seninle studyoda calismak isterim falan dedi. bu da ayrica sevindirdi beni doğrusu.
sonra tekrar athenanin gitaristiyle fotoğraf falan cektirirken müzik hocamiza da benimle ilgili ve en iyi kiz solist dalinda ikinci olan gamzeyle ilgili cok ciddi olumlu yorumlar yapti..
kisacasi ogün ve sonrasinda aldigim her türlü elestri ve yorumlardan dolayi mutluyum..
sonucta herkesin benim hakkimdaki yorumu ayni olamaz. beğenenler de beğenmeyenler de olacaktir. büyüklük bunlarin hepsini hazmedebilmektir..
-
ama abi "sarı cizmeli mehmet aga"nın bası oyle degil ki.. =))) sarı cizmeli mehmet aga'nın davuluyla uzaktan yakından alakası yoktu can'ın caldıı davulun.. :)
-
Dede korkutdan bi arkadaş türkiyeye birinciliği getiricez demiş ama hiç düşünmüş mü acaba başka ülkeler bilinçsizce ülkeleryle yakından uzakdan alakası olmayan şarkıları yorumalyan okullarımı yollamışlar oraya acaba.. ülkemizin ülkemiz ezgilerini taşıyan onları en güzel şekilde betimleyen BAAL ın yorumunu gönderşlmesi gerkirdi. Ayrıca bu dalın ismi "yorum" direk parçayı çalın değil ki öyle olsa "Guitarpro sponsorluğunda yapılan yarışmamızı Dede korkut Lisesi kazandı derlerdi"
-
sanırım sarı çizmeli memo aga da wah problemi yaşamış basçı..cak içinde mi ne kırılmış aletin o yüzden kullanamamış..ama başka bi okulda olabilir emin diilim fellik fellik wah arıyan biri vardı sadece onu hatırlıyorum..
ah alican olucaktı ki davulda o zaman görürdünüz kim en iyi davulcu :)